Çok zor bir lig olacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çok zor bir lig olacak
A
a

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa önemli açıklamalarda bulundu. Çapa şampiyon olacaklarına inandıklarını söylerken zor bir lig maratonu yaşanacağını belirtti.

Sütiş Eskişehir
3 bölgeye transfer istiyor
Radyospor’a konuşan Çapa şunları söyledi; “Çalışmalarımız devam ediyor. Gidişattan gayet memnunum. Maddi imkansızlıklara rağmen yönetimimiz olağanüstü bir çaba harcıyor. Eksik olan bölgelerimize de takviyeler yaptıktan sonra sezona hazır bir şekilde gireriz diye düşünüyorum. Stoper, orta saha ve forvet hattına transfer istiyorum. Lig başlamadan önce bu transferleri tamamlarsak bizim için çok daha iyi olur.”

Kolay kolay yapamaz
“İstediğimiz transferleri yüzde yüz gerçekleştirdik diyemem. Bize katkı sağlayacak oyunculara yöneldik. Eskişehirspor'un şu ana kadar yapmış olduğu transferleri herkes kolay kolay yapamaz. Bu tarz transferler sadece başkanımız Halil Ünal'ın yapabileceği transferler. Kulübün içerisinde bulunduğu şartları göz önüne alındığında Eskişehirspor yönetimini ve başkanını çok başarılı buluyorum.” 

Lig çok geçecek
“Eskişehirspor'da şampiyonluk kadrosu oluşturmak istiyoruz. Büyük bir oranda da bunu başardık. Ben bu sezon bu hedefimizi başaracağımızı düşünüyorum. Bu sezon geçtiğimiz sezonlara göre çok daha zorlu geçecek. Geçtiğimiz sezon 1.Lig'de yer alan takımlarda ciddi takviyeler yaparak kadrolarını güçlendirdiler. 8 ila 10 takımın sezona ilk 2 hedefi ile başlayacağını düşünüyorum.”

Günay ile anlaştık
Günay Güvenç ile anlaştık. Kendisi İzmir'deki evini Eskişehir'e taşımak için bizden izin istedi. Cuma akşamı kampımıza katılacak. Oyuncu sadece bireysel idmanlar yapmış bir şekilde gelecek. Kendisine ekstra çalışmalar koyarak bu açığını gidermesini bekleyeceğiz. Sezgin Coşkun ve Tanase için de bu durum geçerli. Ayrıca Melih Ağa ile anlaştık. Eskişehir’e dönünce imzayı atacak. 

Murat ile görüşmeler sürüyor
“Murat Akça stoper bölgesinde istediğimiz oyunculardan sadece bir tanesi. Ancak bir transferin gerçekleşmesi için sadece bizim istememiz yetmiyor. Murat sözleşmesi olan bir oyuncu. Kulüplerin anlaşması lazım, oyuncunun istemesi lazım. Maliyetinin uygun olması lazım. Yani sadece istemek ve talep etmek yetmiyor. Görüşmeler devam ediyor ancak Murat'ı alacağız diyemem.”

Atabey’i istiyorum
“Atabey Çiçek ile geçtiğimiz aylarda bir görüşme gerçekleştirdim. Kendisi bana 'Başakşehir beni kiralık olarak gönderirse Eskişehirspor'a gelmek isterim' demişti. Atabey'i Süper Lig'de oynatan antrenörde benim. O zaman Gençlerbirliği takımındaydı. Kendisi ismini yönetime verdiğim oyunculardan bir tanesi. Yönetimle anlaşırsa, maliyeti de uygun olursa Atabey'i kadromda görmek isterim.”

Karim geleceği yatırım
“Abdou Karim ile eğer sözleşme imzalarsak ileriye dönük bir yatırım olur diye düşünüyorum. Şu an için 1.Lig'in zorlu şartlarını kaldırabilecek seviyede değil. Bireysel anlamda yetenekli bir isim ancak adapte olması konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum. Yönetime bu konuda bir rapor verdim. İlk 11de oynayacak bir oyuncu değil. İki forvet transferi daha yapacağız.”

Issah tecrübeli oyuncu
“Kamal Issah Süper Lig ve Fransa ligi tecrübesi olan bir oyuncu. Geçen sezon Gençlerbirliğinde kötü bir sezon geçerdi. Özgüven konusunda kendisine iyi şeyler katarsak bize çok şeyler katacağını düşünüyorum. Emre Can Atila çok yetenekli bir oyuncu. Oynadığı mevkide ciddi anlamda yetenekli oyuncular var. Kendisini zorlu bir forma savaşı bekliyoruz. Zaman içerisinde forma giyip giyemeyeceği tamamen kendisini göstermesine bağlı.” 

Beğendiğim futbolcular
“Bedirhan Altunbaş ve Semih Güler beğendiğim oyuncular. Ancak geçen sezon ben forma giydim, bu sezon da nasıl olsa forma giyerim diye düşünmemeleri gerekiyor. Bu sezon forma savaşı çok daha zorlu olacak. Bu sezon şampiyonluğu hedefleyen bir kadroda görev alacaklar. Kendilerini hem zihinsel olarak hem de psikolojik olarak hep hazır tutmak zorundalar. İkisinin de çalışmalarından memnunum.” 

Fikstür çekincemiz yok
“Fikstür konusunda bir sıkıntımız ya da çekincemiz yok. Sezonun ilk haftaları bizim için biraz zorlu geçecek derken henüz yeni bir kadroya sahip olmamızdan kaynaklı problemler yaşayabileceğimizi ön gördüğümüz için bu açıklamayı yapmıştım. Neredeyse sıfırdan kurulan bir kadro için de bunlar gayet normal durumlar diye düşünüyorum. Ama her geçen gün üzerine koyarak ilerleyen bir takımız. Bu haftaları da en az hatalar ile geçmeye çalışacağız.”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi