Elazığ'ı yener bu işi bitiririz

Eskişehirspor'un genç futbolcularının tecrübesiz olabileceğini, ancak gençliklerinden gelen enerji ve özveriyle önemli işler başarabileceklerini belirtmiştim. O gün bana gülenler, süreç içimde haklı olduğumu gördü...

19 Mart 2019 08:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Son dört sezonun üçünde kümede kalma savaşı vermişiz. İnşallah seneye küme düşme korkusu yaşamadan bir sezon geçiririz. Sezon başında pek çok kişi Eskişehir'in 'Kesin' küme düşeceğini öne sürmüştü. O zaman bu isimlere karşı çıkmış, Eskişehirspor'un genç futbolcularının tecrübesiz olabileceğini, ancak gençliklerinden gelen enerji ve özveriyle önemli işler başarabileceklerini belirtmiştim. O gün bana gülenler, süreç içimde haklı olduğumu gördü... Gerçi transfer tahtasının açılmasıyla birlikte bazı kişiler şampiyonluk türküleri söylemeye başladığında, ben de kendilerine gülmüştüm. Süreç içerisinde Eskişehir'in ilk 6'ya girmesinin ne kadar zor olduğu da görüldü. Şimdi aynı kişiler, yani ilk önce "Kesin küme düşeriz" deyip, daha sonra "Kesin Şampiyon oluruz" diyenler, yeniden 'Kesin' küme düşeceğimize kanaat getirmişler. Fikstür gereği zorlu maçları erken oynadık. Şimdi görece kolay maçlar var önümüzde. Bunlardan biri üç hafta sonra kendi evimizde oynayacağımız Elazığ maçı. Bir diğeri de 5 hafta sonra – yine kendi evimizde – oynayacağımız Afyon maçı. Eskişehirspor bu iki rakipten birini yenerse kümede kalır. Endişe etmenize gerek yok, Eskişehirspor Elazığ'ı yenip bu işi bitirir....

Seçim değil geçim

Seçimlerin neticelenmesine bir buçuk hafta kaldı. Hepimiz seçim sonuçlarını merak ediyoruz. Ancak "Vatandaşın gündemi nedir? Sorusunu yönelten anket şirketleri, son derece çarpıcı bir gerçekle karşılaşmış. Vatandaşın ekseriyetinin umurunda bile değil seçimler. Halk seçimden çok geçim derdinde. Yapılan kamuoyu yoklamalarında ülkenin bir numaralı sorunu olarak ekonomi gösteriliyor. Ekonominin hemen ardında ise işsizlik sorunu var. Üçüncü sırada ise havuz basınının ısrarla görmediği Suriyeli mülteciler sorunu bulunuyor. Seçimler vatandaşın gündeminde ancak 4'üncü sırada bulunuyor. Beşinci sırada ise "Beka Sorunu" olarak ortaya atılan saçmalık var. Saçmalık diyorum çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünün farkındayım. "Aman Tayyip Erdoğan giderse devletimiz çöker" diyenlere de katılmıyorum. Nitekim vatandaş katılmamış anlaşıyan. Her neyse. Öyle tuhaf bir seçim yaşıyoruz ki, vatandaş seçimlerdern çok geçimiyle ilgileniyor. Ben hayatımda vatandaşın bu kadar az ilgi gösterdiği bir seçim hatırlamıyorum.

Çakırözer icraların kalkmasını istedi

Eskişehir’de yüzlerce çiftçi, arazi koruma bedellerini ödeyemediği için, Çiftçi Malları Koruma Kurulu tarafından icraya verildi. Çiftçilerin icralık olmasına tepki gösteren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Çiftçi Malları Kanunu hem çiftçimizin sıkıntılarını çözmüyor hem de zaten borç içinde olan çiftçiyi bir de icralık ediyor. Bu kanun derhal değişmeli. Ama 16 yıldır çiftçiyi yok sayan, başka ülkelerden toprak kiralayan, ülkeyi tarımda ithal cenneti yapan bu hükümet kılını bile kıpırdatmıyor. Bu kanun değişmeli, çiftçilerimize yönelik icra işlemleri durdurulmalı, bu kanun onların topraklarını koruyacak şekilde yeniden düzenlenmelidir” ifadelerinde bulundu. Öncelikle Sayın Çakırözer'i tebrik ederim. Kendisi çalışkan bir milletvekili ve her daim çiftçinin yanında bulunuyor. Şimdi konumuza geri dönelim; belli ki Çiftçinin Mallarını Koruma Kanunu iyi işlemiyor. Bu konuda sıkıntılar olduğunu hem Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan'dan hem de Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen'den duydum. Duydum duymasına ancak sorunları duymak bir şey değiştirmiyor işte... Tıpkı benim gibi sorunları duyan tarım bakanlarımız olduktan sonra bir şeyleri değiştireceğimizi zannetmiyorum. Daha dün Alpu'daki çiftçi kardeşlerimizin kota sebebiyle ceza yağmuruna tutulduğunu biliyoruz. Çiftçimizi kendi hâline bıraksak sile işi çok zor. Mazot parasından tutun, ilaç parasına ve gübre parasına kadar her şey belini büküyor. Bir de üzerine ceza yağmuru tutarsanız, topraklarınızda bir şey üretemezsiniz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çiftçi 19 Mart 2019 14:40

Alpu'lu kardeşlerimiz haziran seçimlerinde şeker fabrikasını özelleştirenlere %63 oy verdi. Akşamında da ilçe meydanında göbek attılar. Bu seçimde gider aynısını yapar. Biz adam olmayız.

1 3 Cevap Yaz
Doğrucu Davut

Yalanmı kardeşim! Neyi beğenmiyorsun? Verdiğiniz oy YSK kayıtlarında, erkekli kadınlı attığınız göbekler ilçe Kadın Kolları sayfanızda duruyor. Kuyruk tutuşunca KURTAR UTKU BEY!!! Oy verdiğiniz AKP li ve MHP li bir Vekil seçimden bu yana Alpu'ya gelmedi.

0 0
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi