Bizi izlemeye devam edin!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bizi izlemeye devam edin!
A
a

Spor Toto 1. Lig’in 20’nci haftasında Eskişehirspor sahasında Gençlerbirliği’ni konuk etti. 10 yeni transferini kadrosuna alarak maça çıkan Şimşekler rakibini 3-2 mağlup etti küme düşme hattından kurtulma adına büyük bir adım atmış oldu

Sütiş Eskişehir
GENÇLERBİRLİĞİ BOŞ KALEYE ATAMADI
Mücadeleye hızlı başlayan ekip Gençlerbirliği’ydi. Dakika 10’da kullanılan köşe vuruşunda kafa topuna iyi yükselen Nobre’ye gol çizgisinin önünde müdahale eden Melih izin vermedi. 3 dakika sonra Gençlerbirliği yine net bir pozisyondan yararlanamadı. Nobre’nin kafa vuruşunu savunma çizgiden çıkarttı. Dönen topu önünde bulan Sessegnon düzgün bir vuruş yapamadı. 17’de ise Nadir’in sol kanattan gönderdiği topa dokunan Bekir’e kaleci Melih yine izin vermedi. 

ES ES TOPARLANDI
Eskişehirspor ilk yarım saatlik dilimi atlattıktan sonra oyuna ortak oldu. Dakika 37’de kullanılan serbest vuruşta topa iyi yükselen Erdal Es Es’i 1-0 öne geçirdi. Golün santrası yapıldıktan sonra sağ kanattan gönderilen hava topunda defans ve kaleci Melih anlaşamadı, Stancu boş kaleye topu yollayarak eşitliği sağladı. Son dakikalarda Eskişehirspor rakip kalede gol arasa da başarılı olamadı ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

SİSSOKO KLASINI KONUŞTURDU
İkinci yarıda her iki ekip kontrataklarla etkili olmaya çalıştı. Es Es 68’de Milinkovic ile gole yak-laştı. Ferhat’ın sol kanattan gönderdiği topa kafasıyla dokunan Milinkovic’e kaleci Hakan izin vermedi. 72’de ise Milinkovic şık bir ara pasıyla Sissoko’yu topla buluşturdu. Sissoko aynı şıklıkla topu filelere yolladı ve durumu 2-1’e getirdi. 80’nci dakikada ise Sissoko, Mevlüt’ün pasıyla topla buluştu. Sağ kanattan taşıdığı topu ceza sahasına girer girmez kaleye yollayan Sissoko durumu 3-1 yaptı. 

ÖLDÜK ÖLDÜK DİRİLDİK
Dakikalar 84’ü gösterdiğinde sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta topa iyi yükselen Barış Baş-daş skoru 3-2’ye getirdi. Son dakika ise nefesler tutuldu. Konuk ekip Gençlerbirliği bir kez daha eşitlik için yükselense de Es Es kalesini gole kapattı. Maçta başka gol olmadı ve Eskişehirspor sahadan 3-2’lik skorla galip ayrılarak alt sıralardan kurtulma adına büyük bir fırsatı eline geçirmiş oldu.

10 YENİ İSİM KADROYA ALINDI

29 Ocak akşamı transfer yasağını kaldırmayı başaran Eskişehirspor’da 15 futbolcunun lisansı çı-kartılmıştı. Siyah Kırmızılı ekipte dün oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasında 10 yeni isim kadro-ya alındı. İlk 11’de kaleci Melih, Erdal, Sissoko, Ferhat ve İssah yer aldı. Diğer 5 yeni transferde maça yedek kulübesinde başladı. İkinci yarıda ise Emre Güral, Kıvanç Karakaş ve Marko Milinkovic forma giyme fırsatı yakaladı. 

Jesse’nin lisansı yetişmedi

Eskişehirspor’un transfer yasağını ortadan kaldırmasının ardından taraftar Jesse’nin Gençlerbirliği maçında oynamasını bekliyordu. Son dakikaya kadar maça çıkacağı belirtilen Jesse’nin lisansında son anda pürüz çıktı. Sırbistan’dan gelmesi beklenen evrakların geciktiği ve yarın kulübe ulaşacağı belirtildi.



 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi