Ahmet Ataç: Gelsinler gezdireyim!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ahmet Ataç: Gelsinler gezdireyim!
A
a

AK Partililerin Tepebaşı Belediyesi’nin kalıcı eser üretmediği yönündeki iddialarına yanıt veren Ataç, “Biz mi yanlış yerde yaşıyoruz onlar mı? Lütfen bunları söyleyenler gelsin, ben onları gezdireyim. İşimi gücümü bırakır gezdiririm” dedi.

Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç borç eleştirilerine ise şu yanıtı verdi: “Borç var. Geçen belediyelerin borçlarını bir gazetede sıraladılar. Görmemişler mi? AK Partililer borçta zirvedeler. Borçsuz belediye olmaz. Benim bütçem küçük, 250 milyon bütçesi olan bir belediyeyim.”

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ES TV’de canlı yayınlanan Vaziyet programının konuğu oldu. Ataç programda ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş, gazetemiz yazarları Cihan Yıldırım ve Arif Anbar’ın sorularını yanıtladı. Ataç belediye çalışmaları ve hayata geçirilen projelerle ilgili olarak bilgilendirmede bulunarak yerel seçimler konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kent Enstitüsü projesini ve Belde Evleri hizmetlerini anlatan Başkan Ahmet Ataç, “Bu projeye Anadolu Üniversitesi’ndeki geçmiş dönem açık öğretimdeki dekanlar, hocalar, akademisyenler hatta yıllarca YÖK’te kalan Ekrem Hoca ile başladık. Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde beni bu remorgan projesini anlatmak için davet etmişlerdi. Orada dolu bir salonda bu Kent Enstitüsü’nün dersleri ile ilgili bazı görseller izledik. Orada da konuşmanın başında dedim ki bizim ailenin AÜ’ne çok büyük katkısı vardır. Büyüğüm iki dönem rektörlük yapmıştır, ben 5 yıl mediko sosyalde hizmet ettim. Bir dönem de kız kardeşim araştırma görevlisiydi. Dolayısıyla böyle emeği olan bir aileyiz. Tabii ki o dönemki bütün akademisyenler de hepsi ya dostum ya hastamdı. Aydın Hoca, Ekrem Hoca, araştırma görevlileri ve doçentler böyle bir düşünceleri olduğunu söylediler. Bana da en uygun belediye olduğumu söylediler. Ve bunun üzerine konuştuk, birkaç toplantı yaptık. İşin temeli online bir sistem. Bizim belde evleri örgün olacak, Kent Enstitüsü de bunun online olacak. Her şeyi konuştun, anlaştık. Bir şartım var dedim. Bu sistemin adı kent enstitüsü olacak dedim. Adnan Menderes Üniversitesi’nde yanılmıyorsam Aydın Türkoğlu diye bir profesör 2010 yılında kent enstitüsü diye bir kitap yazmış. Bunu buldum, okudum. Aşağı yukarı benim düşündüklerimin hepsi orada vardı ama o valilik yoluyla düşünmüş. Valilik ve üniversite işbirliğini düşünmüş. Ama biz de belediye-üniversite işbirliği oldu” dedi. 

Niye AKPli belediyelerde yok?

AK Partililerin Tepebaşı Belediyesi’nin kalıcı eser üretmediği yönündeki iddialarına yanıt veren Ataç, “ Onların kalıcı eser dediği bina. Bizim hizmet binasını kalıcı eser diye tabir ediyorlardı. Bina yapmak bir proje değildir. Müteahhit de apartmanları dikiyor, herkes yapıyor. O parayla, bütçe ile ilgili. Ama paranın olmadığı yerlerde böyle projeleri yapmak önemli. Niye Tepebaşı’ndaki montaj atölyesi bir AKP belediyesinde yok? İlla ki bina yapacaksın diye bir kural yok ki. Belde evleri var, yaşam köyü var. Diyorum Türkiye’de tek. Niye yapmadı AKP belediyesi. Çok üzülüyorum bazıları çıkıp diyor ki hiçbir şey yapılmadı. Biz mi yanlış yerde yaşıyoruz onlar mı? Lütfen bunları söyleyenler gelsin, ben onları gezdireyim. İşimi gücümü bırakır gezdiririm, onları da ikna ederim, kafası karışır. Bir tane kadın çıkmış internette Tepebaşı belediyesi bir şey yapmadı ben marka yapacağım falan diyor. Herkes marka yapıyor, kent yapıyor. Hani nerede bunlar? 20 senedir iktidardalar. İngiltere’de, Bristol’de bütün kıtalardan 100 tane belediye başkanı vardı. Türkiye’den ise tek Ahmet Ataç vardı” diye konuştu.

KENDİ BELEDİYELERİNE BAKSINLAR

Ataç borç eleştirilerine ise şu yanıtı verdi: “ Borç var. Geçen belediyelerin borçlarını bir gazetede sıraladılar. Görmemişler mi? AK Partililer borçta zirvedeler. Borçsuz belediye olmaz. Benim bütçem küçük, 250 milyon bütçesi olan bir belediyeyim. Ama benim kafamda daha birçok şey var yapmak istediğim. Parasızlıktan yapamıyorum.” Sazova’daki kültür merkezi için de konuşan Ataç, “Evet ki oraya düşündüğümü yapabilirsem dünyada tek olacak. 20 yaşından sonra engelli çocuğun gidebileceği hiçbir yer yok. Bir de Tepebaşı Belediyesi nerenin borcunu ödememiş? Kendi belediyelerine baksınlar”

EMANET OYLAR VAR

CHP’nin yeni yönetimi hakkında da görüşlerini anlatan Başkan Ataç, “Son yönetim ile ilgili düşüncelerimi söyleyeyim. Hiçbir sıkıntısı yok, gayet iyi. Abdülkadir deneyimli bir politikacı. Yönetime Tepebaşı’ndan, Odunpazarı’ndan arkadaşlarımızı aldılar. Diliyorum iyi olacak. Geçen milletvekili seçimlerinde yönetim olarak gerçekten biraz zafiyetimiz vardı. Organizasyon yapılamadı. Bizim bir milletvekili kaybımız gözüküyor. Ama 2015’teki Haziran seçiminin dışında milletvekili seçimlerinde Eskişehir’de AKP’ye karşı CHP bir üstünlüğü olmadı. Bir tek haziran seçiminde oldu. Son seçimde hep manipüle ediliyor bazı şeyler. Seçim manipüle ettirildi demiyorum. Algılama manipüle ediliyor. AKP yüzde ona yakın oy kaybetti. Bana göre cumhurbaşkanı partiyi resmen kapının önüne koydu. Benim size artık ihtiyacım yok dedi. CHP üç puan düştü. Bu üç puan HDP’ye, İYİ Parti’ye gitti. Tepebaşında ise CHP AKP’den 10 binden gibi bir sayı kadar geride. Ama baktığında 42 veya 43 bin kadar oyum İYİ Parti’ye ya da HDP’ye gitmiş. Bunları emanet olarak görüyorum. Ne oldu, barajı geçsin diye oy verildi. Bizim seçmenimiz hayırsever bir seçmen. Bir bakıyorsun MHP’ye destek verir. Genel başkanın politikası son derece doğruydu. 15 milletvekili verdi, İyi Parti’yi seçime soktu. Arkasından Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanlığına çıkardı, olağanüstü bir mücadele yaşandı. Bence son derece başarılıydı ama netice böyle oldu. Okuduğunda kaybeden biz olduk. Yani cumhurbaşkanı kazandığı için kendi partisi yüzde on düştü o hiç gözde yok, bizim üç puan göz önünde. Sonra inanın kantar o kadar hassas ki İYİ Parti bir puan fazla alsa HDP bir puan alsa cumhurbaşkanı ilk turda seçilemiyor” dedi.

GEVŞEME VAR DAĞILMA VAR

AK Parti’ye yönelik eleştirilerde bulunan Ataç, AK Parti’de bir gevşeme söz konusu olduğunu öne sürdü. Ataç, “Bence AKP’de bir gevşeme başladı. Bir geriye dönüş başladı. Şöyle ki bugüne kadar hiç sayıştay raporları açıklanmazdı. Bir hakim yaptı deniyor, hakimi de görevden aldı deniyor. Ama demek ki hakim bunu cesaretle yapabildi. Ve AKP’nin ne kadar batağın içine battığını gösteriyor bu. Yani Tepebaşı Belediye’sinin borcunu bıraksınlar, o pislikleri temizlesinler önce. Gevşeme var dağılma var. Bana göre Eskişehir’de aday bulamadılar” diye konuştu.

İÇLERİNE SİNEN ADAY ÇIKARAMADILAR

AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı hakkında da görüşlerini açıklayan Ataç şunları söyledi: “Burhan senelerce belediye başkanlığı yaptı ama aynı vizyonla devam ederse Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapamaz. Burası er meydanı. Ben politikaya başlarken şu çıkarsa olmam, bu çıkarsa varım diye bir düşünce olmadı. Kim çıkarsa çıksın karşı taraf da ben de mücadele edeceğiz. Ama içlerine sindirerek aday çıkaramadılar. Ben Sakallı ile ilgili olumsuz bir şey söylemedim, söylemeyeceğim, söylemem de. Burhan Bey sevdiğim bir kardeşimdir. 2014’de dönersek orada Burhan Sakallı Odunpazarı için aday olmayacağım, Büyükşehir adayıyım dedi. Burhan’ı yapmadılar, Harun Karacan’ı yaptılar. Sen Odunpazarı’na geri dön dediler, dönmedi. Niye dönmedi? Deneyimli bir belediye başkanı, hiç belediye başkanlığı yapmamış bir büyükşehir belediye başkan adayının altına girmez. Ama şunu da biliyordu Odunpazarı’nda işi garanti değildi. Zordu. Hem dik durdu kendi adına onurlu bir iş yaptı ama Odunpazarı’ı sıyırmış oldu.”

İTTİFAK OLURSA SEVİNİRİM

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve ittifak söylentileri hakkında konuşan Ataç, “Seçim sürprizlerle dolu, seçim için kesin bir şey konuşmak çok zor. Hiçbir seçim garanti değildir. Ben bütün gücümü kullanacağım, çalışmalarımı yapacağım. O giden oyları geri çevirmeye çalışacağım. Benim yapacağım şey bu. CHP, İYİ Parti’ye gerçekten iyilikler yaptı. Ama seçim sonra İYİ Parti CHP’nin hak etmediği davranışlar içerisine girdi. Bu beni üzdü. Ben yüreğimden söylüyorum, biz İYİ Parti hep iyi olsun istedik. Kemal Bey’in sayesinde parlamentonun çatısının altı daha çok parti ile doldu. İki veya üç parti olmaktan kurtuldu. Ben de çok sevindim, koalisyon tarafındayım. Cumhurbaşkanı koalisyonları kötülemesine rağmen şu an koalisyonlara muhtaç kaldı. O açıdan bir ittifak olursa sevinirim. Ama olmazsa da başımızın çaresine bakacağız. Büyükşehir belediye başkan adayını da büyükşehirlerle açıklayacaklar. İzmir, İstanbul, Ankara ve diğer büyükşehirler belli olmadı. Başka bir şey olacağını sanmıyorum. Başkan yeniden hocaya emanet etti. O görevi verdi zaten” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Recep 28 Aralık 2018 19:52

Ahmet hoca iyi nıyetli oldugunuzu goruyoruz .buyuksehır ersan oldukca anca bu kadar calısabılırsınız. .

0 0 Cevap Yaz
Allı turnam 7 Aralık 2018 17:03

Ataç'ı vede chp yi savunan arkadaşlar , lütfen son 5-6 yılda belediyelerin eskişehire para harcayarak kazandırdığı bir eser gösterin. Yazdığınız her şeyin cevabını vereceğim.Belediye binasını bile kendisi yapmadı ataç abi.Belediyenin çatısına 10-15 tane güneş paneli koyarak mucit olunmaz.O teknoloji eskidi köylerde ahmet-mehmet ağalar bile kullanıyor onu.Sarardan 5 tane elektrikli araç alıp ayda bir kere binmeklede olmuyor.Mesela porsukta botlarla osmangazi-yeni otogar arasında yolcu taşımacılığı yapılacaktı.Hocanın vaadidir.Ne oldu ben sebebini biliyorum.proje hatalı yapıldı botlar çalışamıyor.Mesela ray aralığı 1m. Olan güya tranvay yapılınca lastik tekerlekli taşımacılık bitecekti.Ne oldu 150-200 otobüs alındı caddeler FELÇ.Bunlara biraz kafa yorarmısınız.KÖR ideoloji insanı her şeyden EDER .Sayın ARKADAŞLAR selamlar...

0 0 Cevap Yaz
Utku 7 Aralık 2018 01:26

Sayın ataç iddia ediyorum o üzerinde poz verdiğin elektrikli otobüsleri çalıştıramıyorsunuz.Resmen o otobüsler başınıza bela oldu.Bunu işkembeden atarak veya iftira olsun diye söylemiyorum.Belediyenizdeki bu için içindeki kişilerden duydum.KESİN bilgi bu.Zaten bu otobüsleri şehir trafiğinde gören varmı ?Ayrıca porsuktaki botların insan (yolcu)taşımacılığında neden kullanılmadığınıda sonra yazarım.Yapılan işi anlatırım.Saygılar dünya birincisi ATAÇ abime..

2 1 Cevap Yaz
Şafak 6 Aralık 2018 16:37

Ahmet hoca niye akplilerde yok demiş , olmaz olur mu ? Onlarda müteahhitler var hemide yandaş , hepsi seçimi el ovuşturarak bekliyolar emin olun. Doğru söylüyor , herkes kendi belediyesine baksın önce. Gel gezdireyim cevabı ise tam bomba cevap , kendisini kutlarım. Başarılarının devamını dilerim👍

5 4 Cevap Yaz
AKPliler anlamaz 6 Aralık 2018 13:27

AKP ne anlar belediyecilikten? İstanbul'da AKP belediyesinde oturanlar CHP belediyelerinin ilçelerine kaçıyor nefes almak için. İstanbul'dan İzmir'e, Eskişehir'e binlerce insan göç ediyor çünkü rezalet bi yer AKP'nin yarattığı İstanbul.

6 11 Cevap Yaz
SELAMİ 6 Aralık 2018 13:11

BAŞKAN ONLARI ELEKTRİKLİ OTOBÜS İLE GEZDİR.

6 9 Cevap Yaz
Es esli 6 Aralık 2018 13:01

Tepebaşı Belediyesi’nin yaptıklarını anlayabilmek için sosyal belediyeciliği bilmek, öngörülü, öncü ve yenilikçi olmak gerekir. Akıllı kentler, kendine yeten kentler, güneş enerjisinden yararlanma gibi gündemi takip etmek ve bu konularda bilgi ve vizyon sahibi olmak , geleceğe yatırım yapmak da önemlidir. Emeği geçenlerin eline sağlık. Belediyeye olumsuz katkı sağlayanların da farkına varılırsa daha iyi olacaktır.

6 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi