Çocuk istismarı yüzde 700 arttı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çocuk istismarı yüzde 700 arttı
A
a

Eskişehir Demokrasi ve Dayanışma Platformu, dün bir araya gelerek çocuk istismarına tepki gösterdi. platform adına açıklama yapan Şenay Subaşı, “Ülkemizde son 10 yılda çocuk istismarı vakaları yüzde 700 arttı ve çocuk istismar vakaları bu sürede 300 bini geçti” dedi.

Sütiş Eskişehir
Tabip Odasında bir araya gelen Eskişehir Demokrasi ve Dayanışma Platformu üyeleri çocuk istismarının insanlık suçu olduğuna vurgu yaptı. Platform adına açıklama yapan Şenay Subaşı, “Son günlerde birbiri ardına aldığımız çocuk istismarı ve ölüm haberleri yüreğimizi yakıyor. Ülkemizde son 10 yılda çocuk istismarı vakaları yüzde 700 arttı ve çocuk istismar vakaları bu sürede 300 bini geçti. Adliyedeki 4 tecavüz vakasının biri çocukla ilgili. İstismarcıların yüzde 9’u çocuklarla aynı evde yaşıyor” dedi.

KORUMA POLİTİKALARI TALEP EDİYORUZ
En son Leyla ve Eylül’ün ölümünden sonra toplumsal tepki karşısında hükümet sözcülerinin yasal düzenleme hazırlığında olduğu yönünde açıklamalar yapıldığına değinen Subaşı, yasa tasarısındaki değişiklikleri eleştirdi. Subaşı, “Daha önce rafa kalkan yasayı yeniden önümüze sürdüler. Hazırlanan taslakta öne çıkan iki değişiklik çocuk istismarında cezaların arttırılması ve hadım uygulaması. Ama faillere uygulanacak iyi hal indirimlerine dokunulmuyor, çocuk istismarı suçunda zaman aşımı olmaz denmiyor. Düzenleme 15 yaş altında kalan çocuklara yönelik istismar suçuna verilecek cezaları belirlerken 12 yaş kademesi getiriyor. Mağdur 12 yaşından küçükse ağırlaştırılmış müebbet hapis uygulaması öngörülüyor. Çocuk 15 yaşından büyükse, o zaman ancak silah ve tehdit kullanılmışsa ve şikayet edilmişse ceza verilecek. O da 2 yıldan 5 yıla kadar. Bizler çocuk haklarının ve yasa tasarısı ile ilgili sürecin takipçisi olacağız. Çocuk istismarını engellemesi gerekirken aksine istismarı aklayan ve hatta meşrulaştıran söylemlerle ve yasalarla karşımıza çıkan siyasilerden etkili önlemler ve koruma politikaları talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi