İşaret kültürü

Cihan Yıldırım yazdı

2 Aralık 2017 09:34
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP’liler, AK Parti’de parti içi demokrasi olmamasını eleştirir. Bunun için ‘biat kültürü’ tabirini kullanırlar. Haklılar mı? Çok haklılar...
AK Parti, bu konuda kendini ‘bizde istişare kültürü var’ diye savunur. Son yıllarda biat kültürü giderek arttı. İstişare ise giderek azaldı. Erdoğan’ın istişare edeceği kimse kalmadı dense yeridir!
AK Parti’de durum bu. CHP’de nasıl? CHP parti içi demokrasi konusunda aldı başını gidiyor mu? Önseçim tartışması hiç bitmiyor. Çoğu yerde de yapıldı. Eskişehir’in de aralarında olduğu bazı kentlerde yapılmadı. CHP’nin kongre sürecinde neler oluyor?
Başka illeri bilmiyoruz ama Eskişehir’de ‘işaret kültürünü’ görüyoruz. Belediye başkanlarının ‘işaret’ ettiği isimler aday oluyor, seçimi kazanıyor. Başkanların desteğini almayanların pek şansı olmuyor. Hatta destek alamayanların bazıları ‘heves’ bile etmiyor.
CHP’nin ‘ileri demokrasiye’ yönelmesini beklerken AK Parti’yi örnek aldığı ortada. Bu saatten sonra CHP’liler, iktidar partisi mensuplarını eleştirirken ‘biat kültürü’ üzerinden yüklenmesin! Biraz daha ‘kısık sesle’ eleştirmelerini öneririm. Aksi halde alacağı cevaplar da pek hoşlarına gitmeyebilir.
 
Ferda Kavaklı aday olabilir mi?
Yarın CHP Odunpazarı İlçe Başkanı belli olacak. Delege seçim sonuçları mevcut başkan Akın Sallarel’in başkanlığını ilan ediyor! Buna rağmen Ferda Kavaklı adaylığını açıkladı. Yarış olacak... Bu arada bu aday çıkarma işinin de ‘suyunun’ çıktığını düşünüyorum. Neyse ona sonraya bırakalım... Şöyle bir iddia geziniyor kulislerde... Ferda Hanım, İhsaniye üyesiymiş. Şayet Tepebaşı delege seçimlerinde oy kullandıysa Odunpazarı adayı olamayacağı ifade ediliyor. Tüzük gereği... Doğruysa Ferda Hanım’a bir şey demem. Gençtir, olabilir... Ama onu aday çıkaran abilerine ‘Birilerini gözünüze kestirmeden önce tüzüğü öğrenin’ derim...
 
Sahadaki Çakırözer, Meclis’te ‘şov’ yaptı
Komisyon’daki bütçe görüşmeleri sona erdi. Yaklaşık 230 saat mesai yapıldı. CHP’li Utku Çakırözer’in performansı dikkat çekti. Eskişehir Milletvekili Çakırözer, yoğun Ankara mesaisine rağmen sahayı ihmal etmiyor. Hızlı trene ‘abone’ olmuş bir vekil. Bütçe görüşmelerindeki performansı da bunu gösteriyor. Eskişehir’in ne derdi varsa, neyi talep ediyorsa hepsini sıralamış. Konulara böylesine hâkim olmasına şaşırmadık desek yalan olur. 17 Bakanlık’tan Eskişehir’in isteklerini dile getirmiş. Bazen de teşekkür etmiş. Çakırözer, sıkıntı ve sorunları ‘yerinde’ tespit etmenin önemini kanıtlamış oldu. Bu denli detaylı bir çalışma yürüttüğü için teşekkür ediyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ali 4 Aralık 2017 10:30

bu vekil ve bu partiler ak partinin yaptıgı ulke icin hayırlı işlere karşı cıkarlar olmadı dış ulkelere ulkemizi şikayet ederler ve hic utanmadan ve sıkılmadan ak partinin yaptıgı hizmetlerden yararlanırlar inanın bunlara bu vatana civi cakmazlar civi cakanıa saldırılar goruyoruz ben bunların yaptıgını ve ne konuştugu onemli degil boş işler bulmuşlar kendi gibilerini konuşup duruyorlar

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi