"Şampiyon olunacak derlerse yokum!"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Şampiyon olunacak derlerse yokum!"
A
a

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, ES TV’nin sevilen spor programı 90+3’te konuk oldu. Burada önemli açıklamalarda bulunan Çapa, Gelecekle ilgili benim verebileceğim bir karar yok. Şartların inandırıcı olması lazım. Yeni sezonda şampiyon olacağız derlerse inandırıcı olmaz ve ben de o işte olmam” dedi

Sütiş Eskişehir
Zor bir yola çıktık
Sezon başında yaşananları anlatan Çapa, “Transfer açılamadı, karamsar bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Görevi bırakmak bile aklımızdan geçti fakat o gece yaşananlar yüzünden profesyonelliği bir kenara bıraktım ve sorumluluğu aldım. Bu şehrin bireyi olarak kendimi sorumlu hissettim. Zorlu bir yola çıktık. Sezon başında gençler ile başlamak benim için sorun değildi. Sorun onlara yeterli zaman ayıramamaktı.” 

Kışın şortla antrenman yaptık
“Kulübün içinde bulunduğu sıkıntılar yüzünden takımdan çok kulüp işleri ile ilgilendiğim bir süreç oldu. Antrenman malzememiz bile yoktu. Kışın ortasında şortla antrenmana çıkıyorduk. Sağ olsun Kazım Kurt başkan malzeme aldı. Bu yaşanan süreçte maddiyat hep arka planda kaldı. Ben bugüne kadar bir lira maaş almadım. Yardımcılarım sadece 2 maş aldı. Futbolcularımız parayı problem yapmadı. Hepimiz için önemli olan Eskişehirspor’un düzlüğe çıkmasıydı” dedi.

Açık ve net anlatıyorlar
Es Es’in geleceği hakkında da konuşan Çapa, “Eskişehirspor gelecek üç dört yıl neler yapabileceğini masaya yatırmalı. Geleceği kurtarmak istiyorsak bazı gerçekleri anlatmak zorundayız. Bu sezonu öyle veya böyle bitireceğiz. Dün ve bugün olduğu gibi yarın da görev yapan başkanlar aynı sıkıntıları yaşayacak. Şuan ki yönetimin düşüncesi, çalışma şekli çok doğru. Verebilecekleri
ni açık ve net anlatıyorlar. Yapamayacaklarının sözünü vermiyorlar” diye konuştu.

Gerçekçi konuştu
Takımda kalıp kalmayacağı yönündeki soruya ise Çapa şöyle cevap verdi; “Gelecekle ilgili benim verebileceğim bir karar yok. Şartların inandırıcı olması lazım. Yeni sezonda şampiyon olacağız derlerse inandırıcı olmaz ve ben de o işte olmam. Gelecek sezonun yapılandırmasını düşünürken, geçmişi unutmamak lazım. Her şeye rağmen sorumluluk almamız gereken yerde yine sorumluluk alırım. Fakat ikinci kez bunları yaşamak istemem. Kimse bunu kaldıramaz. Bu benim omuzlarımda kaldırabileceğim bir yük değil.” 

Eleştirilere cevap verdi
Geçtiğimiz haftalarda kendisine yapılan eleştirilere cevap veren Çapa “Eleştiriler tabi ki olacak. Eskişehirspor taraftarının takımına ne kadar bağlı olduğunu çok iyi biliyorum. İçerde yaşananlar ve sahada 90 dakika yaşananlar çok farklı. Bazen karşılaşmalar istediğimiz gibi gitmiyor. Zaman zaman bende bu böyle olsa daha iyi olurdu dediğim çok anlar oldu. Benim eleştiren taraftarlara karşı kırgınlığım olamaz. Bazen onların görüşüne katıldığım anlarda oldu” dedi. 

Kaybetmek istemedim
Çapa ayrıca, “Cemali Gençlerbirliği maçında cezalıydı ve Ferhat’ı oynattık. Cemali’nin milli takıma gideceği açıklanmıştı. Bende Ferhat iyi oynadığı için onu kaybetmek istemedim. Onda ısrar ettik. Sonra formasına kavuştu fakat talihsiz bir sakatlık yaşadı. Ayrıca bizim çocuklar hata yaptığı zaman görmezden gelindi. Diğer oyuncularımız hata yaptığında ise eleştirildi. Ben o gözle bakamam. Hepsine aynı gözle bakmak zorundayım” dedi.

Çok değerliler
Çapa, “Eskişehir ve Eskişehirspor benim için çok önemli. Evim burada. Buraya geldiğim zaman çok heyecanlandım. Taraftarla birlikte bu sezon önemli bir mücadele verdik.  Onlar Eskişehirspor için çok değerli. Bugün ayakta durabiliyorsak taraftarlarımızın çok büyük emekleri var. Sezon başından beri bu mücadelede bizimle birlikte oldular” dedi. 

O zaman anladılar
Sezonun ilk yarısında oynanan Denizlispor maçında yaşanan olayı anlatan Çapa, “Denizli maçında 4-0 mağlup olduk. Taraftarlarımız futbolcuları tribüne çağırdı ve destek verdi. Futbolcularımızı o maçta taraftarın büyüklüğünü ve desteğinin önemini çok daha iyi anladı.  Böyle bir taraftarı hiçbir yerde bulamayacaklarını anladılar” şeklinde konuştu.

Pilot takım gerekiyor
Eskişehirspor’un bir pilot takıma ihtiyacının altınız çizen Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa sözlerini şöyle tamamladı, “Bence takımın ismi önemli değil, Yunusemre, Anadolu Üniversitesi veya başka bir takım olabilir. Eskişehir’in böyle bir takıma ihtiyacı var. Alt yapıyı ve geleceği kurtarmak istiyorsak, ikinci bir takıma ihtiyacımız var.”


 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kurtulus 18 Nisan 2019 00:48

Bu sartlar altinda Fuat hoca yapabileceginin en iyisini yapti. Roportajda soyledikleri de Dobruja. Hrkes Dahl gercekci olmali. Get olsun da guy olmasin. Eskisehirspor’a destegimiz hep surecek.

1 0 Cevap Yaz
Hoca 17 Nisan 2019 22:03

Sezon başı gidecekti gidemedi gençlere inanmadı gidecekti gidemedi ikinci yarı ilk 6dan bahsetdi beceremedi gidecekti gidemedi şimdi giderim diyor gidemesin sen hiçbir zaman böyle camiyaya hoca olamazsın biz hedefe oynarız ama sen hikaye anlatma gideceksen şimdi gidebilirsin

2 1 Cevap Yaz
Bekir 17 Nisan 2019 21:16

İyide Fuat hoca kurnazlık yapıyorsun.. elbette şampiyonluk için oynayacağız işine gelmiyorsa sana şimdiden güle güle.

2 1 Cevap Yaz
Hocaa 17 Nisan 2019 13:01

Simdi birileri cikacak hocayi elestirecek.Hersey olun ama nankör olmayin.Kimsenin sahip cikmadiginda bu adam birlik oldu kimse hakkini yiyemez.Kimsenin de haddine degil hocayi elestirmek!!

1 8 Cevap Yaz
serhat 17 Nisan 2019 11:45

sonra hocayı yok öyle oynatmıyor , yok böyle oynatmıyor diye eleştiriyor gereksizler. bu şartlarda elinden gelenin en iyisini yapan hocamızı tebrik ediyorum. hep destek , tam destek.

1 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi