Eskişehir altın fiyatları – 18 Mayıs 2022 Altın fiyatları fırladı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları – 18 Mayıs 2022 Altın fiyatları fırladı!
A
a

Eskişehir altın fiyatları hızlı bir yükselişle başladı. Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar oldu? Detaylar haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatları, dünkü hafif yükselişin ardından bugüne hızlı bir tırmanışla başladı. Altının gram fiyatı şu dakikalarda 926 TL’den işlem görüyor.
Dolar 15,8570 liradan, euro ise 16,7090 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da 15,8550 liradan alınan dolar 15,8570 liradan, 16,7070 liradan alınan euro ise 16,7090 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 15,76 liradan, euro ise 16,59 liradan satılmıştı.
Eskişehir altın fiyatları son dakika haberine göre, 18 Mayıs 2022 Çarşamba (bugün) saat 10:15 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar?

Eskişehir altın fiyatları

  • Gram altın ne kadar?
Alış: 926,83 TL
Satış: 926,96 TL
  • Çeyrek altın ne kadar?
Alış: 926,96 TL
Satış: 1.534,00 TL
  • Yarım altın ne kadar?
Alış: 3.032,00 TL
Satış: 3.069,00 TL
  • Cumhuriyet altını ne kadar?
Alış: 6.054,00 TL
Satış: 6.116,00 TL

Küresel piyasalar karışık seyrediyor
Avrupa'da savaş ve Çin'de salgın tedbirlerine yönelik gelişmeler, küresel ekonomide enflasyonist baskıların gelecek dönemde daha da artacağına yönelik endişelerin gündemde kalmasına neden oluyor. Yüksek enflasyonla mücadele kapsamında merkez bankalarının agresif faiz artırımına başvuracağı beklentileri de güçlenirken, bu durumun ülkeleri resesyona sürükleyeceğinden endişe ediliyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dün yaptığı açıklamalar da agresif faiz artırımlarının devamına işaret etti. Enflasyon düşene kadar faiz artırımına devam edeceklerini belirten Powell, "Enflasyonun net ve inandırıcı bir şekilde düştüğünü görmeliyiz. Eğer bunu göremezsek, o zaman daha agresif hareket etmeyi düşünmemiz gerekecek." diye konuştu.

Makroekonomi veri tarafında ise dün açıklanan verilere göre, ABD'de nisanda sanayi üretimi aylık yüzde 1,1'le beklentilerin üzerinde arttı. Aynı dönemde perakende satışlar yüzde 0,9 artarak enflasyonist ortama rağmen tüketici iştahının canlı kaldığına işaret etti.

Açıklanan pozitif veriler ve resesyon kaygılarının aşırı fiyatlandığına yönelik görüşlerin özellikle büyüme ve teknoloji hisselerine alım getirmesiyle dün New York borsasında yükseliş yaşandı. Nasdaq endeksi yüzde 2,76, S&P 500 endeksi yüzde 2,02 ve Dow Jones endeksi yüzde 1,34 yükseldi. Risk iştahındaki artışın etkisiyle dolar endeksi 20 yılın zirvesinden düşüşünü 3’üncü güne taşıdı ve 103,4 seviyesinde dengelendi.

Öte yandan Brent petrolün varil fiyatı, Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarındaki olumlu seyir ve ABD hükümetinin Venezuela’ya bazı kısıtlamaları kaldıracağına dair haberler sonrası dün yüzde 1,3 değer kaybetmesinin ardından 111 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Avrupa tarafında, Rusya-Ukrayna arasındaki müzakerelerin askıya alındığı haberleri, savaşın seyrine ilişkin belirsizliklerin devamına işaret ederken, enflasyon ve büyümeye odaklı endişelerin de gündemde kalmasına neden oldu. Ekonomide aşağı yönlü risklerin artması karşısında Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) da ilk kez 50 baz puanlık faiz artırım sinyali geldi. Bankanın en şahin üyeleri arasında gösterilen ECB Yönetim Kurulu Üyesi Klaas Knot, temmuzda 25 baz puanlık faiz artışından yana olduğunu, ancak gerektiği takdirde daha yüksek bir artırımı dışlamayacaklarını söyledi.

Bu gelişmelere karşın risk iştahındaki artışla dün Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 1,59, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,30 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,72 yükseldi. Avro/dolar paritesi dün 1,0556 ile yaklaşık bir haftanın en yüksek seviyesini görmesinin ardından bugün 1,0530'da dengelendi. İngiltere'de bugün açıklanacak verilerle 40 yılın en yüksek seviyesine çıkması beklenen enflasyon öncesi sterlin/dolar paritesi de önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,2 altında 1,2470'ten işlem görüyor.

Çin'de karantina bölgeleri dışında üst üste 3 gün yeni vakaya rastlanmaması, tedbirlerin kaldırılacağı beklentilerini artırdı. Bu durum risk iştahını desteklese de ülkede açıklanan konut fiyatlarının düşüş kaydetmesi, borç çevirme problemlerinin yaşandığı gayrimenkul sektöründeki kırılganlıkların sürdüğüne işaret etti. Öte yandan bugün açıklanan verilere göre, Japonya ekonomisi ilk çeyrekte yıllık bazda yüzde 1 ile iki yılın ardından ilk kez daraldı. Bu gelişmelerle pay piyasalarında karışık bir seyir izlenirken, kapanışa yakın Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,1 geriledi, Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,8 yükseldi.

Yurt içinde, BIST 100 endeksi dün bankacılık hisseleri öncülüğünde satış baskısı altında kalsa da kapanışa yakın gelen alımlarla günü yüzde 0,17 artışla 2.394,83 puandan tamamladı. Dolar/TL ise dün önceki kapanış seviyesine göre yüzde 2,2 artışla 15,8926'dan kapanmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 15,8450'den işlem görüyor.

Analistler, enflasyon ve büyüme odaklı risklerin devamına işaret eden gelişmelerle yatırımcıların getiri arayışının sürdüğünü belirterek, pay piyasalarında oynaklığın bir müddet daha gündemde kalmasının beklendiğini söyledi.

Bugün G7 Maliye Bakanları Zirvesi ve ECB yetkililerinin yapacağı açıklamaların piyasaların odağında yer aldığını aktaran analistler, yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve İngiltere'de enflasyon, ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının izleneceğini bildirdi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.350 seviyesinin destek, 2.470 puanın direnç konumunda bulunduğunu ifade etti.

Brent petrolün varil fiyatı 112,06 dolar
Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 112,06 dolardan işlem görüyor.

Dün 115,69 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 111,93 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.19 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,11 artışla 112,06 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 110,06 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki yükselişte, Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarının kademeli olarak hafifletilmesiyle talebin toparlanacağı beklentileri etkili oldu.

Salgının kontrol altına alınmaya çalışıldığı Şanghay'da bugün de karantina bölgeleri dışında vakaya rastlanmadı. Şehir yönetimi dün 16 ilçede, karantinaya alınan ve kapalı devre salgın koruma tedbirlerinin uygulandığı bölgeler dışında yayılmanın kesildiği, "sosyal sıfır Kovid" hedefine ulaşıldığını bildirmişti.

Son 14 günde yeni vaka kaydedilmeyen "düşük riskli" bölgelerde alışveriş merkezleri, süpermarketler, restoranlar, berberler ve diğer işletmeler, 15 Mayıs'tan itibaren yeniden açılmıştı.

Amerikan Petrol Enstitüsü öngörüsüne göre, ülkenin ticari ham petrol stokları geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 2 milyon 445 bin varil azaldı. Piyasa beklentisi, stokların yaklaşık 1 milyon 533 bin varil artacağı yönündeydi.

Stoklardaki azalış öngörüsü, talebin yüksek seyrettiği algısı yaratarak fiyatları destekleyen başka bir unsur oldu.

ABD Enerji Enformasyon İdaresinin resmi petrol stok verileri bugün açıklanacak.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin Rusya'dan petrol ithalatının yasaklanmasını öngören yeni yaptırım paketinde, özellikle Macaristan'ın karşı çıkması nedeniyle hala uzlaşma sağlayamaması ise fiyatları aşağı yönlü baskılıyor.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Rusya'dan petrol alınmasını da yasaklamayı planlayan yeni yaptırım paketinin "kabul edilemez" olduğunu belirterek, "Petrol ambargosu eğer kabul edilirse Macaristan ekonomisine atılan bir atom bombası anlamına gelecek." ifadesini kullanmıştı.

Brent petrolde teknik olarak 113,22 ile 114,31 dolar aralığının direnç, 111,47 ile 110,81 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi