Cengiz Seçsev: Eskişehirspor yönetimi bana hükmedemedi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Cengiz Seçsev: Eskişehirspor yönetimi bana hükmedemedi!
A
a

Eskişehirspor’da apar topar yolların ayrıldığı Cengiz Seçsev ES TV’ye konuk oldu. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Seçsev, “Ayrılışımın arkasında farklı nedenler var. Ben bu kulüp için fedakarlık yaptım, işte karşılığı bu. Bana hükmedemediler, dik duruşumuzu bozmadık ve ayrılık yaşandı” dedi

Sütiş Eskişehir
Moderatörlüğünü gazeteci Meltem Karakaş Kaya’nın yaptığı programa Seçsev’in yanı sıra Esgroup Genel Koordinatörü Ali Baş ve Esgroup Spor Müdürü Murat Dağtekin’de vardı. Yorumcular deneyimli teknik adama ilk olarak göreve nasıl geldiğini sordu. Seçsev şöyle cevapladı, “Başkan ve yöneticilerle ilk yaptığımız görüşmede bir buçuk yıllık bir anlaşma sağladık. Bu bir buçuk yılın içinde yapacaklarımızı konuştuk. Onlar bizden önümüzdeki sezonun takımının hazırlanmasını, genç futbolcuların piyasaya sürülmesini ve az gol yenmesini istedi. Üçünü de aynı anda yapmak zor bir işti” dedi.

10 SANİYEDE AYRILIK YAŞANDI
“Tuzlaspor maçı öncesi başkanımızla telefonla görüştük” diyen Seçsev, “Hiçbir sıkıntı gözükmedi. Kulübe döndük. O gün bir misafirim vardı. Sportif Direktör Murat Daldık’tan telefon geldi. ‘Başkan sizinle görüşmek istiyor” dedi. “Başkan Covid değil mi?” dedi. Başkan Yardımcısı Fatih Baturaygil’in benimle görüşmek istediğini söyledi. Misafirim var biraz bekler mi dedim. Acil hocam dedi. Bende odasına çıktım. Fatih Baturaygil, “Hocam akşam toplantı yaptık. Toplantının sonucunda da bir karar çıktı” dedi. Ben yıllardır bu işin içinde olduğum için kararın ne olduğunu sezinledim. Tamam başkan gerek yok teşekkür ederim dedim aşağı indim. 10 saniye sürdü bu anlar” dedi.

BAŞKAN TELEFONUMU AÇMADI
Seçsev, “Fatih Baturaygil dedi ki hocam çok gol yiyoruz. Bu yüzden böyle bir karar aldık. Onlar için gerçek buydu. Benim için ise daha farklı gözüküyor. Başka nedenler var. Bize hükmedemeyebilirler. Ben ayrılmadan 1 gün önce başkanı aradım konuştuk, ayrıldıktan sonra aradığımda telefonumu açmadı. Biz Eskişehirliyiz. Eskişehirspor için canımızı veririz” şeklinde konuştu.

ŞAHISLARIN TARAFTARI BEĞENMİYORDU
Seçsev, “Elimizdeki kadronun hepsi genç. Sezgin Coşkun ve Onur Bayramoğlu vardı. Amacımız Eskişehirli çocukları bir yere getirmekti. Bunu onlara da izah ettik. Ama şu var Eskişehirspor taraftarı demeyeceğim onlara şahısların taraftarı çıkan kadroyu beğenmiyorlardı. İlla sizin dediğiniz olmak zorunda değil ki. Biz burada çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

YÖNETİMİN DİYALOG SIKINTISI VAR 
Seçsev son olarak, “Transferi yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağını bilmiyorum. Ama yönetim ne teknik heyetle ne de futbolcularla böyle toplanıp bir konuşma gerçekleştirmedi. Diyaloglarda sıkıntı var. Yönetimin futbolcularla görüştüğünü görmedim. Eskişehirspor’un sorunlarını genel kurul çözecektir. Gerçek taraftarlar kulübe sahip çıkmalı. Eskişehirspor Kulübü’nde artık bir düzgün bir sistem oluşmalı ve öyle yönetilmeli. Yoksa daha çok kötüye gideceğiz” dedi.

PARA TALEP ETMEDİM
“Anlaşmamızı yaparken kendilerine bir kuruş para söylemedim” diyen Seçsev, “Herhangi bir tazminat yok. Ayrılırken de hiçbir para talep etmedim. Belli bir süre geçtikten sonra maaş ödememi yaptılar sağ olsunlar. Ama öyle büyük paralar değil. Bu konuda da onlara rahatlık verdik. Ama sonuç, hep vermekle olmuyor. Biraz da karşı tarafın vermesi gerekiyor. Fedakarlık yaptım, işte karşılığı bu!” dedi.

DİK DURUŞUMUZU BOZMADIK
“Kadroyu 37 kişiden 26 kişiye indirdiğimizde günde 4 antrenman yaptık” diyen Seçsev, “İnsanların bundan hiç haberi yok. Ayırdığımda bu çocukları da aynı antrenman temposunda tutmalıyız ki adaletsizlik olmasın dedik. Hepsine söyledim zannetmeyin ki hoca sizi bıraktı, bu şekilde düşünmeyin dedi. Sonra geliyorsunuz Ahmet oynasın Mehmet oynasın. Bu sözleri yönetimden duymadım ama dışarıdan geldi. Taraftar o gün sahaya kim çıkıyorsa onu desteklemeli. Adana Demirspor maçını hatırlıyorum geberttiler ya! Böyle kadro mu olur, 5’ten aşağı yemeyeceksiniz falan dediler. Maç 1-1 bitince neredesiniz, yoksunuz. Baktık bunlara rağmen dik duruyoruz bu sefer başka şeyler oluşmaya başladı” dedi.

U-19 TAKIMIYLA MAÇA ÇIKTIK
Seçsev, “Gelişim Ligi’nde mücadele eden U-19 Takımı maçlara U-17 kadrosu ile çıkıyor. 5 gol yiyor. Biz U-19 kadrosu ile 1. Lig maçına çıktık. Bizden mucizemi bekliyordunuz. Eskişehirspor’daki sıkıntı her teknik direktörde kadro dağıla dağıla bu güne geldi. Bize hiçbir şey kalmadı. Kadro planlaması yaparken her mevkiye iki futbolcu yazarsın. Bizde orta saha yığılmış. Hani stoper, hani sağ bek… Bunları içerde yaratmaya çalıştık. Tam ortam düzene girdi derken bu kez Covid sorunu yaşadık. 11 eksikle maçlara çıktık” dedi.

2. LİG’DEN DÜŞEBİLİR
Esgroup Genel Koordinatörü Ali Baş’ın, “Elimizdeki kadro önümüzdeki sezon 2. Lig’de başarılı olur mu?” sorusu üzerine Seçsev, “Bu kadro içinde takımda kalmayacaklar var. Takım biraz daha zayıflayacak. Transfer açılmadan, takviye yapılmadan 2. Lig’de bırakın şampiyonluğu kümede kalması bile sıkıntı. Futbolculara olan güvensizlikle alakalı değil, kapasiteyle alakalı. Zamana ihtiyaçları var. Belki 3 sene belki 4 sene. Bu kadronun kümede kalması çok büyük bir başarı” dedi.

BİZ AYRILACAKTIK
Dağtekin’in, “Yönetimle önümüzdeki sezon transferi açarız, iyi bir kadro yaparız tarzında bir konuşma oldu mu?” sorusunu Seçsev şöyle cevapladı, “Açılırsa, açılmazsa diye A ve B planları oluşturduk. Açılacakmış gibi davrandık. Bu futbolcuların içine takviye yapacaktık. Bunların içine abiler koyarak hedefe oynatmayı planlıyorduk. B planında şampiyonluk isteyemezsiniz. Kendimizi kandırmak olurdu. Transferi açamayıp böyle devam edeceğiz deseler de lig sonunda biz yönetime teşekkür edip ayrılacaktık ama onlar önce davrandı.”

ADALET OLGUSUYLA HAREKET ETTİK
Seçsev, “Eskişehirspor’umuzun en büyük sorunlarından biri şu, bu çocukları hazır değilken hazırmış gibi oynatmak istiyoruz. Ama iyi bir takımın içine hazır olduğuna inandığımız gençleri monte edebilsek tavan yaparlar. Bazı şeyler benim de kulağıma geliyor. Bu takımın içinde 3-5 futbolcu 5 milyon Euro’ya satılabilirmiş. Bırakın 5 milyon Euro’yu 1 milyon Euro bile zor. Bir kere transfer yapacak takım sizin bulunduğunuz lige bakıyor” ifadelerini kullandı. 60 yaşındaki teknik adam, “U-19’lardan adını bilmedikleri 5 futbolcuyu A Takıma aldım. Ben şunu Eskişehir’e yakıştıramıyorum, illa senin oğlun oynayacak diye bir şey yok. Biz adalet olgusuyla hareket eden insanlarız. Hiçbir zaman ödün vermedim” dedi.

BU YÖNETİMLE ÇALIŞMAM
“Altınordu maçından sonra Cengiz Alp’i suçladığım söyleniyor” diyen deneyimli teknik adam, “Ben hiçbir zaman mağlubiyet için bir oyuncuyu suçlamam. Ben bu yönetimle bir daha çalışmam. Ama başka bir yönetim gelir bize teklif edilir o zaman tüm enerjimle yine Eskişehirspor’a hizmet ederim. 2 buçuk ay boyunca çarşıya inmedim. 12 saat çalışıyordum. Kulübümüze sahip çıktık. İyi işler yaptığımızı düşünüyorum” dedi.

TAKIM OLMAYA BAŞLAMIŞTIK
“Hedefsiz olmak futbolcuyu çok etkiler” diyen Seçsev, “Eleştiri olmadan gerçekler bulunmaz. Siz bir futbolcuyu hiçbir şey vaat etmeden nasıl motive edebilirsiniz? Bu lig oyunculara çok ağır geliyor. U-19’daki futbolcuyu 1. Lig’de oynatıp iyi performans beklemek hayalcilik. Kazandığımız Bandırmaspor maçıyla berabere kaldığımız Adana Demirspor maçını bir tutmam. ADS maçında tam bir takım gibi oynadık. O maçta hayalimi gerçekleştirmeye başladığımı fark ettim. Önde basmaya başladık, topa hakim oluyorduk. Ancak daha sonra koronavirüs bizi çok etkiledi 11 futbolcudan yararlanamadık” dedi.

EVET, BEN KADRO DIŞI BIRAKTIM
Seçsev, “Ekrem Kılıçarslan’ın olduğu maçlar 1-0 bitmiş. Bizim kalecilerimiz kötü demiyorum. Ama genç kaleciyi kaleye koyduğunda hemen pişmesini bekliyorsun. Bu çok büyük bir hata... Erdal’ın kafası Eskişehirspor’da değildi. Melih Ağa içinde bu geçerliydi. Melih ile özel görüştüm motive etmek için. Bana çıkarken ‘Hocam 3 yıldır para almıyorum’ dedi. Sonra maça çıktı. Kornerde rahat alabileceği topu alamadı ve golü yedi. Es Es’i kafasında sileni bizde sildik. Erdal ve Melih'i ben kadro dışı bıraktım" diye konuştu.

ONLARLA AYNI GÖRÜŞTEYDİM
Dağtekin’in, “Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan ve yenilemeye sıcak bakmayan isimleri bir anda kadroda göremedik. Bu kararı yönetimle birlikte mi aldınız?” sorusu üzerine Seçsev, “Yönetimle ilk görüşmemizde seneye bizim takımımızda olmayacak futbolcuları lütfen oynatma dediler. Ben de sizinle aynı görüşteyim, önümüzdeki sezonun takımını yapmaya geldim dedim. Bir örnek vereyim Mehmet Özcan. Bir maçımızdan hemen önce kadro yapıyordum. Mehmet Özcan’ı kadroya yazacakken internette bir gördüm başkanın açıklamaları var. Mehmet Özcan ile görüştük Eskişehirspor’u düşünmediğini belirtti biz de gerekeni yapacağız tarzında. Sonra öğrendim bu görüşme 10 gün önce olmuş… Mehmet ile görüştüm. Antrenmana çıkabilirsin ama kadroya yazmayacağım dedim” şeklinde konuştu.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi - Ahmet Deniz Canoruç
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
bilek26 25 Nisan 2021 18:27

Kibirlerinden istifa edemiyorlar, böyle zorladıkça Es-Es imizi de şehrimizi de kendilerini de batırıyor gerçek taraftarı kahrediyorlar. Yazıklar olsun kimsenin birşeyi değiliz sadece sevdamızla yazıyoruz ama inanmazlar.

0 1 Cevap Yaz
nokta 24 Nisan 2021 18:46

hocanın ne suçu var es esi batıran 5li çete hırsızlar nerede

0 2 Cevap Yaz
EseseskikikieskieskiEs 24 Nisan 2021 06:17

Hoca Bozuntusu sen kim olduğunu zannediyorsun sen kimsinki ES-ES'imi tehdit ediyorsun.Utanmaz herif sen bizi karabükspormu zannettin.😡😠

19 1 Cevap Yaz
Deli Ruhi

Diğer hocalar gibi yönetime yalakalık yapmamış, Gerçekleri konuşmuş. Bu kadar sportif başarısızlığı olan, takımı iki kez küme düşüren, yönetime geldiklerinde ellerinde playof oynayacak olan takımı dağıtan, iş bilmez yönetime asıl sizler yalakalık yapmayın…

0 14
Ess 23 Nisan 2021 17:44

Kime hükmeddiki

0 11 Cevap Yaz
Deli Ruhi 22 Nisan 2021 17:38

Bay Başkan, şapka düştü kel göründü. Hani hersey uyum içinde gidiyordu. Her basın önüne çıktığınızda geçmişi bırakın bizim dönemimizde hiç bir topçunun alacağı yok diye bas bas bağırıyordunuz. Daha düne kadar içinizde olan Cengiz Hoca herşeyi açıklamış. Ne oldu Cengiz Hocayı emrinize alamadınız mi? Hala ne yüzle orada o makamda oturup başkancilık oynuyorsunuz. Başkanlık makamı insanları kandırmak, oyalama veya saftsata makamı değil. Siz hicbirseyi beceremediniz ve beceremeyeceksiniz. Siz Eskişehirspor tarihine gelmiş en kotu en beceriksiz yonetimsiniz. Siz sadece insanları basın önüne atmasını bilirsiniz. Başka hiç bir şey bilmezsiniz. Her şey bu kadar ayyuka çıkmışken ne yüzle orada oturuyorsunuz. Kongre kararı alıp İstifa Edin

2 32 Cevap Yaz
Uzunyol 22 Nisan 2021 15:34

Eskişehir bitmiş ağlayani yok

0 29 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi