5 dakika için 726 bin lira!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 5 dakika için 726 bin lira!
A
a

Eskişehirspor küme düştüğü sezonun başında kadrosuna Cedric Mongongu’yu katmıştı. Savunma hattını Süper Lig seviyesinden bir hayli düşük oyuncuya emanet eden Es Es, sadece yarım sezon oynayan Mongongu’ya hala 726 bin lira borçlu

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor haberi: Tarihler 13 Ağustos 2015’i gösterdiğinde Eskişehirspor, son olarak Evian’da forma giyen ve bonservisi elinde olan Cedric Mongongu’yu kadrosuna kattı. Savunma hattına yapılan bu transfere camia sürekli kuşkulu bakıyordu. Nitekim Siyah Kırmızılı camia bunda yanılgıya düşmedi ve Mongongu’nun Süper Lig seviyesinde olmadığı anlaşıldı.
Eskişehirspor’un küme düştüğü sezonda yapılan ve kulübü uçuruma sürükleyen transferlerde en fazla eleştirilen isim olan Mongongu, Süper Lig’de sadece 1 maçta forma giyebildi. Tarihler 28 Aralık 2015’i gösterdiğinde Es Es’in Gençlerbirliği’ni 2-0 yendiği karşılaşmada Kongolu futbolcu 5 dakika forma giyebilmişti.
Cedric Mongongu Eskişehirspor kariyerinde Türkiye Kupası’nda 4 kez forma giydi. Sadece kupalarda forma giyen, Süper Lig seviyesinde olmadığı anlaşılan Kongolu stoper 2015-16 sezonun devre arasında Siyah Kırmızılı kulüpten ayrıldı. Mongongu alacakları ödenmediği gerekçesiyle sözleşmesini feshetti.

Ligde sadece 5 dakika oynadı
Eskişehirspor’da ligde sadece 5 dakika, Türkiye Kupası’nda ise 4 maçta forma giyen Mongongu’ya kulübün 726 bin 235 lira borcu bulunuyor. Siyah Kırmızılı kulüp Kongolu futbolcu ile FIFA’lık durumda. Oldukça zor günlerden geçen Es Es’in, yeni transfer yasakları ve puan silme cezaları gelmemesi için Kongolu oyuncuya ödeme yapması gerekiyor. 

Aylık 100 Euroya transfer
2018 yaz transfer döneminde ise Mongongu hakkında çıkan bir transfer iddiası ise camiayı bir hayli sinirlendirmişti. Eskişehirspor’dan 135.000 € alacağı olan Cedric Mongongu “aylık” 100€ ( aylık yüz avro)  karşılığında Romanya'nın  FC Poli Lasi takımına transfer olduğu iddia edilmişti. 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Seko 2 Eylül 2020 10:21

Eskişehirspor yanlış transfer, popülist yönetim, kötü mali yatırım konusunda ders olarak okutulabilir. Türkiyede onlarca benzer kulüp var. Ancak Eskişehir in farkı bir kitle takimı olması. Cebinde kuruşu yokken 1.ligde süperlig kadrosu kurup, cogu superlig takiminin ödeyemedigi maaşlari vaad edip, cıkar yol ve gelir icin sadece sampiyonlugu hedeflemek bu garabete en iyi ornek. Daha lig baslamadan baskasinin parasiyla yapilan transferlerle kendini şampiyon ilan ettiler. Sonuc hüsran oluncada iyice batağa gomulduler. Eger cok guclu bir sirketleşme yapisina gitmezlerse, sonları MİY den farkli olmayacak. İsin kötüsü taraftar facianin eşiginde olan takimlarina realist cözumler düsunmek yerine, ayni popülizmle devam ediyor. Superligde her zaman olması gereken bir kulüp, yonetimi sehri ve taraftarinin ortak aymazliğı ile yok ediliyor. Yazık...

0 0 Cevap Yaz
Baydur 1 Eylül 2020 13:41

Arkadaşlar bu kulüp yönetici ve teknik direktör kısacası yönetici egoları en büyüğünden en küçüğüne futbolumuza v sporumuza akıl almaz tahribatlar veriyor. Taraftar olarak bir süre maçlara Türkiye çapında gidilmemesi gerekiyor. Bunlar için harcanan parayı öncelikle KIZILAY ve diğer hayır kurumlarına verelim. Ki bunlar aklını başına alsın yoksa bu akıl almaz israf sürer gider.

1 0 Cevap Yaz
sponsor lazım 31 Ağustos 2020 21:30

Yeni sponsorlar lazım. Örneğin takım otobüsünün mazotu için bir petrol firması.bakımındaki Man servisi gibi. İçecek sponsoru tüm aktivite lerde içecek temini. Yiyecek sponsoru tesislerde yemek verilmesi gibi. Deplasman sponsoru deplasmanlarda masraflar için. Futbolcu sponsoru. Yeni sezon yada geçmişten bir dosya kapamak için. Galibiyet primi sponsoru galibiyet sonrası ödüller için.

0 0 Cevap Yaz
ÇARE 31 Ağustos 2020 20:01

öncelikle altyapıdan şakkadanak 3 milyon euroya bir oyuncu satacağız. millet bir şaşıracak, hani bunların transfer yasağı vardı ne oldu diye. sonra şaaak bir oyuncuyu daha 3 milyon euroya satacağız. ne yaptı? 6 milyon euro. şaaak bir oyuncuyu daha satacağız, şaaak bir oyuncu daha. ne yaptı 12 milyon euro. transferi açacağız. sonra kongre kararı alınacak. eski başkanlar gelecek tekrar. ondan sonra şaaak bir 3 milyon euro verip işe yaramaz birini alacağız. şaak bir oyuncu daha, ne yaptı? külüp yine borç yaptı. işte tam bu esnada yeni yönetim, şakkandanak altyapıdan oyuncu satacak...

1 0 Cevap Yaz
Mehmet İlhan 31 Ağustos 2020 19:01

Bizler kombine alalım maça gidelim yardım kampanyalarına katılalım birileri Saadet zincirlerini sürdürsun esesin kasası boşaltılmış millet keriz değil artık

0 3 Cevap Yaz
Davut 31 Ağustos 2020 16:42

Kulup yöneticiler için çiftlik olmuş.Babalarının malı mı. İstedikleri gibi harcamışlar hatta yetmemiş uçan kışa borçlanmışlar..Hesap soran olmazsa olacağı bu..Her yönetin kuruşuna kadar hesap verdi mi..hayır.hesap soran oldu mu hayır. Nerede yönetici olmak için yarışanlar yok..hatta kaçıyorlar.Çünkü para yok.Para olsun akşamdan gelirler. .........EsEs önce çiftlik olmaktan çıkarılacak.Kimse yardım etmez tabi.Millet keriz değil.

0 0 Cevap Yaz
Çifteler li 31 Ağustos 2020 13:09

Ne oldugu belli olmayan zencilere odenen paralara yazık.bunlar dan daha iyi türk topcularimiz var yazik ya yazık...

0 0 Cevap Yaz
Xy 31 Ağustos 2020 11:57

İşte futbolu bu yüzden sevmiyorum, 5 dakika için selam vermeyeceğin tipler hamuduyla parayı götürüyor. Yaptığı iş ne ? Sağladığı katkı ne ? Dahası memlekete faydası ne ? Paranın denetlemesi yok, harcayanı çok, vergisi yok, algısı yok. Şu an asgari ücretin saati 9.68tl, 10 tl bile değil ama eloğlu 5 dakikada milyarlar kazanıyor. Sonrada çıkarlar televizyona haydi birlik olalım, hadi koçum bu takım hepimizin diye milleti gazlayıp para toplama yarışına girerler. Çoğunlukta kimse itiraz etmez ve destek mesajı adı altında 20 şer lira gönderirler ve sözde takım kurtulur. Ama o para gönderenler şunu hiçbir zaman sormaz kendine, e madem takım hepimizin bana niye takımdan para veren yok? Hani benim bu işten kârım ? Diye sormazlar. Ama futbolcular onların yerine karılarla kızlarla, lüks yaşam ve lüks arabalarla o paraları afiyetle yerler. Bunun adı resmen saadet zinciri, fakirden topla zengini yaşat. Ne güzel kurulu düzen valla..

0 17 Cevap Yaz
JJ 31 Ağustos 2020 11:36

Uyanın artık. Bir şeylerin olduğu kuvvetle muhtemel değil mi?

0 8 Cevap Yaz
Sıddık 31 Ağustos 2020 10:50

Halil amca ödesin.

2 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi