Eskişehir’de bir ilk gerçekleştirildi!..

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de bir ilk gerçekleştirildi!..
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi ortaklığında ‘Tercihim Eskişehir’ adlı online platform oluşturuldu. Vali Erol Ayyıldız, “Gençlerimizin Eskişehir’i tercih etmesindeki ne kadar sebep varsa bu sebepleri karşılayan her şey Eskişehir’de mevcut” dedi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi ortaklığında ‘Tercihim Eskişehir’ adlı online platform oluşturuldu ve tanıtımı yapıldı. Tercih dönemindeki üniversite adayları için oluşturulan platform, çevrimiçi söyleşi, buluşma ve danışmanlıklarla gençlere rehber olacak. Öğrenciler www.tercihimeskisehir.com adresinden merak ettiği konulara yanıt arayabilecek.  “Tercihim Eskişehir” tanıtım toplantısı Anadolu Üniversitesi’nde gerçekleşti. Toplantıya Vali Erol Ayyıldız, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu katıldı.  Toplantıda konuşan Vali Ayyıldız, “Eskişehir valisi ve üniversite sevdalısı bir kişi olarak memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Tabii Eskişehir’imiz 1 milyon civarında aynı zamanda öğrenci kenti. Bu anlamda eğitimi üstü ve eğitimin başkenti olarak ifade edebileceğimiz bir şehrimiz. Sadece öğrencisi ile değil gerek kamu gerekse özel sektör yatırımlarıyla aslında tüm vatandaşlar ile beraber eğitimde bütünleşmiş hemhal olmuş harmanlanmış da bir şehir. Bu anlamda öğrencilerimiz üniversite adayı kardeşlerimiz için de çok önemli bir avantaj sağlayacak bir kentten bahsediyoruz. Hatta gençlerimizin Eskişehir’i tercih etmesindeki ne kadar sebep varsa bu sebepleri karşılayan her şey Eskişehir’de mevcut. Bu anlamda aileler çocuklarını güven içinde okuyacağı, akademik sosyal ve kültürel olarak kendilerini geliştirebilecekleri bir şehir ve kaliteli bir üniversiteyi Eskişehir'de bulabileceklerini inanıyoruz” dedi.

REHBERLİK YAPACAK
Üç üniversitenin de gönül rahatlığıyla tercih edilebileceğini vurgulayan Ayyıldız, “Gerek eğitim kalitesi gerek sosyal ve kültürel imkanları gerekse emniyet ve asayiş noktasında Eskişehir'in kendini ispatlamış bir şey olduğunda bu anlamda kuşku yoktur. Şehrimizi tercih edecek öğrencilerin en donanımlı şekilde mezun olacaklarına ve iş hayatına atılırken bu farkı belirgin bir şekilde de hissedeceklerinin bilinmesini isterim. Bu anlamda Eskişehirimiz kuruluşun, Milli Mücadele'nin sanayinin, turizmin, huzurun eğitim şehri olarak niteleyebiliriz. O anlamda da kardeşlerimiz aslında geçmişten geleceğe tüm belki kendi yetişmelerini kuşatacak her şeyi Eskişehir'de bulabilirler. Çevrimiçi söyleşiler yoluyla şehrimiz üniversitelerini tercih etmeyi düşünen öğrencilerimize ve ailelerine Tercihim Eskişehir platformunun iyi bir rehberlik yapacağına, her konuya cevap bulacaklarına inanıyorum” ifadelerini kullandı.


ESKİŞEHİR’DE BİR İLK
Adayların zor bir dönemden geçtiklerini söyleyen Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, “Günümüzde gençlerimize baktığımızda sadece kalite bir eğitim değil, aynı zamanda bu kaliteli eğitim alacağı mekanları, şehirleri yerleşkelere de önem veriyorlar. Bu bağlamda bu projede üniversite okumak istiyor isen, her ne okumak istiyor isen bunun Eskişehir’de var olduğunu, Eskişehir gibi bir huzur şehri bir barış şehri, bir eğitim şehrinde beraberinde kaliteli bir eğitim de alabileceklerini bütün Türkiye'ye bütün adaylarımıza duyurmak istiyoruz. Bu platformun temel amacı da bu. Böyle bir girişim Eskişehirimizde ilk defa yapılan bir şey ve bu üç üniversitemizin sinerjisi ile üniversitemiz ile işbirliği ile birlikte çalışması ile çok kısa bir sürede hayata geçti. Bu anlamda bu platformda öğrencilerimiz neler bulacaklar… Dediğim gibi tam bilgiye erişecekler. Toplam 163 tane programımız var Eskişehir'deki üniversiteler tarafından öğrencilerimize açılan önlisans ve lisans programları. Dolayısıyla her bir programın tanıtımı yer alacak. Ama bu tanıtımda elektrik mühendisliği şudur budur gibi her yerde bulacağı bilgilerin yanı sıra meslek nosyonlarını da vermeye çalışıyoruz” dedi.

ÜÇ ÜNİVERSİTEDEN GÜÇ BİRLİĞİ
Öğrenciler için platformun özellikle pandemi döneminde bulunmaz bir nimet olduğunu söyleyen Erdal, “Yani oturdukları yerden hem şehrimizi tanıyacaklar her şehrimizin güzelliklerini görecekler hem şehirdeki yaşama okuma oturma imkanları tanıyacaklar platform sayesinde. Bir taraftan da okumak istedikleri bölümün doğrudan muhataplarıyla canlı bir söyleşi ile beraber olacaklar. Yine bir başka önemli yalnızca okumak istedikleri bölümle ilgili bilgi değil aynı zamanda şehrimizin sosyal kültürel sportif faaliyetler ile ilgili üniversitelerin sunduğu imkanlarla ilgili bilgiler bulacak arkadaşlar Platformda. Eskişehir'de doğmuş büyümüş Eskişehir'de okumuş Eskişehir yolu geçen birçok değerli büyüğümüz programımız bakan yardımcımız bir taraftan düzenlediğimiz söyleşiler ile birlikte de adaylarımız hem onların şehirle ilgili görüşlerini hem de mesleki yaşamlarını kendilerini kariyerlerine rehberlik edecek tarzda bir söyleşi ile karşı karşıya kalacaklar.  Bu bağlamda Tercihim Eskişehir hem kendimize çok daha yetenekli öğrencilerin çekmek anlamında hem de 3 üniversitemizin birlikte çalışmasını birlikteliğini ve güç birliğini göstermesi bakımından oldukça önemsiyoruz. Son olarak öğrencilerimize adaylarımıza seslenmek isterim ki üniversite okumak istiyorsanız yeriniz Eskişehir, tercihiniz Eskişehir olsun” ifadelerini kullandı.

İLİŞKİMİZ KAN BAĞI GİBİ
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, “Eskişehir'in üç kardeş üniversitesi olarak buradayız. Bu kardeş üniversite kavramı gerçek anlamda bir kardeşliği ifade ettiği için önemlidir. Hepimiz biliyorsunuz Anadolu Üniversitesi'nden doğduk aramızdaki ilişki bir kan bağı gibidir. Bu güzel projede hep beraber olmanın mutluluğu ve kıvancı içerisindeyiz.  Öğrencilerimizi Eskişehir'de okumaya davet etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu projede yer almanın da mutluluğu içerisindeyiz. Eskişehir öğrenci şehri olarak tanınan bir şehir. Dolayısıyla öğrencilerimizi Eskişehir'e davet etmekte o kadar zorlanacak değiliz. Çünkü Eskişehir akademik yaşamanın kaliteli akademik yaşamın ve ortamının gerektirdiği her türlü şartı bünyesinde barındıran bir şehirdir. Eskişehir her şeyden önce ulaşım ağının ortasında yer alan bir şehirdir” dedi.
ÖĞRENCİLERİ DAVET EDİYORUZ
Öğrencilerin barınma olanakları açısından da Türkiye’nin en zengin illerinden birisinin Eskişehir olduğunu söyleyen Şenocak, “Aynı zamanda Eskişehir'de öğrencilerimiz boş zamanlarını geçirebilecekleri her türlü aktiviteyi yapabilecekleri imkanlara sahiptir. Tiyatrosu, sinemaları, müzeleri ve kültürel zenginlikleri ile öğrenciler açısından bulunmaz bir şehir olarak Eskişehir kendini ortaya koymaktadır. Eskişehir'de öğrencilerimiz kaliteli nitelikli sorgulayan ve evrenseli yakalayan bir eğitim imkanı yanında aynı zamanda gerçek bir üniversite ortamını hissedebilecekleri, yaşayabilecekleri bir şehirdir. Dolayısıyla Eskişehir'e öğrencilerimizi davet etmekten büyük mutluluk, gurur ve huzur duymaktayım. Öğrencilerimize Eskişehir'e gelmeleri için davet ediyoruz. Tercihimiz Eskişehir en güzel şehrimiz Eskişehir. Nitelikli kaliteli bir eğitim ve gerçek üniversite ortamı için Eskişehir diyoruz” şeklinde konuştu.

ÜLKEYE MODEL OLACAK
Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, “Bu yıl ilk kez Eskişehir’in üç kardeş Üniversitesi'nin bir bütün olduğu mesajını hem kentimize hem ülkemize ve hem öğrencilerimize birlikte seslenerek duyurduğumuz için hissettiğim mutluluğu gerçekten tarifi mümkün olmayan bir duyguyu sizlerle de paylaşıyorum. Böylesine anlamlı bir platformda diğer iki üniversitenizle birlikte yer almaktan dolayı da duyduğu memnuniyeti ifade ederek hem şahsım hem kurumumuz adına üniversitem adına hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Bu yaklaşımın, bu çıkışın böyle bir modelin ülkemiz için de önemli bir model olacağını ifade etmek istiyorum. Üniversite adaylarımız oldukça yoğun geçen hazırlık döneminin ardından büyük bir sınav heyecanını yaşadılar. Sonuçları öğrendiler. Şimdi de okuyacakları üniversiteyi ve bölümü seçmek üzere de önemli bir karar aşamasındalar” dedi.

İMKANLAR GENİŞ
Döğeroğlu şöyle devam etti: “Eskişehir'in birbirinden değerli ve kardeş Üniversitesi olarak addettiğimiz 3 üniversitesi sağlık bilimleri, sosyal bilimler, fen ve mühendislik alanında geniş bir program yelpazesine adaylarımıza sunabilecek yetkinlikte, kapasitede tam program çeşidi diye anlamında sunduğu imkanlar anlamında kampüs olanakları anlamında oldukça geniş ve etkin akademik kadrosu ile altyapısıyla gurur duyacağımız bir durumda. Sizlerin de bildiği gibi kendi havaalanını işleten uluslararası uçuş açık bir havalarımız da var biliyorsunuz. 2 üniversiteden dünyadaki iki üniversiten birisiyiz ve Türkiye’de tekiz.  Adaylarımız da özellikle geleceğinizi şekillendirmek üzere vereceğiniz kararların hayırlı olmasını diliyorum. Eskişehir’in bir öğrenci kenti olduğunu, her türlü imkanı sunabildiğini bir kez daha ifade ederek sizleri Eskişehir'deki 3 üniversitemizden birinde öğrenci olarak bizlerin öğrencisi olarak görebilmeyi dilediğimizi ifade etmek istiyorum.”

DENEYİMLER AKTARILACAK
www.tercihimeskisehir.com platformunda seçkin isimler deneyimlerini anlatacak. ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, ATV Anahaber Spikeri Cem Ögretir, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, KUTTAM Direktörü İhsan Solaroğlu, TEI Genel Müdürü Mahmut Akşit, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ve Bilim Kurulu Üyesi Selma Metintaş üniversite adaylarıyla bir araya gelecek.
 
Kaynak : Hilal Köver / Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Jokzilla 29 Temmuz 2020 22:41

Eskişehir hem çok Ayaz hemde çok Küçük bir Şehir. Eğitim asla ODTÜ, Bilkent, Boğaziçi gibi olamaz.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi