Eskişehir AK Parti'den flaş açıklama: Dava açtık!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir AK Parti'den flaş açıklama: Dava açtık!
A
a

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, yıkılması gündemde olan Hal Camii’ne ilişkin açıklama yaptı.

Sütiş Eskişehir
 AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından yapılan imar değişikliğiyle yıkılması gündemde olan Tepebaşı ilçesindeki Hal Camii’nin durumuna ilişkin Eskişehir İdare Mahkemesi’nde dava açtıklarını belirtti. Sürecin hukuki neticelerinin takipçisi olduklarını vurgulayan Başkan Çalışkan, açıklamasında şunları kaydetti:  “1/5000 revizyon imar planlarında Tepebaşı ilçemizde bulunan Hal Camii’nin olduğu alanda ticaret-turizm alanı olarak yapılan düzenleme kararının iptali için Eskişehir İdare Mahkemesi’nde dava açtık. Keza, yeni imar planlarıyla camii olarak belirlenen alana da camii yapılmasında büyük fayda var. Çünkü gelişen ve değişen nüfus yapısı itibariyle Hal Camii’ne de yeni yapılacak camiye de ihtiyaç olduğu açıktır. Belediyeler yıkma değil, mevcudu bozmadan millete hizmet etme ve eser üretme yerleridir. Bu doğrultuda, hemşehrilerimizin dün olduğu gibi bugün de haklarını savunmaya devam edeceğiz. Davaların hukuki neticelerinin takipçisiyiz.” 
                       
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 9 Aralık 2022 18:02

ESES1 gün önce Caminin bulunduğu yerin imar planında yol olarak göründüğü bildirilmiş. Ayrıca belediye tarafından yeni cami inşaatı tamamlanmadan herhangi bir yıkımın söz konusu olmadığı açıkça belirtilmiş. Mevcut yapı nedeni ile Üniversite caddesinin o bölgede daraldığı uydu fotoğraflarından da belli. Ayrıca yol inşaatları için 100-150 yıllık ağaçlar kesilip, yerine kibrit çöpü gibi iki tane fidan dikilince telafi edilmiş oluyor da, yerine yeni ve depreme dayanıklı cami yapılınca telafi edilmiş olmuyor mu? Sanki daha önce yenisi yapılmak için hiç Cami yıkılmamış gibi davranılıyor. Reşadiye Camii, Hacı Sadık Camii, Hacı Kadir Camii. Bunların hepsi eski camiler yıkılarak yapıldı. Bir bardak suda fırtına koparmak böyle bir şey.

0 0 Cevap Yaz
Önce Akp'li belediyelri araştırın 7 Aralık 2022 13:20

Siz önce Kayseri ve İstanbul Esenler belediyelerine ait Camilerin akibetlerini öğrenip kendi Akp'li belediyelerinizi idari mahkemelerde davalar açın.

0 4 Cevap Yaz
Bir zamanlar Eskişehirli 6 Aralık 2022 15:11

Lütfen yıkamayın tapusunu verin

7 2 Cevap Yaz
Bülent 6 Aralık 2022 14:49

Yıkılmayacak camiye davayı sadece Akparti açar. Yıkılan yok…Dökülen yok…Laf olsun torba dolsun. Hele bir kazma vurmaya niyetlensinler o zaman dava açın. Diyanetin Karapınar TOKİ’ye yapmadığı camiyi CHP’li belediye yaptı. Kırk yılın başında aklı başında bir laf edin veya iş yapın ilk seçimde oyumu Akpartiye vereyim.

7 19 Cevap Yaz
Esk26

Sen bi haber oku araştır önce yenisini inşa etmeden yıkmayacaklarını söylüyorlar yani yıkacaklarını itiraf ediyorlar bi at gözlüğünüzü çıkarın artık...

4 0
Peker

yani diyorsunuz ki kazma vurulsun iş işten geçsin . yıkılsın ve ondan sonra dava açılsın.

3 0
Ramis Tunca 6 Aralık 2022 14:41

Bir de kapatılan ve yıkılmaya terk edilen okullar için dava açın.

6 19 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi