Eskişehir'de "imece usülü" çağrısı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de "imece usülü" çağrısı
A
a

Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖV-DER) Eskişehir Şubesi, bu yıl okul alışveriş tutarlarının cep yaktığını söyleyerek velileri ve okul aile birliklerini dayanışmaya çağırdı. ÖV-DER Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Göceli, “Bu sene çocukların okul kıyafetlerini imece usulü ile paylaşalım” dedi.

Sütiş Eskişehir
ÖV-DER Eskişehir Şubesi adına konuşan ÖV-DER Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Göceli, “Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz sebebiyle bizler bu eğitim- öğretim yılı okul alışverişine, bir önceki seneye oranla yüzde 300-yüzde 500 artışla başlıyoruz. Bu sene tatlı telaş yerini kaygıya ve üzüntüye bırakmış durumda.” dedi. Okul kıyafetlerinin cep yaktığını belirten Göceli, “Bir çocuğun okul kıyafetleri; 150 TL tişört, 200 TL pantolon, 200 TL sweatshirt, 250 TL hırka ile toplamda 800 TL, yedeklerle bin 200 TL’yi bulmaktadır. Bu miktara daha ayakkabı, eşofman, spor malzemeleri, mont vs. ekli değildir” ifadelerini kullandı. İki çocuklu bir asgari ücretlinin tüm maaşını çocukların okul masraflarına harcadığını ifade eden Göceli, “Bu süreçte ÖV-DER olarak velilere ve Okul Aile Birliklerine çağrıda bulunuyoruz. Gelin, bu sene çocukların okul kıyafetlerini imece usulü ile paylaşalım. Öğrencilerin sadece okulda giydikleri bu kıyafetler Okul Aile Birlikleri tarafından okullarda toplansın ve isteyen çocuklara dağıtılsın. Bu sayede hem çocuklarımız ücretsiz kıyafete kavuşsun hem de çocuklarımızın dayanışma ruhu güçlensin” şeklinde konuştu. ÖV-DER Eskişehir Şubesi, velilerin 0530 234 23 75-  0505 890 83 38 numaralı telefonlardan kendilerine ulaşılabileceğini aktardı.
 
Kaynak : Hilal Köver - Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Okur 7 Eylül 2022 20:03

Sizde istiyorsunuz herşey bedava olsun biraz az tatil yapın.

4 1 Cevap Yaz
FAHRETTİN

Size göre herkes bedavacı, pahalılığa ve sebep olanlara iki cift lafınızı duymadık. Tuzunuz mu kurudur nedir ?

1 1
Köşe kapmaca 7 Eylül 2022 10:48

Ne güzel mavi önlükler vardı, yılda bir sefer iki adet alıp tek seferde makul bir ücret ödüyordun. Sonra, tekstil sektörüne rant sağlamak için her okula ayrı renk ayrı kıyafet zorunluluğu getirdiler. Daha sene gelmeden kataloglar bile basılıyor matbaada. Okul vakti gelince tişörte ayrı, eteğe, pantolona, yeleğe ayrı para verir hale geldi insanlar. Birde rant büyük olunca çok fahiş fiyatlara satılır oldu okul kıyafetleri. Memleket rantçılığı bırakmadığı sürece, insanların burnu ...tan kurtulmaz. Tekstilciler, esnaflar zengin olsunlar. Velilerde böyle çare arayıp dursun.

2 11 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi