Hayır duası almış

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Baycan Elektrik'te istihdam edilen özel bireyleri iş yerlerinde ziyaret etti.

9 Aralık 2021 09:16
A
a
Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Baycan Elektrik'te istihdam edilen özel bireyleri iş yerlerinde ziyaret etti. Bilindiği gibi 3 Aralık tarihi dünyada Engeliler Günü olarak anılıyor. Ülkemizde son yıllarda engellilerin hayatını kolaylaştıran çok önemli adımlar atıldı. Özellikle yerel yönetimler Eskişehir'de bu konuda önemli adımlar attı. Bunlardan biri de Ahmet Ataç. Hemen aklımıza Gökkuşağı Kafe, engelliler montaj atölyesi gibi nice çalışmalar geliyor ki, her biri Türkiye'ye örnek olacak kalibrede projeler. Son olarak Baycan'da çalışma hayatına katılan 16 özel birey ve aileleri ile bir araya geldi. Özel bireyler ve aileleri, Başkan Ataç’a gerçekleştirdiği istihdam projelerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Allah herkese sıralı ölüm versin. Bizler ebeveynlerimizin yasını tutalım, çocuklarımız da bizimkini. Tersi olmasın; bizler çocuklarımızın mezarının başında ağlamayalım. Ancak pek çok engelli ailesi – maalesef – "Ben ölürsem çocuğuma ne olur?" endişesi içinde. İçlerinde Allah'a her gün yalvaran, "Benden sonra çocuğumu koyma" diyen çok kişi tanıdım. Bu anne – babaların psikolojisini ancak yaşayanlar bilir. Dolayısıyla engellilerin ve özellikle de zihinsen engellilerin istihdamı çok önemli. Ahmet Ataç Baycan Elektrik'e gelerek istihdamında rol oynadığı engellileri ve ailelerini ziyaret etmiş. Ayaklarına sağlık. Pek çok aileden hayır duası almış...

İyi ki atlamamış
Trabzon'un Ortahisar bölgesindeki bir genç çatıya çıkarak intihar etmeye teşebbüs etmiş. Sebep sık rastlanan bir şey; Aşk acısı... Kuaför olduğu söylenen ve aşkına karşılık bulamayan F. Ö. adlı genci ise çevrede toplananlar ikna etmeyi başarmış. F.Ö, kız arkadaşının getirilmesini istemiş. Çevredekiler ise, "Dur atlama. Trabzon'un şampiyonluğunu görmeden gitme" demişler. Artık hangi söz etkili olmuş bilemeyeceğim ancak, F.Ö'nün hayatta olduğuna çok sevindim. İnşallah çoluğa – çocuğa karışır ve 50 yıl sonra bu günlerini mutlu bir dede olarak ve gülümseyerek hatırlar. Tabii sevinmemizin bir diğer nedeni de işin faturasının Eskişehirspor camiasına kesilmesi ihtimaliydi. Vallahi Sayın Başkan Ahmet Ağaoğlu, bu elim olayı da üzerimize yıkabilirdi.

15 lirayla ay sonu
Çifteler Gümüşkonak Köyü'ndeki pancar çiftçilerini ziyaret eden CHP Milletvekili Utku Çakırözer, bir dokundu bin âh işitti. Çakırözer'in mahalle kahvesinde dinlediği bir emekli ise, cebinden çıkardığı 15 lirayı göstererek, "3 bin 300 lira maaş aldım, elimde 15 lira kaldı. Bir büyük, bir küçük tüp aldım 280 lira para ödedim. Bu parayla nasıl yaşanacak" dedi. Şimdi bu çiftçiye, "Çıkart ülen telefonunu!.." diyen biri çıkar mı bilemeyeceğim. Ancak çiftçinin durumu hiç bu kadar kötü olmamıştı. Cumhuriyet ile birlikte nefes alan Türk köylüsü, kelimenin tam anlamıyla ne yapacağını şaşırmış durumda. Çoğu köy boşalmış durumda. Köyde yaşlılar kalmak istemiyor. Gençlerin ise çocukları var ve kente taşınarak çocuklarını okutmak istiyorlar. Sürekli artan gübre ve mazot fiyatları, acımasız bankaların ipotekleri ve roket gibi fırlayan döviz kuru... Buna bir de tarımda planlamanın olmamasını eklerseniz tam olur... Bir zamanların tarımda kendi kendine yetebilen 7 dünya ülkesinden biri olan eski Türkiye'yi hatırladıkça insanın içi burkuluyor. Şimdi bir lokma ekmek için yabancılardan buğday dileniyoruz.

Onun kalbi sağlamdır
Eskişehir'in sevilen ses sanatçısı Mithat Körler'in kalp ameliyatı olduğunu öğrendik. Ne mutlu ki aldığımız haberler Körler'in ameliyatının başarılı geçtiği yönünde. Aynı zamanda Eskişehirspor camiasının da önemli isimlerinden olan Körler'in bir an evvel ayağa kalkacağına eminiz. Mithat Körler'in kalbi Eskişehirspor'un nice zaferleriyle ve yenilgileriyle imtihan edilmiştir. İnşallah ve kol kola, sevinçten hep birlikte havalara zıplayacağımız günleri de görecektir.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 9 Aralık 2021 12:44

Ahmet Ataç beyi büyükşehir belediye başkanı olarak görmek isteriz

2 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi