Celalettin Kesikbaş'tan çarpıcı açıklamalar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Celalettin Kesikbaş'tan çarpıcı açıklamalar!
A
a

Sanayi Odası Başkan Adayı Celalettin Kesikbaş, “Sanayi Odası’nın bütçesi küçükmüş büyükmüş önemli değil. Önemli olan kalpten inanmak ve aklınızla hareket etmektir. Bu tamamen ekiple, vizyonla alakalı” dedi.

Sütiş Eskişehir
Sanayi Odası Başkan Adayı Celalettin Kesikbaş, ES TV’de Arif Anbar’ın sorularını yanıtladı. 4 Nisan Çarşamba günü yapılacak Eskişehir Sanayi odası seçimi hakkında bilgi veren Kesikbaş, “Birkaç akşam önce veriler sayılar doğru değil. Sayılara mutlaka hâkim olmak gerekiyor. Ben matematik sever bir insanım. Şu anda askıya çıkan firma sayısı 578. Eskişehir Sanayi Odası seçiminde oy kullanacak firma sayısı 617 değil 578’dir. 578 sanayicinin 23’ü Baksan’da, 44’ü Çevre Yolu üzerinde, 42’si dış ilçelerde, 32’si KOBİ’de, 14’ü Muttalip’te, 336’sı OSB’de, 48’i şehir içinde, 38’i Teksan’da” diye konuştu.

SANAYİ ODASI ÇOK ÖNEMLİ BİR MEVKİDİR

Kesikbaş, şöyle devam etti: “Sanayi Odası ile Organize Sanayi Bölgesi özdeşleştirilmeye çalışılıyor. OSB çok farklı, Sanayi Odası çok farklı bir şey. Sanayi Odası, sanayicilerin çatı kuruluşudur. OSB’nin çatısı ile ESO’nun  çatısı aynı değil. Sanayi odası çok önemli bir mevkidir. Önemli bir kamu kuruluşudur. Yasasıyla, kanunuyla ve bakanlığıyla OSB’den farklıdır. Sanayi Odası niteliksizleştirilmeye çalışılıyor. Bu çok ayıp bir şey. Sanayi odası kentin bütün sanayisini ilgilendirir. OSB ise OSB’deki firmalar içindir. OSB yönetiminin parasının olması, ESO’nun parasının olması ESO’yu niteliksizleştirmekten başka bir şey değildir.”

BÜTÇESİ ÖNEMLİ DEĞİL

“TOBB’de temsil yeteneğine sahip olan Sanayi Odası’dır. Sanayicinin dertlerini anlatacağı yer Sanayi Odası’dır. OSB’ler kendi içindeki belediye hizmetlerini verir. OSB’nin parası var deyince... Siz OSB’nin parasını Sanayi Odası’na harcayamazsınız. Sanayi Odası’nın parasını da OSB’ye harcayamazsınız. OSB eşittir Sanayi Odası değildir. Bu işler parayla olmuyor. Parayla işi herkes yapar. Önemli olan parasız iş yapmak. O yüzden Sanayi Odası’nın bütçesi küçükmüş büyükmüş önemli değil. Önemli olan kalpten inanmak ve aklınızla hareket etmektir. Bu tamamen ekiple, vizyonla alakalı.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi