Bu liglerde maçlar oynanmayacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bu liglerde maçlar oynanmayacak
A
a

Eskişehir'de koronavirüs yüzünden spor müsabakalarına ertelemeler gelmeye başlandı. Gelişim Ligleri, Kadın Ligleri ve U-17 Ligi, U-15 Ligi oynanmayacak. Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör, 2. Amatör Küme ve U-19 1. Gençler ligleri seyircisiz oynanacak.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir spor haberleri...

Sporu çok etkiledi    

Dünyayı etkisi altına alan ve hızla yayılan koronavirüs, spor dünyasını da vurdu. Virüs sebebiyle birçok spor organizasyonu ya iptal ediliyor ya da seyircisiz oynanmasına karar veriliyor. Korona virüsünün etkisini bu şekilde sürdürmesi halinde ise tüm etkinlik ve turnuvaların askıya alınmasına kesin gözüyle bakılıyor. Virüs yüzünden çok sayıda organizasyonun ertelenmesine karar verilirken, bir kısmı da seyircisiz oynanacak.
 
Bu liglerde maçlar oynanmayacak
Türkiye Futbol Federasyonu, ülke genelindeki Spor Toto Gelişim Ligleri, Kadın Ligleri, U-17, U-16, U-15, U-14, U-13, U-12 ve U-11 kategorilerinde altyapı liglerinin tamamında yerel müsabakalar oynanmayacaktır. U-19, U-17, U-16, U-15 ve U-14 kategorilerinde Türkiye Şampiyonaları bu sezon yapılmayacak. Deplasmanlı olarak oynanacak olan U-14 ve U-13 Altyapı Gelişim Ligleri bu sezon oynanmayacaktır.
 
EASKF’dan açıklama yaptı  
EASKF Başkanı Sadri Atam dünkü gün yaptığı açıklamada, “Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Küme, 2. Amatör Küme, U-19 1. Gençler Ligi’nde müsabakaların oynanacağı sahalar seyircisiz oynamaya çok elverişli olmadığından kulüplerimizden ve seyircilerden anlayış bekliyoruz. Oynanacak karşılaşmalara kadrodaki sporcular, görevli antrenörler, sahaya giriş kartı olan yöneticiler ile kulüp başkanları girebilecektir” ifadelerini kullandı. 
 
Dünya ayakta
Ülkemizin bütün illerinde futbol, basketbol, hentbol ve voleybol gibi takım sporlarında müsabakalar, 30 Nisan’a kadar seyircisiz oynanacak. A Milli Takım maçlarında taraftar olmayacak. Dünyada NBA maçları ertelendi, Euroleague ve FIBA askıya alındı. UEFA ve FIFA U-17 ve U-19 turnuvaları ertelendi. Formula 1'de Çin yarışı ertelendi, Bahreyn GP ise seyirciye kapatıldı. 2020 MotoGP Grand Prix ertelendi. Premier Lig'de ve Bundesliga'da seyirci olmayacak.
 
UEFA açıklama yapacak
Buz pateni organizasyonları iptal edilirken golfe de ara verildi. Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 2020 yılının son aylarına ertelenebileceği açıkladı. Çin’deki organizasyonlara gidilmeyecek. Afrika'da da maçlar seyircisiz oynanacak. UEFA da EURO 2020'nin kaderini belirlemek üzerine bir toplantı yapacak. Çıkacak bir karar neticesinde söz konusu futbol organizasyonunun da ertelenmesi söz konusu.

Özel tedbirler uygulanacak
Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Lig ve yerel liglerdeki müsabakalar esnasında alınacak tedbirleri açıkladı. Maçlar seyircisiz oynanacak. Ayrıca futbolcu, hakem, gözlemci, yönetici ve soyunma odalarına dezenfektan işlemi yapılacak.
 
Talimatlar belirlendi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) oynanması devam edecek olan ligler hakkında alınacak tedbirleri açıkladı. TFF resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Bölgesel Amatör Lig müsabakalarının statüde belirtilen haliyle oynanmaya devam edileceği belirtildi. Öte yandan bu müsabakalar seyircisiz olarak oynanacak, tribünlere kesinlikle seyirci alınmayacak. Her iki takımın en fazla 15 yönetici ile 18'e yazılmayan 5 yedek futbolcusu tribünlere alınacak.
 
Oynanamaya devam edecek
İllerde yerel olarak oynanan Süper Amatör, 1. ve 2. Amatör Ligler ile U-19 1. ve U-19 2. Amatör Ligler oynanmaya devam edecek. Öte yandan müsabakalar seyircisiz oynanacak. Bu müsabakalara kaç yöneticinin gireceği ise Futbol İl Temsilcilikleri tarafından belirlenecek. Oynanmaya devam edecek olan Bölgesel Amatör Lig, Yerel Amatör Ligler, Amatör Türkiye Şampiyonaları'nda koronavirüs ile ilgili olarak şu tedbirler uygulanacak;
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi