AÖF için Ankara alıştırması!

30 Haziran tarihinde ülke genelinde 11 yeni fakülte kuruldu! Fakültelerden birinin ismi Ankara Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi…

10 Temmuz 2020 09:26
A
a
Sütiş Eskişehir
30 Haziran tarihinde ülke genelinde 11 yeni fakülte kuruldu! Fakültelerden birinin ismi Ankara Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi…
Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’ne ne kadar benziyor değil mi? Daha önce de Atatürk ve İstanbul Üniversiteleri Açık öğretim fakülteleri açılmıştı!
Anadolu Üniversitesi’nin Açık Öğretim tahtı yeni fakülteler nedeniyle sallanmaya başladı. Anadolu Üniversitesi’nin eski rektörlerinden Prof. Dr. Naci Gündoğan, YÖK Yönetim Kurulu üyesiydi!
Bu kararda imzasının olması Eskişehirliler açısından üzücü!
Eskişehir’de AÖF’nin kaynakları YÖK’e gönderilirken, şimdi o kaynakla adeta yeni fakülteler oluşturuluyor. Anadolu Üniversitesi önce bölündü, daha sonra AÖF gelirlerinin büyük bölümü sürekli olarak YÖK’e aktarıldı.
Anadolu Üniversitesi’nin elinde bir tek AÖF kalmıştı! Anlaşılan o da alıştıra alıştıra Ankara’ya verilecek!
Sonuçta ikisi de A.Ü ve AÖF…

 

BİLMEYENLER İÇİN KISA AYASOFYA TARİHİ

  • 29 Mayıs 1453'te, Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u aldığında, Ayasofya yaralı Bizans askerlerinin, kadın ve çocukların sığınma yeriydi.
  • İstanbul'un Osmanlı Devleti'nin eline geçmesinden sonraki birkaç gün boyunca Ortodoks Kilisesi mensupları Ayasofya'da ibadete devam etti.
  • 1 Haziran 1453'te İstanbul'daki ilk Cuma namazını burada kılan Fatih Sultan Mehmet, Ayasofya'nın Osmanlı yönetimi altında cami olarak hizmet vereceğini duyurdu. Mihrap ve minber yapıldı, çan ve Haç kaldırıldı. Mozaiklerin üstü kapatıldı.
  • 1481'de ilk minaresi inşa edildi. Fatih Sultan Mehmet'ten sonra tahta geçen Sultan İkinci Bayezid zamanında bir minare daha dikildi.
  • 1509'daki büyük İstanbul depreminde ilk yapılan minare yıkıldı, yerine tuğladan bir minare yapıldı.
  • Diğer iki minare de Sultan İkinci Selim zamanında, Mimar Sinan tarafından yenileme çalışmaları sırasında inşa edildi. Bu sebeple Ayasofya'nın farklı zamanlarda yapılan 4 minaresi birbirinden farklı.
  • İkinci Selim'in türbesi Ayasofya içindeki ilk padişah türbesi oldu. Ayasofya'da, içinde padişahların, eşlerinin ve şehzadelerin de yer aldığı 43 farklı türbe bulunuyor.
  • Bunların arasında Sultan Üçüncü Murat, Sultan Üçüncü Mehmet, Safiye Sultan ve Nurbanu Sultan da var.
  • Sultan Ahmet 1616'da Sultan Ahmet Cami'ni inşa ettirene kadar Osmanlı Devleti'nin en büyük ve en önemli camisiydi.
  • 1739'da camiye medrese, kütüphane ve aşevi de eklendi. 1847-1849 arasında yenilenme çalışmaları sırasında kapalı kalan Ayasofya, cami olarak son kez 1849'da açıldı.
  • 1923'te cumhuriyetin ilanından sonra cami olarak kullanılmaya devam etse de, Ayasofya 1931'de kapatıldı.
  • Ayasofya Müzesi, 1 Şubat 1935'te müze olarak ziyaretçilere açıldı.
 

BU MAÇI MERAK EDİYORUM

1.Ligde sayılı günlerimiz var!
Son maçlarımızı oynuyoruz. Bir maçın sonucunu oldukça merak ediyorum. Pazar günü oynanacak Altay-Erzurumspor maçı…
Her iki takımın yönetici ve bazı futbolcuları istedikleri sonuçları alamayınca Eskişehirspor’a çirkin ve yakışıksız sözler söylemişlerdi…
Altay Flay-off’a kalma derdinde…
Erzurum doğrudan lige çıkabilmenin hesaplarını yapıyor!
İnsan sormadan edemiyor!
Acaba kaybedilen puandan sonra kendi takım arkadaşları ve yöneticileri hakkında da aynı çirkin cümleleri söylerler mi?
 

İNSANI NASIL GÖRÜRÜZ!

Zülfü Livaneli’nin Serenad kitabında 60 yıl süren bir aşk anlatılır.
Kitabın bir bölümünde yer alan diyalog şöyledir:
-Aramızdaki temel fark ne, biliyor musun? Sen insanlara baktığın zaman üniformalar, bayraklar ve din görüyorsun!
-Peki, sen ne görüyorsun bakalım?
-İnsan, sadece insan. Seven, acı çeken, acıkan, üşüyen, korkan bir insan.
…/…
Sizlerde düşünün! Bir insana baktığınız zaman siz ne görüyorsunuz!
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Zaten bilirsin ki düşeni tekmelemek, insanların en büyük ve çirkin bir kusurudur.
Cahit Sıtkı Tarancı
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

gunun-karikaturu-10-07-2020

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
2626 10 Temmuz 2020 23:22

Eskişehir sahipsiz....Açık öğretim veya Uzaktan eğitim ünv.kurulacaksa bu Eskişehirde olmalı idi.Ama olmaz.Olamaz.Çünkü kimse ses çıkarmaıyor. Kıskançlık değil örnek için.Erzurumda ,konyada, Gaziantepde,Trabzonda 4-5 üniversite kuruldu.Eskişehirde ise Açıköğretim de gidiyor.Eskişehirin hali EsEs in hali gibi.

1 2 Cevap Yaz
AÖFalanfeşmekan 10 Temmuz 2020 16:36

Anadolu'nun hocaları düşünsün. Maaş haricinde ayda 5-6 binleri cukkalarken iyiydi.

3 6 Cevap Yaz
Hasan 10 Temmuz 2020 12:43

AOF birazda kusuru kendinde arasin.yillarca olusturdugu birikimi savurdu.ogrencilere kitap veriyordu.sadece sinav yapan bir kurum oldu.Emanet kitap,al gotur oku getir sistemi varken kitap isini birakti.Hatta cuzi karla oturmus bir sistemi vardi.Erzurum bile isteyene kitap satiyor.Anadolu hazir duzeni bozuyor.Burolari kutuphane islevi gorebilirdi.bom bos oturuyorlar.Anadolu kendi gelisimini tamamlamali.Tum universitelerin katki sagladigi merkezi bir acik univesite kurulmali.

1 5 Cevap Yaz
Vural 10 Temmuz 2020 10:52

AÖF eskişehire zarardan başka hiç bir katkısı yok. neden mi Öğrenci Açık öğretimi kazanmış ama Eskişehire geliyor, Adı öğrenci ama uzaktan yakından alakası yok. yeri yurdu belli değil. bir çok faili meçhul olaylara katılanlar var içlerinde

11 3 Cevap Yaz
Nasıl yani ?

Çok sığ bakışlısın ve herkesi genellemen çok yanlış. Değiştir bu kafayı kardeşim.. Gerçekten diploma sahibi olmak azda olsa kendini geliştirmek isteyen herkes senin gözünde zarar öyle mi ? Evet açık öğretim sisteminin eğitim kalitesi mükemmel değil ama zararlı olduğunu iddaa eden ise cahil fesat ve art niyetlidir. En basitinden örnek bugün bir iş başvurusu yapsan önlisans mezunu olarak ilkokul ve lise dengi okul mezunlarına nazaran işe girme şansın yüksek oluyor veya lisans mezunu isen. İnsan bilmediğinin düşmanıdır. Hayat boyu öğrenme kavramını bir araştır bakalım. Neymiş ne değilmiş...

1 10
Ne olacak 10 Temmuz 2020 10:07

Gidip kontrol etsinler, gerçekten Ankara auzef var mı yok mu diye. Malum 1 hafta önce 450trilyon harcayıp yaptık dedikleri koskoca barajın yerinde yeller esiyordu. Para nerede yok, peki ya baraj ? O da yok tabi, soran olursa yol yaptık derler inanan çok nasılsa hesap soranda yok! Hep alavere dalavere işleri güçleri

2 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi