Düzenleme bekliyoruz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Düzenleme bekliyoruz
A
a

SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay Cengiz, ES TV’de yayınlanan Eskişehir Notları programında kanun değişikliği çalışmalarından bahsederek, “Bir düzenleme bekliyoruz. Derdimizi anlatmaya devam ediyoruz. Bu bir insancıl taleptir. Taleplerimizin hiç birinde ütopik bir şey yok” dedi.

Sütiş Eskişehir
HABER: HİLAL KÖVER
Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Genel Başkanı Tuncay Cengiz, ES TV’de yayınlanan Eskişehir Notları programının konuğu oldu. ES TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş’ın sorularını yanıtlayan Cengiz, merak edilenleri açıkladı. Cengiz, sendikalarından, sendikalarının siyasi ilişkilerine, memurların toplu sözleşmelerinden sorunlarına kadar pek çok konuda bilgi verdi.  Kanun değişikliği çalışmalarından bahseden Cengiz, “Çalışma yaptık dediğimiz iki tane konumuz var. Bunlar iki tane kanun değişiklik çalışması. Bunlardan bir tanesini sayın bakanımızla, sayın genelkurmay başkanımıza ziyaretlerimizde karşılıklı o değerlendirmeler, o kararlar çerçevesinde, milli savunma bakanlığınca Cumhurbaşkanlığına yapılan ve içerisinde de Milli Savunma Bakanlığı ve Silahlı kuvvetlerde çalışan memurları ilgilendiren bazı düzenlemeler var. Bir tanesi Sayın Bakanımızın arkamızda durdu dediğim konu. Bize 926 sayılı kanuna, o eskiden 666 sayılı KHK ile kaldırılan sivil memur tazminatının tekrar kanuna eklenmesi ile ilgili bir teklif var. Yine kara hava deniz kuvvetlerimize kurum içerisinden A tipi kadrolu atamayla ilgili düzenleme var. Fazla çalışma karşılığı yine bir izin düzenlemesi var. Her şeyden önemli. Hep problem olarak gördüğümüz ve faydalanmadığımız. Çünkü Silahlı Kuvvetlerde çalışmak bir yıpranma sebebidir. Fiili hizmet süresi, zammı alamayan tek kesimiz. Fiili hizmet süresi zammının bize verilmesiyle yılda 45 gün olmak üzere teklif yine cumhurbaşkanlığımıza bakanlığımız tarafından gönderilen kanun teklifleri. Bunu dışında savunma ve güvenlik hizmet kolu. Bu da bizim için çok önemli. Çünkü biz sendika hakkını mahkeme kararıyla aldığımız için kanunda bize özel bir hizmet kolu yok. Bizi büro bankacılık sigortacılık diye bir hizmet kolunun içine attılar” dedi.

DEĞİŞMESİ LAZIM
Kanunun değişmesi gerektiğini vurgulayan Cengiz, “Çünkü anayasamıza göre de savunma ve güvenlik temel görevdir devletin. Biz de temel sınıfız aslında. Orada olduğumuz takdirde hükümetin karşısına biz oturacağız. İnşallah o hizmet kolu da geçtiği takdirde 4688 sayılı kanunla hizmet kolumuza eklenirse inşallah hükümetin karşısına biz oturup kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bir başkasına bırakmayacağız” şeklinde konuştu. Şu anda hükümetle ittifak halinde olan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu’nun desteğiyle yaklaşık 6 aylık çalışmayla bir kanun değişiklik teklifi hazırladıklarını belirten Cengiz sözlerine şöyle devam etti: “18 maddelik bir torba yasa. Sivil memurların problemleri nelerse, bütün sınıfların problemlerini çözecek, tek çatı altında toplayıp, savunma ve güvenlik hizmet sınıfı adı altında 657’ye yeni bir sınıf ihtisas ederek… Gündem de var ya 3600 gösterge o problemi çözecek, yargı hizmetler sınıfının kadro problemini ek gösterge problemini çözecek hizmet sınıfı da onun içerisinde var. Jandarma Genel Komutanlığımızın bir disiplin kanunu var. Onun içerisindeki düzenlemeler, memurlarımızı 657’ye uygun hale getirecek düzenlemeler. Yine özellikle Güneydoğu’da görevli arkadaşlarımızdan başlamak üzere silah ruhsatı verilmesi konusunu düzenleyen 18 maddelik torba yasa teklifimiz 23 Mayıs 2019’da TBMM’ye sunuldu. Bir düzenleme bekliyoruz. Sayın Vahapoğlu’yla çok ciddi çalışmalar yaptık. Hala koordinasyonumuz devam ediyor. Derdimizi anlatmaya devam ediyoruz. Bu bir insancıl taleptir. Taleplerimizin hiç birinde ütopik bir şey yok. Tamamen iş yaşamımıza yönelik. Bu ülkenin bekası için çalışan bu insanlar bunu hak ediyorlar. Bekliyoruz. Biz mücadelemizi yürütüyoruz. İnşallah yasalaşacak diye bekliyoruz.” Cengiz canlı yayınlanan programda WhatsApp hattına gelen soruları da yanıtladı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi