Eskişehir altın fiyatları son dakika! 19 Nisan 2021 - Gram altın ne kadar oldu?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları son dakika! 19 Nisan 2021 - Gram altın ne kadar oldu?
A
a

Eskişehir altın fiyatları güne nasıl başladı? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar oldu? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün verileri haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatları bugünün verilerine göre, dalgalanmayı sürdürüyor. Yatırımcıların güvenli limanı olan altında düşüş olacak mı yoksa yükselişe geçecek mi merak ediliyor. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL?
Dolar 8,0750 liradan, euro ise 9,6640 liradan haftaya başladı.

İstanbul Kapalıçarşı'da 8,0730 liradan alınan dolar 8,0750 liradan, 9,6620 liradan alınan euro ise 9,6640 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 8,06 liradan, euro ise 9,66 liradan satılmıştı.
Eskişehir altın fiyatları bugün 19 Nisan 2021 Pazartesi

Eskişehir altın fiyatları son dakika haberine göre, 19 Nisan 2021 Pazartesi (bugün) saat 11:10 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir altın fiyatları

  • Gram altın ne kadar?
Alış:  462,30 TL
Satış:  462,39 TL
  • Çeyrek altın ne kadar?
Alış:  743,00 TL
Satış: 759,00 TL
  • Yarım altın ne kadar?
Alış: 1.480,00 TL
Satış: 1.522,00 TL
  • Cumhuriyet altını ne kadar?
Alış: 2.959,00 TL
Satış: 3.032,00 TL

Son dakika ekonomi haberleri

Borsa haftaya yükselişle başladı
Borsa İstanbul'da açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 2,91 puan ve yüzde 0,21 değer kazanarak 1.411,05 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,13 ve holding endeksi yüzde 0,30 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,52 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, tek kaybettiren ise yüzde 0,18 ile turizm oldu.

BIST 100 endeksi, geçen haftanın son işlem gününü yüzde 0,03'lük sınırlı artışla 1.408,14 puandan tamamlarken, bankacılık endeksindeki yükselişin desteğiyle haftalık bazda yüzde 1,07 değer kazandı.

Analistler, dünya genelinde beklentilerden iyi gelen makroekonomik veriler ve aşılama sürecindeki ilerlemenin pay piyasalarındaki iyimserliği desteklediğini belirterek, ABD ile Rusya arasında artan gerilim, Ukrayna'daki gelişmeler, küresel çip krizi ve artan emtia fiyatlarının ise risk iştahını azaltan faktörler olarak öne çıktığını söyledi.

Bugün veri gündeminin sakin olduğunu aktaran analistler, hafta genelinde ise yurt içinde çarşamba günü Para Politikası Kurulu toplantı özeti ve tüketici güven endeksinin, yurt dışında perşembe günü Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı ile cuma dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi verilerinin takip edileceğini bildirdi.

Analistler, cuma günü resmi tatil olması nedeniyle yurt içi piyasalarda haftanın perşembe günü tamamlanacağını anımsatarak, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.440 puanın direnç, 1.390 ve 1.360 seviyelerinin destek konumunda bulunduğunu ifade etti.

Küpeli, Bakan Varank’a OSB’nin taleplerini aktardı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleşen OSBÜK İstişare Toplantısı'nda söz alan Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir OSB’nin talep ve beklentilerini Bakan Varank’a aktardı.
Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Sanayi Bölgeleri Genel Müdür Vekili Soner Erkek ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü’nün katılımıyla gerçekleşen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) İstişare Toplantısı'na katıldı. Video konferans yöntemiyle gerçekleşen 351 OSB başkanı ve bölge müdürlerinin katıldığı toplantıda OSB’lerin sorun ve talepleri görüşüldü. OSB’lerdeki firmaların üretimlerindeki yaşanan son gelişmeler istişare edildi. Toplantıda söz alan Nadir Küpeli, Eskişehir’e Endüstri Serbest Bölgesi kurulması ve ATAP A.Ş.’ye destek konularını Bakan Varank’a aktardı.

“Serbest Bölge kurulması için desteklerinizi bekliyoruz”
Küpeli, Eskişehir OSB’de ATAP öncülüğünde Endüstriler Serbest Bölgesi kurulması noktasında kamuyla yapılan görüşmelerde istenen ölçüde yol katedemediklerini ifade ederek, “Eskişehir’de Endüstriler Serbest Bölgesi kurmak istiyoruz. Ticaret Bakanlığı ile yapmış olduğumuz görüşmeler konusunda bakanlığımızın desteğini bekliyoruz. Bu yenilikçi bölgenin kurulmasının Eskişehir ekonomisine çok ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyoruz ”dedi.
Küpeli, ATAP A.Ş. tarafından Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne yapılacak olan teknopark binaları için de destek beklediklerini ileterek, “Teknoloji Geliştirme Bölgemizde yer alan ATAP A.Ş. 2 ilde 4 üniversite ile beraber önemli projelere imza atmakta. Bizim Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne yapacağımız yatırımlar oldukça yüksek rakamlara ulaşacak. Bu kapsamda bütçe ödeneğinden verilen mali desteğin artırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Varank’tan destek sözü
Bakan Varank, Eskişehir’e Endüstriler Serbest Bölgesi kurulması konusunda Ticaret Bakanlığı ile bir görüşme gerçekleştireceğini, Bakanlığın bu konuda yeni bir çalışma yaptığını, yeni mevzuatla birlikte bu konuda hızlı bir yol alınabileceğini söyledi. ATAP A.Ş.’ye destek konusunda ise Bakan Varank çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kripto para piyasasında Bitcoin çöküşü
Kripto para birimlerinden en büyük işlem hacimlisine sahip olan Bitcoin’in son 24 saat içerisinde 10 bin dolar düzeyinde düşüş yaşaması birçok alt coinin de çakılmasına neden oldu.
Kripto para birimlerinden en büyük işlem hacimlisi Bitcoin, bugün sabah saatlerinde üç haftanın en düşük seviyesi olan 52 bin dolara kadar düştü. Son 24 saatte rekor tazeleyen Bitcoin 64 bin dolara kadar çıkmış ve 24 saat içerisinde 10 bin dolardan fazla değer kaybederek birçok coinin çakılmasına neden oldu. Kripto para piyasasının gidişatını belirleyen Bitcoin’in düşmesinden etkilenen birçok alt coin de ise yüzde 30’lara varan değer kaybı yaşadı.

Alt coinlerde sert düşüş yaşandı
Bitcoin’in değer kaybetmesi birçok alt coinin de çakılmasına neden oldu. Etherum yüzde 11’den fazla değer kaybederken, XRP (Ripple) yüzde 17 düşüş kaydetti. Litecoin yüzde 17, Dogecoin yüzde 26 değer kaybı yaşadı. Bitcoin’in düşmesinden etkilenen birçok alt coin de ise yüzde 30’lara varan değer kaybı yaşadı.

Son 24 saatte 9 milyar dolar likidite edildi
Piyasadaki güvensizlik ve Bitcoin’in ani düşüşleriyle birçok yatırımcı pozisyonlarını likidite etti. Bitcoin’nin sert düşüşüyle güvensizliğin neden olduğu kripto para piyasasında son 24 saatte 9 milyar dolar değerinde pozisyonun likidite edildiği söyleniyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi