Yine Türkiye'ye örnek olacak

Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınmayı destekleme çalışmalarına bir yenisini ekledi.

16 Haziran 2021 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınmayı destekleme çalışmalarına bir yenisini ekledi. Bilindiği gibi Belediye daha önce Halk Süt ve Halk Yumurta uygulamalarıyla göz doldurmuştu. Bunlara süt ürünleri de ekleniyor. Tereyağı, taze kaşar ve lor peyniri. Burada küçük ancak önemli bir ayrıntıyı atlıyoruz. Halk Ekmek farklı bir uygulama. Burada fırıncıları zor duruma düşürmeden halka ucuz ve kaliteli ekmek çıkartılıyor. Yani tek hedef tüketici memnuniyeti. Ancak Halk Süt ve Halk Yumurtada asıl amaç Eskişehirli üreticinin malını satmasına olanak tanımak. Bu amaçla kooperatiflerle bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi, çiftçimizin yüzünü güldürüyor. Bir zamanlar "Gomonist yuvası" diye dağıtılan kooperatiflerin önemi çok daha iyi anlaşılıyor. Tüm Türkiye'de – maalesef – tarım ve hayvancılıkta gerilememize karşın, Eskişehir'de üreticimizin yüzü gülüyor. Şimdi sadece süt satışı değil, süt ürünlerinin de satışı yapılmaya başlanmış. Bir Eskişehirli olarak Belediye'nin aracılık ettiği süt ve yumurtadan memnunum. Içim rahat bir şekilde bu ürünleri tüketiyorum. Harcadığım paranın yine Eskişehirli bir hemşehrimin cebine gireceğini bilmek de içimi rahatlatıyor. Büyükşehir Belediye çalışanlarını tebrik ederim. Yılmaz Büyükerşen'e ise tebriğin büyüğünü ayıralım. Türkiye'ye örnek olacak yeni bir başarıya imza attı. Sürekli üreten, hayal kuran, hayallerinin peşinden koşan Büyükerşen'e bazen gıptayla bakıyorum. Gençlik enerjisiyle bizlere örnek oluyor.

Ne işimiz var Afganistan'da?
Sırf Amerika'ya şirin gözükmek için Afganistan'a asker göndermeyi teklif etmişiz. Afgan Halkı için her şeyi söyleyebilirsiniz. Ancak, "Savaşmayı bilmiyorlar" diyemezsiniz. Adamlar önce Sovyetler Birliğini memleketlerinden kovdular. Ruslar Afganistan'dan nasıl kaçacağını şaşırdı. Şimdi de Amerikalılar artlarına bile bakmadan kaçıyor. Gerçi bizim Afganistan'da askerimiz var. Ancak az sayıda ve geri hizmette bulunuyorlar. Sadece Kâbil Havaalanını savunmak için asker bulunduracağımız söyleniyor. Bu Mehmetçiğin El Kaide ile karşı karşıya gelmesi demektir. Üstelik Afganlar bizim kardeşimiz. Bize Kurtuluş Savaşı'nda çok yardım ettiler. Minnettarlığımızı böyle mi göstereceğiz?

AK Kadınlar el uzattı
AK Parti Kadın Kolları tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen kan bağışı kampanyasına Eskişehirli kadınlarımız da katıldı. AK Partililer bu kan bağışı işini çok önemsiyor. Geçmişte de zaman zaman bu tip kampanyaları düzenlemişlerdi. Demek şimdi sıra AK Kadınlardaymış... Bana kalırsa en kutsal bağışlardan birisi kan. Çünkü paranın, yemeğin veya giyeceğin de başında sağlık geliyor. Ve kan yeri doldurulmayan bir bağış. AK Parti Kadın Kollarını tebrik ederim. Zaten kadının kollarının uzandığı yerde çiçekler açar. Kadının el uzattığı yerin bereketi artar. Bu güzel kampanyanın diğer siyasi partilerimize de örnek olmasını dilerim. Kan verenlerden Allah razı olsun.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Serhat Kağan 16 Haziran 2021 17:47

Kerem bey nato üyesi bir ülke olduğumuz için afganistandayız. Yani bir nevi mecburiyet diyelim

0 2 Cevap Yaz
Tomvejery 16 Haziran 2021 13:11

Trafik bitik abi onuda yaz

3 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi