Eskişehir artık bunaldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir artık bunaldı!
A
a

Eskişehirliler, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle evde bunaldıklarını söyledi. Hafta sonu bir gün de olsa kısıtlamanın kalkmasını isteyen vatandaşlar, “Yasaklar kalksın ama denetimler daha sıkı olsun” dedi

Sütiş Eskişehir
Covid-19 salgını nedeniyle bir süredir devam eden hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Eskişehirlileri bunalttı. Evde artık sıkıldıklarını anlatan vatandaşlar, bir gün de olsa sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasını istedi. Tedbirlerin ve denetimlerin daha da artırılarak, hafta sonu kısıtlamasının kalkmasını talep eden Eskişehirliler, “Hafta sonu yasaklar kalksın ama insanlar da kendisine çeki düzen versin” ifadelerini kullandı.

İsmail Özkartal
“Vala bunalıyoruz. Aslında isterim yasakların kalkmasını ama hastalığın da bir an önce bitmesi gerekiyor. Bir orta yolun bulunması lazım. Kısıtlamalar uygulanırken daha sıkı denetimler olmalıydı. Sıkılıyoruz evde artık. Cumartesi yasak olmasın ama pazar yasak olsun. Ama o da iyi uygulansın. Her yer kapalı olsun, kimse dışarı çıkmasın.”

Çetin Ongun
“Hafta sonu yasağı devam etmemeli artık. İnsanlar evde bunaldı artık. Çok sıkıldık. Psikolojimiz de bozulmaya başladı. Hafta sonu evde buhranlı geçiyor zamanımız. Yapacak bir şey yok. Hafta sonu yasaklar kalksın ama insanlar da kendisine çeki düzen versin. Yasak olmasın ama tedbirli olsun insanlar.”

İbrahim Dalkılıç
“Hafta sonu yasağı çok dikkat edersek devam etmemeli. İnsanlarımız da duyarsız maalesef. Hafta sonu açık ya da kapalı olması önemli değil, yeter ki dikkat edelim. Evde bunaldı insanlar iyice. Kendisini dışarı atmak istiyor. Esnaf olarak da bunaldık. Tedbirleri elden bırakmadan kademeli olarak gevşetilsin. Kurallara uyalım, hafta sonu yasağı kalksın. Ekonomi için de kalkmalı.”

Erkan Subaşı
“Tahminen 1 Haziran’dan sonra açılacak. Aslında biraz daha uzasa daha iyi olurdu. Tamamen bitsin istiyoruz. Herkes sıkıldı, bunaldı. Yasaksız olsun istiyoruz ama pandemi devam ettiği sürece yasaklar da gelecek. Kendimize çeki düzen vermemiz lazım. Hafta sonu yasak var ama sokakta insanlar var. Evde sıkıldık ama. Ben hafta sonu serbest olacak diye düşünüyorum haziranda.”

Nihal Kaya
“Ben sıkılmadım evde. Evde olmaktan memnunum. Hastalık varsa devam etsin. İnsan sağlığı daha önemli. Sokağa çıkma yasağı olsa da yine de çıkıyoruz zaten işimiz olduğunda. Çalışan insan için zor olabilir ama ben çalışmadığım için bana zor değil. Hafta içi çalışanlar için hafta sonu yasağı kötü olabilir. Ben dışarıya çıkabilirim hafta içi.”
 
 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hayat 27 Mayıs 2021 21:31

Hayat eve sığar uygulamasına bakıp açılma desin insanlar, tekrar kızarmaya başladık

0 0 Cevap Yaz
Acaba 27 Mayıs 2021 21:19

Herkes hafta sonu kısıtlama kalksın denetim artsın diyor, denetim yapan personeli düşünen yok.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi