Büyükerşen'in hayalindeki Eskişehir projesi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Büyükerşen'in hayalindeki Eskişehir projesi
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in, Eskişehir turizminin gelişmesi için belki de en önemli projesi "termal turizm"

Sütiş Eskişehir
Eskişehir için belki de en önemli projelerden biri, henüz gerçekleştirilememiş olan termal turizm projesi. Yenigün Gazetesi yazarı Deniz Çağlar Fırat bugünkü köşesinde, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in bu projeye yönelik çalışmalarına değiniyor.
İşte Deniz Çağlar Fırat'ın yazısı:

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir turizminin gelişmesi için ortaya koyduğu vizyon, geliştirdiği projeler ve kent tanıtımı için harcadığı çaba herkesin malumu. Bu konuda kimse kalkıp da tek bir laf bile diyemez.  Büyükerşen, Eskişehir için özellikle turizmden aldığı payın artması için çok sayıda projeyi hayata geçirdi ama yine de çok isteyip de hayata geçirmediği bir proje var. Bu projenin hikâyesi ise taa rahmetli Turgut Özal dönemine kadar uzanıyor.  Turgut Özal’ın da beğendiği ancak hayata geçemeyen bir projesi var Büyükerşen’in. Büyükerşen, Eskişehir’de sıcak su kaynaklarının yeteri kadar kullanılamadığına uzun zamandır inanıyor ve bunu ifade ediyor. Kendisi Anadolu Üniversitesi Rektörüyken Eskişehir’de bir proje hazırlıyor. 
O zamanki Cumhurbaşkanı da Turgut Özal. Proje, Özal’a gidiyor ve kabul görüyor. Daha sonra proje zamanın Eskişehir Belediye Başkanına sunuluyor. Başkan da projeyi beğeniyor ama bir sıkıntı var… Proje Hamamyolu’nda faaliyet gösteren hamamların birleşmesini öngörüyor ve proje işte burada hamamcılara takılıyor ve ne yazık ki hayata geçemiyor. Hayata geçse bugün Hamamyolu, belki de Türkiye’nin en önemli termal merkezlerinden biri olarak faaliyet gösteriyor olacaktı.

AFYON SICAK SUYU ESKİŞEHİR’DEN GÖRDÜ
Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’de sıcak su potansiyelini en iyi bilen isimlerin arasında, belki de başında gelir. Görüşmelerimiz esnasında bu potansiyelin altını o kadar çok fazla çizer ki sözlerinde hem bir övünç hem de sitem vardır. Diyor ki, “Eskişehir sıcak sular şehri. Afyon, sıcak suyu bizden gördü, öyle hayata geçirdi. Bu bölgenin her yerinde sıcak su var. Ama bizim hamamcılar bu şifalı sularn su olarak satmayı seviyor. Afyon bunu hidroterapi merkezine dönüştürdü ve sattı. Bizim hamamcılar hala bunu yapmıyor.”

ESKİŞEHİR’İN HAMAMCILARI BİRLEŞMELİ HİDROTERAPİ MERKEZİ OLMALI
Büyükerşen’e göre Eskişehir’deki hamamcıların birleşmesi ve faaliyet alanlarını hidroterapi merkezi olarak sürdürmeleri gerekiyor. Bunun için yurt dışı örneklerini veriyor; “Üniversite rektörken termal merkezler adı altında rahmetli Turgut Özal’la geliştirdiğimiz projeler vardı. Rahmetli Özal ile anlaşmıştık, olmadı. Prag’da bunun en güzel örnekleri vardır. Ama bizim hamamcılar hala hamam olarak para kazanmayı bekliyor. Ama birleşip hidroterapi merkezi olmaları lazım. Çamurlar bile gazlı beze batırıp satabilirsin. Bizim sularımızın tedavi edici radyoaktivitesi vardır. Bunun Eskişehir’e çok büyük kazancı olması lazım. Buraların hidroterapi olarak geliştirilmesi lazım. Hamam olarak değil. Eskişehir kaplıca olarak çok zengin. Buralara çok iyi tesislerin yapılması lazım.” Dileriz bir gün olur…

Yazının tamamını okumak için tıklayın
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Recep 25 Mayıs 2019 10:57

Şehrin pisliği çöpler ne olacak.

1 0 Cevap Yaz
Esnaf 24 Mayıs 2019 09:09

Eskişehirin göbeğindeki sıcak sular mevkii ,atıl vaziyetten kurtarılıp örnek bir modern termal tesis yapılmalı.En azından hamamcılara örnek olur.

2 6 Cevap Yaz
Galip damarlı 24 Mayıs 2019 00:42

20 yıl sonra gelinen nokta nasıl ama ?

1 2 Cevap Yaz
Doğa Sever 23 Mayıs 2019 18:00

Kızılinler Projesi gibi!

1 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi