Eskişehir'de alarm seviyesi turuncuya yükseldi! Çifte uyarı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de alarm seviyesi turuncuya yükseldi! Çifte uyarı!
A
a

Eskişehir'de dün sarı olarak belirtilen hava durumu uyarısı bir seviye daha yükseldi ve Eskişehir'de turuncu alarm verildi!

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de hava durumu uyarısı dün sarı renk ile yapılmıştı, ancak bugün sarı uyarı bir seviye daha yükseldi ve turuncu uyarı yapıldı.
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre bugün Eskişehir'de hem toz taşınımı hem de fırtına bekleniyor.

Toz taşınımı çamur yağmuru getirecek, sarı uyarı
Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, Eskişehir'de Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görüleceğinden görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde bozulma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Eskişehir'de bugün fırtına var!
Yapılan ikinci uyarı ise kentimizde bugün beklenen fırtına için geldi. Eskişehir'de rüzgarın; güney (Lodos) yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-70 Km/saat) zaman zaman kuvvetli Fırtına (60-90 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar ile soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısı da yapıldı.

Eskişehir hava durumu
Eskişehir'de bugün hava sıcaklığının 22 dereceye kadar çıkması bekleniyor, gün içerisinde başlaması beklenen gökgürültülü sağanak yağış ise yarına kadar sürecek.


 
Kaynak : AnadoluGazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi