Afyonkarahisar İgm Toplantılarında Gündem Maddeleri Görüşüldü

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Afyonkarahisar İgm Toplantılarında Gündem Maddeleri Görüşüldü
A
a

İl Genel Meclisi Eylül Ayı Toplantılarının 3. Birleşiminde Komisyonlardan Gelen Raporlar Görüşülerek Karara Bağlandı. Başkan Çoban, Çay İlçesine Afyonkarahisar’In An Büyük Barajının Yapıldığı Bildirdi.

Sütiş Eskişehir
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantılarının 3. birleşiminde komisyonlardan gelen raporlar görüşülerek karara bağlandı. Başkan Çoban, Çay ilçesine Afyonkarahisar’ın an büyük barajının yapıldığı bildirdi.
Toplantıda ilik olarak Afyonkarahisar Çay ve Bolvadin İçme suyu Arıtma Birliği kurulması için meclis kararı alınması konusundaki komisyon raporu görüşüldü. Raporu ilişkin bilgi veren Başkan Burhanettin Çoban, “Devletimiz sağ olsun Çay’a Afyon’un en yüksek gövdeli barajını yapmıştı. Hem tarımsal sulama hem de içme suyuna çevrilerek bir arıtma tesisi kuruldu. Oradaki araziler sulanacak. Hem Bolvadin hem çay belediyesi ve Özburun belediyesi ve köylerin içme suyu karşılanıyor. Birlik kurulması gerekiyor. Arıtmanın maliyetine gelince DSİ bu tür tesisleri yapıyor 30 yıl taksitlendiriyor. Ödemesi 30 yılda ödeniyor” dedi. Komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi