Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı Gediz’De

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı Gediz’De
A
a

Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı Gediz’De Ziyarete Açıldı

Sütiş Eskişehir
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nca yürütülen proje çerçevesinde Türkiye turuna çıkan "Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı" Gediz’de ziyaretçileriyle buluştu.
Çanakkale Savaşları Mobil Müze Projesi Koordinatörü Engin Karataş Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Demirtaş’a bilgi verdi
Ülkenin dört bir yanında tarihi anlatan eserleriyle şehir şehir gezen Çanakkale Mobil Müze Tırını ziyaret eden Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, “Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi Çanakkale Zaferidir. Binlerce şehidimizin anısını canlandırmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca yürütülen proje çerçevesinde mobil tırının Türkiye çapındaki gezilerinden bir durağı da Gediz oldu. Çanakkale Savaşları’nda yaşananları günümüze aktaran savaş objeleri, materyaller, videolar ve döneme ait açıklayıcı bilgi ve belgeler vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi gördü. Çanakkale Zaferi’nin hangi şartlarda kazanıldığının görsel olarak anlatıldığı mobil müzenin Gediz’e gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi