Akşener'in başaracağına inanıyorum

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Akşener'in başaracağına inanıyorum
A
a

Es Tv’de Sadi Seda’nın sorularını yanıtlayan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Meral Hanım merkez sağdaki boşluğu dolduracak ve başarılı olacağına da inanıyorum.” dedi.

Sütiş Eskişehir
AKŞENER’İN BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM
 
Meral Akşener’in başarılı olmasını istediğini söyleyen Ataç, “Çünkü bugün Türkiye’nin en büyük sıkıntısı merkez bir sağ partinin olmamasıdır. Meral Hanım merkez sağdaki boşluğu dolduracak ve başarılı olacağına da inanıyorum. Kendilerine başarılar diliyorum. Bugünkü konjonktürde sağdan oy alamazsan seçilemezsin. Ben sadece sol oylarıyla seçildim diyen yalan söyler. Herkesin güvenini kazanacaksın o zaman seçilirsiniz. Meral Hanım parti kurdu. Biz yüzde 30’ları bulalım. Onlarda yüzde 20’leri geçerse birlikte iktidar oluruz. Bir birimize destek vermezsek yine iktidar olamayız” diye konuştu.
 
 
Tarafsız olamadı
 
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, iki yıl önce yapılan il başkanlığı seçimlerinde yaşanan olayların tekrar etmemesinden yana olduğunu belirterek, ”O gün İl Başkanı seçilen Sinan Özkar tarafsız olamadı. İl Başkanı Odunpazarı ve Tepebaşı İlçesinin de il başkanı. İl Başkanlığına tarafsızlığını koruyacak aday çıkartacağız” dedi. Anadolu Gazetesi Köşe Yazarı Sadi Seda’nın ES TV’deki ‘Eskişehir Gündemi’ programına konuk olan Ataç, ”Benim desteklediğim adayda seçilirse tarafsız olmalı. Geçen dönem desteklediğim aday İlker Özokçu’ya da seçilirsen tarafsız olmasını rica ettim. Odunpazarının da Tepebaşının da il başkanı olacaksın. Ben tarafsızlığa çok inanan insanım. Karşı tarafı da yok sayma gibi bir gayretimiz yok. Biz bunları Sinan başkanda maalesef göremedik. Hatta biliyorsunuz Mecit arkadaşı olmadık gerekçelerle partiden ihraç istemiyle disipline verildi. Kazım Başkanın bu konuyu destekleyici demeç vermesi beni çok üzdü” şeklinde konuştu.
 
 
İL BAŞKANLIĞINA ADAY ÇIKARTACAĞIZ
 
“Sinan Başkan aday olur olmaz. O kendi bileceği şey. Aday olursa da elbette kazanmak isteyecektir. Biz farklı adayı destekleteceğiz. Tepebaşında da ilçe başkanlığı için çıkacak adaylar var. Tepebaşında sıkıntı yaşamayız” diyen Ataç,  “Anlamsız olaylar yaşanıyor. Sinan Başkan tek oyla kazandı. Ne değişti. Bir seçim yapılacak. İl Başkanın tarafsız olmalı. Benim desteklediğim adayda seçilirse tarafsız olmalı. Geçen dönem desteklediğim aday İlker Özokçu’ya da seçilirsen tarafsız olmasını rica ettim. Odunpazarının da Tepebaşının da il başkanı olacaksın. Ben tarafsızlığa çok inan insanım. Karşı tarafı da yok sayma gibi bir gayretimiz yok. Biz bunları maalesef göremedik. Hatta biliyorsunuz Mecit arkadaş olmadık gerekçelerle partiden ihraç istemiyle disipline verildi. Kazım Başkanın bu konuyu destekleyici demeç vermesi beni çok üzdü. Burada Mecit arkadaşımızın partisiyle hiçbir olumsuzluğu söz konusu değil. Bunu bırakın CHP’lileri bütün Eskişehir bilir. Niye böyle bir şeye teşebbüs ettiler hiç anlaşılır gibi değil. Bu beni çok çok üzdü. Netice de hatalarını anladılar. Disiplin Kurulundaki arkadaşlar İl Yönetimin bu ihraç isteğini ret etti. Bu da çok önemliydi” diye konuştu.
 
 
“AMAÇ TEPEBAŞINI GÜÇSÜZLEŞTİRMEKTİ”
 
Mecit Açıkgöz’ün partiden ihraç istemiyle partiden ihraç edilmesiyle Tepebaşı’nı güçsüzleştirmek istendiğini de kaydeden Ataç, ”Amaç Tepebaşını güçsüzleştirmek gibi gizli bir emel vardı orada. Bu konuda Kazım Başkanla karşı karşıya gelmemiz hiç hoş olmadı. Bugüne kadar konuyla ilgili bir şey söylememiştim. İçimde kalmıştı. Bugün bu vesile ile içimi de boşaltmış oldum. Çok dostane kimsenin kimseyi kırmayacağı bir seçim olmasını diliyorum. Eğer geçen seçim gibi tartışmalar yaşanırsa inanın yapılan bu delege seçimleri hiç hoşuma gitmiyor. Sinan Bey herkesi kucaklayan bir il başkanlığı yapamadı. Dışarıya harcayacağımız enerjiyi anlamsız olarak bir birimize harcıyoruz. Bu siyaset değil. Ben Belediye Başkanlığı koltuğunda otururken siyaset yapmıyorum. Benim Cumhuriyet Halk Partili olduğumu bilmeyen var mı?” dedi. Birbirlerini kırdıkları ve dışa harcanması gereken enerjiyi içerideki anlamsız yarışmalara kullandıklarını söyleyen  Ahmet Ataç şöyle konuştu: “Geçen seçimde İlker Özokcu’yu destekledik. Kendisine de bütün şehrin il başkanı olmasını rica ettim. Odunpazarının da Tepebaşının da İlk Başkanı olacaksın. Tüm CHP’lilerin il başkanı olacaksın. Ben tarafsızlığa çok fazla inan bir insanım. Biz bir kişiyi bir yere getirirken karşı tarafı da yok sayma gibi bir tutumumuz olamaz. Ama biz geçen iki yıl içerisinde bunları göremedik. Mecit Açıkgöz arkadaşımız olmadık bir nedenden dolayı partiden ihraç talebiyle disipline gönderilmesi, bu konuda Kazım Başkanın destekleyici demeç vermesi beni çok üzdü. Mecit’in particiliği tartışılamaz. Niye buna teşebbüs ettiler. Hiç anlaşılır gibi değil. Seçimin çok dostane, kimsenin kimseyi kırmayacağı olması benim için çok önemli. Eğer geçen dönem yaşananlar gibi olaylar yaşanırsa bu delege seçimleri hiç hoşuma gitmiyor. Benim CHP’li olduğumu cümle âlem biliyor. Ben başkanlık koltuğunda otururken siyaset yapmadım. Benim siyasi kimliğimden dolayı Tepebaşı Belediyesinde işim görülmedi diyen bir tek kişiye bile rastlayamazsınız. Ben bu koltukta oturduğum sürece siyasi görüşü ne olursa olsun herkesi kucaklamak zorundayım.”
 
 
BAŞKA PARTİLERDEN TEKLİFLER VAR
 
Farklı siyasi partilerde siyaset yapan insanların kendisini partilerine yakıştırdığını dile getiren Ahmet Ataç, “Başka partilerden bana belediye başkanlığı adaylığı için teklifler geliyor. Benim böyle bir düşüncem yok. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Bundan da herhalde kimsenin şüphesi yoktur. Benim üzerimdeki CHP kimliğimi herkes bilir. Benim CHP’ye üyelik tarihim 1971dir. Askerden geldim, muayenehanemi açtım ikinci günü CHP’ye üye oldum” diyerek, sosyal demokrat kimliğinden bugüne kadar hiçbir sapma olmadığına da vurgu yaptı.
 
 
 “BÜYÜKŞEHİR’E ADAYIM”
 
“Yılmaz Büyükerşen ile çok eski yıllara dayanan bir hukukumuz var. Kendisiyle belediye başkanlığı adaylığımız döneminde tanışmadık. Benim Diş Hekimleri Oda Başkanlığım döneminde de desteklerini gördüm kendisinin. Yaklaşık 13 yıllık belediye başkanıyım. Kazanmış olduğum çok ciddi deneyimlerim var. Bugüne kadar Yılmaz Hocaya saygısızlığım olmadı, önünden geçmedim. Hatta sen değil hep siz diye hitap ederim. Eğer Yılmaz Hocam ‘yokum’ derse Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacak kişilerden birisiyim” diyen Ataç, “Ancak Türkiye de siyaset akşamdan sabaha değişiyor. Hele bu dönemde belirsizlikler o kadar fazla ki, geçtiğimiz iki gurup toplantısında Genel Başkanımız ‘Yerel seçimlere biz hazırız. Gelin bunun için anayasayı değiştirip yerel seçimleri öne alalım’ diyor. Yılmaz Hocam ‘yokum’ derse ben de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olurum. Eğer bana partim Büyükşehir Belediye Başkanı adayı görevi verirse de ben Eskişehir halkına güveniyor ve onların oylarıyla seçim kazanacağıma inanıyorum. Yoksa ben hoca şuraya aday oldu ben gidip şuraya aday olayım demem mümkün değil” şeklinde konuştu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ali seher 8 Kasım 2017 02:04

Huyundan suyundan değil bunlar hepsi tornadan çıkma.ta haritanın öteki ucundakiyla buradaki aynı.Ataç'ın gezide üç öģün kumanya dağıttığını unutmadık , unutturmayacağız.

0 0 Cevap Yaz
mehmet 6 Kasım 2017 17:53

Bence CHP li birisi olarak Eskişehirdeki İYİ partinin temsilciliği size yakışır. Sizi diğerlerinden farklı görüyordum ama CHP nin huyundan mı suyundan mı yoksa soyundanmıdır hizipcilik temelinde var. Hiç yakıştıramadım.

0 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi