Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden zam açıklaması

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden zam açıklaması
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, suya yapılan %60 oranındaki zam ile ilgili açıklamada bulundu

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir'de su tarifesine yapılan %60 oranındaki zam ile ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada zammın su ve kanalizasyon hizmetlerinin kesintisiz olarak sürdürülebilmesi için zorunlu olduğunun altı çizildi.
İşte o açıklama;

Kıymetli hemşehrilerimiz, 28 Kasım 2019 Perşembe günü ESKİ Meclis Toplantısı’nda alınan karar ile su tarifelerinde fiyat artışına gidilmiştir. Bu artış su ve kanalizasyon hizmetlerinin kesintisiz, kaliteli ve sürdürülebilir olabilmesi için zorunlu olarak gerçekleştirilmiştir. Sizlerin konu hakkında detaylı bilgi sahibi olması ve fiyat değişikliğini anlayışla karşılamanız için bu zorunluluğu sizlere açıklamak istiyoruz.
Son yıllarda doğalgaz, elektrik, akaryakıt, işçi maliyetleri gibi hizmeti etkileyen ana faktörlerde çok büyük artışlar gerçekleşmiştir. Özetlemek gerekirse son 2 yılda elektrik giderleri %87, akaryakıt giderleri %44, asgari ücret %44 oranında artmıştır. Su üretimi ve işletmede kullanılan ham madde (alüminyum sülfat, demir klorür, katyonik polimer, aktif karbon vb.) fiyatları ise son 1 yılda %116 artış göstermiştir.
Tüm bu artışlara rağmen 2017-2019 arasındaki 2 yıllık süreçte su fiyatları yalnızca %5 oranında arttırılmıştır. Sonuç olarak su üretim maliyeti son 3 yılda %69 oranında artarken, su tarifelerindeki 3 yıllık artış yalnızca %11 olmuştur.
Tüm bunlara rağmen ESKİ, başta kent merkezi olmak üzere özellikle kırsalda yatırımlarını aksatmamak için büyük mücadele vermiştir. Özellikle kırsalda vatandaşlarımızın büyük sıkıntı çektiği asbestli boru değişimi olmak üzere arıtma tesisleri yapımı, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yenilemeleri ile yıllarca ilgili kurumlarca ihmal edilen kırsal ilçelerimizde büyük yatırımlar gerçekleşmiştir. ESKİ’nin önümüzdeki 5 yıllık süreçte yapacağı temel yatırımların bedeli ise 150 milyon TL olarak tahmin edilmektedir.
Ekonomik krizin her geçen gün kendini biraz daha hissettirdiği ülkemizde doğalgaz, elektrik, akaryakıt gibi üretimi ve hizmeti doğrudan etkileyen temel giderlerdeki büyük artışlar bu fiyat değişikliğini kaçınılmaz hale getirmiştir. Yapılan bu fiyat değişikliğini bu bilgiler çerçevesinde değerlendirmenizi istiyor, bu konuda siz değerli hemşehrilerimizden anlayış bekliyoruz.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
2.12.2019 2 Aralık 2019 14:52

erdem Asgari ücret %44 artarken suya zam % 66 olursa varın siz düşünün garibanı halini.Ben garibanın düşünüldüğünü bu kadar çok artmayacağını bekliyordum, demek ki al birini vur birine, gerisi hikaye imiş.Meclisin geçmişteki acısı böyle çıkar işte.

1 2 Cevap Yaz
Sebay 1 Aralık 2019 13:51

Hikaye anlatmayın millete .dua edin bol yağmur yağsın gerisi yalan .

0 2 Cevap Yaz
ismet 30 Kasım 2019 18:41

yüzde 60 az olmuş yüzde yüz daha iyi olurdu

1 5 Cevap Yaz
Marmara kazim 29 Kasım 2019 21:33

Halk olarak tepkimizi ortaya koymakta gec kaldik

2 9 Cevap Yaz
Murat AYDIN 29 Kasım 2019 21:12

Belediye kâr etmez hizmet eder Sayın başkan Tranvay uzatma isin fiyasko otesi berbat guzergah tranvay yapanida batirdin baska hizmet girisimin yok kâr degil hizmet etmesi gerekn bir yeri yönetiyorsun

2 9 Cevap Yaz
esada 29 Kasım 2019 20:01

Sayın hemşehrilerim yatın kalkın Büyükerşen hoca ya dua edin Bizler Aydın Kuşadasında evlerdeki kullanma suyunun (belediye içme suyu der) tonuna 10 tl ödüyoruz Aydın da Kuşadası da sosyal demokrat geçinen sol kafa belediyeler Sizler gene iyisiniz beterin beteri var onun için dua edin suyun ton fiyatına az deyip te tekrar zam yapmasınlar

11 2 Cevap Yaz
Nurullah 29 Kasım 2019 16:34

şimdi yeni tramvay hatları yapıldı . yeni tramvaylar geldi giderler arttı. tramvayada zam gelir

8 18 Cevap Yaz
Nurullah 29 Kasım 2019 16:32

haberi detaylı ve dikkatli okuyunca okuyunca ELEKTİRİK ve AKARYAKIT giderleri şu kadar arttı diyor. Bu giderler zam gelmeden de artabilir. araç sayısı artarsa gider artar Elektirikli cihaz sayısı artarsa gider artar elbette.

7 8 Cevap Yaz
sefa 29 Kasım 2019 16:19

Zam yapıldı diye hükümeti yerden yere vuran ülkede kriz var deyip insanlar üzerinde algı yapmaya çalışan yerel yönetimlere bakar mısınız ? Ne de güzel yaptık ama sebepleri de bunlar bunlar demiş. :(

9 22 Cevap Yaz
samet 29 Kasım 2019 16:15

yapacağınız her zam helali hoş olsun ülkenin durumunun farkındayız elektirk doğalgaz aldı başını gidiyor hükümet yaptıkları zamlarda indirim sağlamadığı taktirde zammı düşürmeyin zaten . olan biz vatandaşa olsada

22 12 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi