Erken seçim mi geliyor?

Bütün göstergeler, ülkemizin hızla bir erken genel seçime doğru gittiğini gösteriyor

12 Mayıs 2020 09:13
A
a
Sütiş Eskişehir
Bütün göstergeler, ülkemizin hızla bir erken genel seçime doğru gittiğini gösteriyor. Bir tarafta koronavirüsle başlayan görece birlik ve beraberlik duygusu tırpanlanıyor. Mevcut iktidar şimdiye kadar toplumun tümünü kucaklayarak hiçbir seçime girmedi. Bilakis belli bir kutuplaşmadan fayda sağladı. Tabii erken seçim karşısında partilerin Eskişehir teşkilatları ne yapar? Partilerimizin tamamı koronavirüsle uğraşmaktan siyaseti unuttular. Erken seçim hepsini zorlar. Mesela AK Parti 3 olan vekil sayısını koruyabilir mi? Bu arada Nabi Avcı, Harun Karacan ve Emine Günay'a, "Siz yeteri kadar hizmet ettiniz" denir mi? Denirse bu isimler durumu nasıl karşılar? Öte yandan CHP'de işler nasıl gelişir? Çiçeği burnundaki İl Başkanı Recep Taşel, milletvekili sıralamaları için 'Hariçten gazel okuyan'lara karşı ne yapar? CHP iki vekille mi yetinir? MHP ve İYİ Parti muhtemelen vekil sayılarını artıramaz. Ancak var olan milletvekillerini acaba koruyabilir mi? Dahası yeni dönemde acaba kim milletvekili olur? Kabukcuoğlu ve Sazak mı? Yoksa başkaları mı? MHP ve İYİ Partililer kendi adaylarını kendileri mi belirler? Yoksa "Ankara'nın taşına bak / Gözlerimin yaşına bak" türküsünü mü çığırırlar?.. Biz Türkiye'ye dönelim... Şimdi "Komşularımdan 50 kadarını öldürürüm" edebiyatı alabildiğine işleniyor. Birileri toplumu germeye çalışıyorsa, bunun adı erken seçimdir. Başka belirtiler de var; mesela iktidarı destekleyen partiden "Damat hazretlerimiz çok başarılıdır" mealinde açıklamalar yapılıyorsa, artık son noktaya vardık demektir ki bunun da adı yine erken genel seçimdir... Tabii basın üzerindeki baskılar da artıyor. Mesela döviz kurundan bahsetmek yasaklandı. Böyle bir şey yapan kişi 2 ila 5 yıl arasında hapis yatabilir. Elbette havuz gazetesi mensubu olup da, "Döviz düşecek" dediğiniz zaman, sıkıntı yaşamayacaksınız. 4'üncü Murat'ın içki yasağı gibi yani. "Ben içerken yasak kalkıyor" demiş Sultan Murat. Şimdi de, "Bizim işimize gelince dövizden bahsedilebilir" diyorlar... Yine İstanbul Boğazında oturup bardağı bir asgari ücret eden viskisini yudumlayan pelikanlar, bir takım muhalif gazetecilerin mal varlığını bile ortaya koymaya başladılar. Namusla kazanılan paraya kimse yan gözle bakamaz. Bu pelikan amcalarımızın da mal varlığını araştıralım mı? Öte yandan "Erken seçim olmaz, hükumet için intihardır" diyenlerin fikirlerini de yabana atmamak lazım. Ancak bu yaklaşım, Saray'ın mantıklı hareket edeceği varsayımına dayanıyor. Kaybedilen İstanbul seçimlerinin iptal edilmesiyle birlikte gördük ki, Saray her zaman mantıklı kararlar almıyormuş. Ayrıca Milletvekillerimizin yaz aylarının ortasında iki senelik görev sürelerini dolduracağını da hatırlamakta yarar var. Milletvekillerimiz çok çalıştılar maşallah. Tahtalara vurmak lazım. 2 sene mesai harcadılar. Süper emeklilik hakları değil mi?
 

Bir haftada ne değişir?

Sebastian Pinto 12052020
Sebastian Pinto'nun Eskişehirspor yönetimine son bir hafta süre tanıdığını öğrendik. 5 – 6 senedir Pinto ve Boffin gibi futbolcularımıza paralarını ödeyemedik. Bir haftada ne değişir bilemeyeceğim artık. Öyle hızlı bir erezyona uğradık ki, "1'inci ligde kalalım" derken bir anda ikinci lige düşmemiz kesinleşti. Daha 2'inci lige düşmeyi hazmedememişken bu kez de 3'üncü lige düşmemiz büyük ihtimal olarak ortada duruyor. Belli ki Mustafa Akgören ve arkadaşları bu yükün altından kalkamıyor. İşin daha da kötü tarafı ufukta Eskişehirspor'un yükünü kaldıracak bir aday da görünmüyor. Bir hafta sonra ne değişecek? İnanın bir şeylerin değişeceğine ilişkin pek bir umudum kalmadı. Eskişehirspor camiası olarak "Halil harcadı, Mesut harcadı bedelini biz mi ödeyeceğiz?" mantığını aşmadıkça iki yakamızı bir araya getiremeyiz. Allah muhafaza 3'üncü ligin bile hasretini çekebiliriz...
 

Onu beceremeyenler de var

Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki muhtarlara maske desteğinde bulunmuş. Aslına bakarsanız Büyükşehir yetkilileri kent merkezinde bu maskeleri dağıtmıştı. Ancak şimdi buna kırsal alandaki muhtarlarımız da eklenmiş. Yetkililer sadece maske değil, kolonya ve birtakım dezenfektanlar da dağıtmışlar. "Canım alt tarafı el kadarcık bir bez parçasıyla, bir şişe kolonya" diye küçümseyebilirsiniz. Fakat öyle söylememek lazım; bunu beceremeyenler de var...

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
EKREM DOGRU 20 Mayıs 2020 17:13

Gozumuz aydin!! Pinto meselesi,Eylul e kadar halloldu!!!

0 1 Cevap Yaz
gökhan çatal 20 Mayıs 2020 13:21

artık kimse uğraşmasın.osman başkan bizi bekliyor yunusemrespor eskişehir f.k.a.ş. olarak ismini değiştirdimmi işlem tamam.

1 6 Cevap Yaz
tamer 16 Mayıs 2020 15:18

"Köşe yazarı arkadaş Eskişehirspor camiası olarak "Halil harcadı, Mesut harcadı bedelini biz mi ödeyeceğiz?" mantığını aşmadıkça iki yakamızı bir araya getiremeyiz " diyorsun da bu arkadaşlar gelerek yaptıkları zararı telefi edecekler.İşveren taraftar salakmı para versin. siz medya bu arkadaşları bir gün gerçekci bir şekilde yazmadınız. Eleştirir gibi yaptınız sattığınız gazetenin büyük bir kısmı eskişehir spor ne oldu diye alınıyordu yaparsınız haber şimdi.

0 0 Cevap Yaz
bilek26 13 Mayıs 2020 22:56

"3 yıla taksitlendirerek anlaştık. Kulübün prosedürleri geç uygulamasından kaynaklanan hatadan ötürü anlaşmayı iptal etmek isteyen taraf kulüp idi. Kulübün bu işlemi 2 ay önce tamamlaması gerektiğini ve geç kaldıklarını söylediler ve bunun neticesinde her şeyi iptal etmek zorunda kaldık." Şimdi bu yönetimin işini iyi niyetle yaptığını kim söyleyebilir, bile bile Eskişehirsporu küme düşürüyorlar ve de devam ediyorlar şimdi gel de misyonları amaçları zaten buymuş deme, rahatlıkla ligte kalabilecek belkide ilk 6 yı zorlayabilecek kadroyu alel acele geldikleri gibi dağıtıp yaptıkları icraat ortada ve bunlar Eskişehirsporluymuş muş muş. Ha la da istifa etmiyorlar tabutu tamamen gömene kadar orayı işgal etmeye kararlılar demek ki.

1 4 Cevap Yaz
erhan 13 Mayıs 2020 06:13

Kerem bey Ayşegül Aslanın soyledilklerinide paylaşsaydınız hiç fena olmazdı

0 0 Cevap Yaz
furemen 13 Mayıs 2020 03:22

İsterse amatörde oynasın umurumda bile değil artık.Seyircisiz maça bilet alan adamım ama yönetimler iş yapmıyor piar çalışması yapıyor.Son dönemde açık sözlü davranan kral çıplak diyen bir tek Sinan Özeçoğlu idi.Öyle birkaç forma satmakla ordan burdan dilenmekle olmayacağını ve büyük bir desteğin iş dünyasından yada siyasetten gelmeyeceğini gördü 3 ay içinde bıraktı gitti.Ne yapsın servetini mi harcasaydı?Sona geldik inanın hiç üzülmüyorum.Süper ligde oynadıkta başımız göğe mi erdi sorarım.Sadece tek bir beklentim kaldı;eğer kulübün adı değişirse yada Aliağa gibi sahte bir isimle gelirse benim için Eses ve aynı zamana futbol biter.Hoş futbol zaten bitti Türkiye de ,bende kendi takımımdan başka maç izlemiyordum.Tabii ki bunlar benim fikrim farklı düşünenlere saygı duyarım...

3 3 Cevap Yaz
Es26 13 Mayıs 2020 02:26

1 haftada ne değişir değil soru. 3 saatte ne değişti asıl soru? Cevap değişen birşey yoktu aslında. Bence son ana kadar temas bile olmadı. Yönetim sırf kendini ortaya hedef tahtası yapmamak için bi palavra attı pinto fikir değiştirdi diye. Fikri değişen falan yok oyunculara her zaman son anda temas ediliyo sonrada fikir değiştirdiler diye bi palavra atiliyo ortaya. Her zaman aynı senaryo bıktık artık.

0 8 Cevap Yaz
Hakan

Aynen öyle. Taktikleri anlaşıldı.

0 1
Kadir 13 Mayıs 2020 00:16

Bu Pinto 'yu oyuncu diye EsEs 'e kim yutturdu. Bu adam ve arkadaşları süper ligden düşürmedi mi. EsEs ne yapsın. EsEs için ne yapmışlar.Tam bir kara bela.işi sağlama almışlar..para para para..Takımı amatöre kadar yollayacak sözleşme olur mu. Her şey oyuncuların lehine. Bu adam laftan anlamaz.Avukatı zaten EsEs düşmanı.Acımadan -9 puanla 2 lige yolladı.

0 5 Cevap Yaz
Kerem bey 12 Mayıs 2020 14:26

Eski yönetimleri acımasızca eleştirirken bu yönetimi geçen ay alkışlıyordun Alkışlamaya devam ediyor musun? Tarafsız bir gazeteci olarak vicdanın rahat mı ?

4 13 Cevap Yaz
Cemil Cahit 12 Mayıs 2020 10:47

Erken Seçim mi? Daha çooook beklersiniz. 2023'ten önce seçim olmaz...

4 11 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi