15 Temmuz unutulmaz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 15 Temmuz unutulmaz
A
a

FETÖ/PDY tarafından iki yıl önceki 15 Temmuz’da düzenlenen darbe girişimi yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor. Hain kalkışmada onu kahramanca durduran direniş de unutulmayacak

Sütiş Eskişehir
Anma programı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Eskişehir’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir’de de bir dizi etkinliklerle anılacak.

Sabaha kadar sürecek
Vilayet Meydanı'nda saat 19.00'da başlayacak olan anma etkinliği sabah namazına kadar devam edecek.  Başta Vali Özdemir Çakacak olmak üzere kentin milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri mesaj yayınlayarak birlik vurgusu yaptı. 

Büyükşehir'den ücretsiz ulaşım
Büyükşehir Belediyesi Vilayet Meydanı’ndaki 15 Temmuz özel programına katılmak isteyen vatandaşlar için toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını duyurdu.

Valilikten bir dizi etkinlik
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Eskişehir’de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir’de de çeşitli etkinliklerle anılacak. Vilayet Meydanı’nda saat 20.00’da başlayacak olan anma etkinliği sabah namazına kadar devam edecek.  Öte yandan İl Müftülüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce öğle namazı öncesi Reşadiye Camii’nde Mevlid-i Şerif okutulacak, ardından ise vatandaşa ikramlarda bulunulacak. Çarşı Camii ve il genelindeki camilerde Kuran’ı Kerim ziyafeti ve Yüz Bin Hatim Duası yapılacak.  Yarın ise il genelindeki tüm camilerden saat 00.13’te Sala okunacak

MİLLETİN AZMİ
VALİ ÖZDEMİR ÇAKACAK: Türkiye; 15 Temmuz 2016 günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış FETÖ/PDY terör örgütü mensupları tarafından cebir ve şiddet kullanılarak Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik bir darbe girişimine sahne olmuştur. Yüce Türk Milletinin vatanseverliği, ülkesine ve demokrasiye sahip çıkma azmi ile birlikte milli iradeye bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve Emniyet Güçlerimizin şanlı direnişi sayesinde hedefine ulaşamadan engellenmiştir.

DİRENİŞİN TARİHİ
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ EMİNE NUR GÜNAY: Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla dünyada eşi benzeri görülmemiş bir direniş başladı.  Kahraman Türk Milleti, FETÖ’cü hainlere karşı elinde bayrak, göğsünü kurşunlara siper ederken geride 250 şehit ve 2196 gazi bıraktı. Ancak FETÖ, üst aklın kontrolünde Türkiye’yi teslim alamadı, alamaz. 15 Temmuz 2016 darbe girişimi değil “direnişin” tarihidir. 15 Temmuz elinde bayrağı, gönlünde vatan sevgisi, kalbinde iman gücü olan bir milletin destansı “zaferi”dir.

DEMOKRASİ GÜÇLENMELİ
CHP MİLLETVEKİLİ UTKU ÇAKIRÖZER: Bu kanlı 15 Temmuz darbe girişimini yapan Fethullahçı cunta ile onları destekleyenlerden en ağır şekilde hesap sorulmalıdır. Sorulmalıdır ki Türkiye bir daha böyle büyük bir acı yaşamasın.  15 Temmuz en başta bu Parlamen
toya yapılan bir saldırıydı, şiddetle kınadık, karşısında da durduk, duruyoruz. Şimdi 15 Temmuz’dan sonra bu ülkede birlik, beraberlik içinde Parlamentomuzu, demokrasimizi güçlendirmeliyiz.

BİR DAHA YAŞANMASIN
CHP MİLLETVEKİLİ JALE NUR SÜLLÜ: 15 Temmuz 2016 yılında, dünyanın en kanlı ve sinsi terör örgütlerinden biri olan FETÖ’nün ülkemiz demokrasisine yönelik darbe girişiminin başarısız kılınması, halkımızın topyekûn olarak parlamenter demokrasimize sahip çıkmasıyla sağlanmıştır.  15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için bu ibret verici olaydan ders alıp devleti başka tehlikeli ittifakların tuzağından uzak ve parlamenter demokrasi çizgisinde tutmak şarttır.

KARARLILIKLA SÜRECEK
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ BÜYÜKERŞEN: 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçti. Türk Milleti olarak 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine ve Türkiye'nin laik ve demokratik birikimine sahip çıkma kararlılığımız sürecektir. Darbe girişimine karşı yalnızca milletimiz değil Gazi Meclis ve siyasiler de ortak bir direniş sergilemiş ve bu kanlı hain girişim sonuçsuz kalmıştır.   

İZİN VERİLMEYECEK
TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANI AHMET ATAÇ: “15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin maruz kaldığı alçak darbe girişimi, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçti. Bu saldırı karşısında tüm siyasi partilerin kararlı duruşu, yüce Türk Milleti'nin Cumhuriyet ve demokrasimize sahip çıkması demokrasi dışı girişimin başarılı olmasına engel oldu.  Çok iyi bilinmelidir ki, Türk Milleti sivil ya da askeri hiç bir otoriter gücün kendi egemenliğini yok saymasına, laik ve demokratik yönetim şeklinin ortadan kaldırılmasına izin vermeyecektir.

SARSILMAZ TEMEL
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. KEMAL ŞENOCAK: İki asırlık şanlı bir tarih ve emsalsiz bir medeniyetle kök salan Türk milleti, bu aciz girişim karşısında asla sarsılmamış aksine bağımsızlıktan ve demokrasiden yana olan kararlılığını tarihi boyunca defaatle yaptığı gibi bir kez daha tüm dünyaya haykırmıştır. Bu vesileyle milli iradenin teslim alınamayacağı ve bu irade üzerinde tahakküm kurabilecek hiç bir gücün olmadığı, Türk demokrasisinin sarsılmaz temeller üzerine inşa edildiği görülmüştür.

BÜYÜK TÜRKİYE
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NACİ GÜNDOĞAN: Milletimizin emaneti silahları üzerimize doğrultan, milli iradenin sembolü yüce meclisimizi bombalayan hainlerin saldırıları demokrasi destanı olarak nitelenebilecek bir gayretle 
bertaraf edilmiş, Türk Milleti’nin milli iradeye bağlılığı ve teröre karşı sarsılmaz bir dirençle karşı koyuşu hainleri destekleyen emperyalist güçlere Türkiye’nin büyüklüğünü gösteren bir cevap olmuştur.

HAİNLERE GEÇİT YOK
ESKİŞEHİR TİCARET ODASI BAŞKANI METİN GÜLER: “15 Temmuz hain darbe girişiminin demokrasimize ve ülkemizin itibarına olduğu gibi ekonomimize de olumsuz etkileri olmuş; ancak devletimizin kararlılığı, milletimizin duruşu ve kenetlenmesi sayesinde bu süreç başarıyla atlatılmıştır.  15 Temmuz günü göstermiştir ki; Türk milleti asla hainlere geçit vermeyecek, demokrasisine sahip çıkmaya devam edecektir.

ÜLKEMİZ İÇİN MİLAT
ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI BAŞKANI CELALETTİN KESİKBAŞ: Türkiye Cumhuriyeti Devletini, milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez anlayışının kalıcı olarak tescillendiği 15 Temmuz, ülkemiz için milat olmuştur. 15 Temmuz’da, ülkemiz demokrasisinin hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacağı en net şekilde ortaya konmuştur. Ülkemizi tarihinde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına hedefini güdenlere Türk Halkı dik durarak canı pahasına devletine sahip çıkmıştır.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
eses li 16 Temmuz 2018 00:11

Meydanlarda Büyükşehir Odunpazarı Tepebaşı Mahmudiye Han Belediye başkanlarını ve VEKİLLERİMİZ sayın : çakırözer - süllü -kabukçuoğlu nu göremedik.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi