Anadolu Gazetesi'nin manşeti CHP Grup Toplantısı'nda gündem oldu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Anadolu Gazetesi'nin manşeti CHP Grup Toplantısı'nda gündem oldu!
A
a

Yazarımız Arif Anbar’ın YHT’de engellilerin ücretsiz ulaşım hakkının iptal edilmesini ortaya çıkarması,  CHP Grup Toplantısı’nda gündem oldu.  CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hak iptaline sert çıkarak, “Bunun neresinde bir mantık var” diye sordu

Sütiş Eskişehir
Bilindiği üzere engelli vatandaşlar kendilerine ayrılan kotayla birlikte yüksek hızlı trenlerde ücretsiz seyahat edebiliyordu. Yazarımız Arif Anbar geçtiğimiz günlere engellilerin ücretsiz ulaşım hakkının iptal edildiğini köşesinde gündeme getirmişti. Köşe yazısının ardından CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması talebiyle soru önergesi vermişti. Engellerin mağduriyetinin dile getirilmesi üzerine aynı konu dün CHP Grup Toplantısı’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da açıklandı.

SEN BİNEMEZSİN DİYORLAR
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, engellilerin ücretsiz ulaşım hakkının kaldırılmasına sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “2013 yılında bir yasa çıktı. Yüzde 40’ın üzerinde engelli olanlar ki bunlar vergi ayrıcalığından da yararlanıyorlar. Bu engellilerimiz, kamuya ait taşıtları kullanırken ücret ödemiyorlar. Eğer ağır engelliyse ve mutlaka yanında bir refakatçi olması gerekiyorsa ikisinin birlikte bir bedel ödememesi gerekiyor. Parlamentodan bir yasa çıktı. O yasa çerçevesinde belediye otobüsleri, Marmaray, trenler, deniz taşıtları gibi kamuya ait araçlarda ücretsiz uygulama başlatılmıştı. Pandemi dolayısıyla yasak getirildi. Dendi ki ‘yasak, kimse binmeyecek’ vesaire. Yüksek Hızlı Tren dedikleri tren pandeminin bitmesiyle yolcu taşımaya başladı ama engelliye ‘sen binemezsin’ diyorlar. Niçin? Binemezsin diyorlar. ‘Parasını ödeyeceğim’ diyor, ‘olmaz’ diyorlar. Bunu da tüm engelli kardeşlerimin bilmesini isterim. Bizim belediyelerdeki bütün araçlara biniyorlar. Bir sorun yok. Ama Devlet Demir Yollarına gelince ‘hayır sizi bindirmeyeceğiz’ diyorlar. ‘Parasıyla bineyim’ diyorsun, ‘parayı da kabul etmiyoruz’ diyorlar. Bana söyler mi acaba bir engelli kardeşim, bunun neresinde bir mantık var? Neresinde bir ahlak var?” ifadelerine yer verdi.
 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi