Eskişehir'de 1 kilo mantı ile başladı, hedefi Amerika!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de 1 kilo mantı ile başladı, hedefi Amerika!
A
a

Eskişehir'de akrabalarına ikram ettiği mantının çok beğenilmesiyle iş hayatına giren Nermin Özcan (50), açtığı dükkanında eşi ve akrabalarıyla birlikte mantı, çibörek, yaprak sarma ve Sivrihisar baklavası yapıyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de evli 2 çocuk ve 2 torun sahibi ev kadını Nermin Özcan, 2014 yılında amca ve yengesinin ev işlerine yardım etmeye başladı. Özcan'ın yaptığı mantıdan 1 kilo isteyen akrabaları yedikleri mantıyı çok beğendi. Daha sonra sosyal medyada hesap açan Özcan, sipariş üzerine pişmemiş mantı satmaya başladı. Ardından Tarihi Odunpazarı Evleri'nin bulunduğu bölgede bir dükkan açtı. Ancak pandemi nedeniyle dükkanını kapatmak zorunda kaldı. Özcan, 2 yıl sonra İstiklal Mahallesi'nde bir dükkan daha açtı ve burada eşi İlhan Özcan (54) ve akrabalarıyla birlikte mantı, çibörek, yaprak sarma ve Sivrihisar baklavası yapıyor.

AMERİKA’DA ŞUBE AÇMAK İSTİYORUM
Başvurduğu Kız Kardeşim Projesi Hibe Programı'ndan 25 bin lira hibe kazanan ve bu parayla yeni makineler aldığını söyleyen Özcan, şöyle konuştu: “Sosyal medyada bir sayfa açtık. Mantı, sarma, baklava siparişi alıyordum. Siparişleri oğlum bisikletle evlere teslim ediyordu. Ona bir sırt çantası aldık, Eskişehir’in her yerine göndermeye başladık. Ürünlerimiz tamamen doğal. Şu anda kardeşlerimizle birlikte çalışıyoruz. Burası hepimize iş imkanı oldu. Geçen yıl Kız Kardeşim Projesi Hibe Programı'na başvurduk ve 25 bin lira hibe almaya hak kazandık. O hibe ile de bazı makineleri aldık. Oğullarımdan biri İzmir'de üniversite okuyor. Orada bir sosyal medya sayfası açtı. Kilo ile burada yapıp oraya gönderiyoruz. Bir sosyal medya sayfası ile 1 kilo mantı ile başladım. Dünürlerimiz Amerika'da. İnşallah Amerika'da da bir şube açmayı istiyorum.”

HER ZAMAN DESTEK OLDULAR
Kendisini gibi girişimci kadınlara da tavsiyelerde bulunan Özcan, “Biz köyde yetiştik. Oğlum ortaokula giderken, ‘Anne sen neden ilkokul 5’e kadar okudun? Niye okumadın?’ diyordu. Oğlumla gidip kayıt oldum ve ortaokulu dışarıdan bitirdim. Geçen yıl da lise diplomamı aldım. Sonrasında Baksan Çıraklık Merkezi’nden kalfalık belgemi aldım. Bu yıl da ustalık belgemi alacağım. Eşim en büyük yardımcım. Zaten hamur işlerinde sürekli o ve kardeşi var. Hiç bu kadar olacağını tahmin etmiyorduk. Sağ olsunlar amcamlar da her zaman destekçimiz oldular. Kadınlara kendilerine güvenmelerini, biraz daha gayretle evde başlayıp buraya gelmek için cesaretle çalışmalarını tavsiye ederim" şeklinde konuştu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Merve 5 Ocak 2023 09:31

İnsan isterse yapamayacağı hiçbirşey yok.Nermin hanıma bol kazançlar dilerim

1 2 Cevap Yaz
Sivrihisarli 4 Ocak 2023 13:19

Vay İlhan abim benim birlikte uzun süre çalışmıştık bol kazanclar

1 0 Cevap Yaz
hamza 4 Ocak 2023 12:20

Yurdum insanı...biraz para görünce Amerika hayalleri kuruyor

1 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi