Analar şehitlerin huzurunda

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Analar şehitlerin huzurunda
A
a

Tepebaşı Belediyesi düzenlediği kültür turları kapsamında 2 bin Eskişehirli vatandaşı daha Çanakkale Destanı’nın yazıldığı tarihi yarımadaya götürdü. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu olsun” dedi

Sütiş Eskişehir
BİNLERCE KİŞİ AKIN ETTİ
Tepebaşı Belediyesi, Eskişehirlilere düzenlediği kültür turları kapsamında Çanakkale Destanı’nın yazıldığı toprakları yerinde görme imkanı sağlamaya devam ediyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlik, bu kez 2 bin Eskişehirlinin katılımı ile gerçekleştirildi. 

HALKA HİTAP ETTİ
Çanakkale’de halka hitap eden Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Böyle bir destan ile ülkemiz kurtuldu. Işıklar içinde yatsınlar, Bir yazarın da dediği gibi, Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı’nın önsözüdür. Orada da yine Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bu vatanı kurtardılar” diye konuştu. 


Tepebaşı Belediyesi, Eskişehirlilere düzenlediği kültür turları kapsamında Çanakkale Destanı’nın yazıldığı toprakları yerinde görme imkanı sağlamaya devam ediyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlik, bu kez 2 bin Eskişehirlinin katılımı ile gerçekleştirildi. İki grup halinde gerçekleşen programda Eskişehir Yaş Sebze Meyve Balıkçılar ve Pazarcılar Odası üyeleri ile çok sayıda Eskişehirli kadından oluşan Tepebaşı kafilesi, Şehitler Diyarı Çanakkale ve tarihi yarım adayı rehberler eşliğinde gezdi.  

VATANI KURTARDILAR
Sabahın erken saatlerinde Çanakkale iskelesinden feribotlarla tarihi yarım adaya geçen Tepebaşı kafilesi; Seyit Onbaşı Anıtı, Mecidiye Tabyaları, Havuzlar Şehitliği, Soğanlı Dere Şehitliği, Mustafa Efendi Şehitliği, Şehitler Abidesi ve 57. Alay Şehitliği'ni gezerek Çanakkale Savaşları ile ilgili bilgiler aldı.  Şehitler Abidesi’nin önünde Eskişehirlilere hitap eden Başkan Ataç, “Öncelikle bu destanın yazılmasının mimarı, liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yaklaşık 250 bin şehidimizi saygıyla anıyorum, nur içinde yatsınlar. Buradan bakınca o kadar güzel görünüyorsunuz ki. Burası Türkiye’nin en kutsal toprakları, her metrekarede şehit kanı var. Onlara ne kadar minnet etsek azdır. Emperyalist güçler donanmaları ve tüm orduları ile ülkemize saldırdılar, onları burada durdurduk. 18 Mart’ta deniz savaşları zaferimiz ile sonuçlanıyor. 25 Nisan 1915’te karadan saldırmaya başladılar. Cesetler Tepesi’ni hep birlikte gördük, çarpışmalar o kadar şiddetli ve yakın mesafedeki… Düşmanın nefesi duyuluyor, metrekareye 6 bin kurşun düşüyor, havada birbirine saplanan binlerce kurşun var. İbrahim Naci isimli yedek subayımız, askerlerini kaybettikten sonra çarpışmaya girmeden önce, helalleşmeden kendi cenaze namazlarını kılıyor. Burada biz onlara haklarımızı helal etmeye geldik. Işıklar içinde yatsınlar, böyle bir destan ile ülkemiz kurtuldu. Işıklar içinde yatsınlar, böyle bir destan ile ülkemiz kurtuldu. Bir yazarın da dediği gibi, Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı’nın önsözüdür. Orada da yine Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bu vatanı kurtardılar. Onlara ne kadar dua etsek azdır, yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu olsun” diye konuştu. 

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi