"İttifak olsa da olmasa da..."

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "İttifak olsa da olmasa da..."
A
a

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, kurucu İl Başkanı Osman Yüksel’in MHP’ye geçerek Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olmasını değerlendirdi. Yüksel için, “İhtimal vermiyorduk” diyen Çalışkan, seçimlerle ilgili olarak da, “İttifakla ya da ittifaksız biz 15-0 hedefimiz var. Kazanma gücümüz var” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Zihni Çalışkan, “Osman Beyin belki 1 aydır benzer görüşmeler yaptığı yönünde duyumlar geliyordu. Bunun gerçekleşmesine ihtimal vermediğimiz için herhangi bir değerlendirme yapmadık. Bizdeki üyeliği bugün düşürülecek” dedi. AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, kurucu İl Başkanları Osman Yüksel’in MHP’ye geçerek Büyükşehir Belediye Başkan Aday adayı olmasını değerlendirdi. Çalışkan, “Osman Bey bizim kurucu il başkanımız. Herhalde bu süreçte kendi siyasi geleceği için böyle bir tercihin doğru olabileceği yönünde bir karar vermiş ki hepimizin takip ettiği süreç yaşandı. Muhtemelen bizdeki üyeliği de bugün düşürülecek. Dolayısıyla MHP’ye geçmiş olan kurucu il başkanımıza hayırlı olmasını umut ediyorum. Kendi siyasi hedeflerini ve bu konuya ilişkin öngörülerini uygun değerlendirme yapmıştır. Ama biz hiçbir partilimizin özellikle böyle hassas bir süreçte partimizle de istişare ederek bu tür bir eğilim var ise bunun ne tarz sorunlardan kaynaklandığını değerlendirerek sonuç almak istiyoruz. Bizim en temel hedefimiz kendimize dönük, partimize dönük yapılabilecek ve arkadaşlarımızın siyasi geleceklerini şehre ve ülkeye katkı sağlayacak değerlendirme noktasında görüşlerini almak. İl başkanımız bu yönde bize bir müracaatta bulunmadı. Osman beyin bize belki 1 aydır benzer görüşmeler yaptığı yönünde duyumlar geliyordu. Bunun gerçekleşmesine ihtimal vermediğimiz için herhangi bir değerlendirme yapmadık. İttifakın olduğu süreçte bu tür geçişler insanları zorlar. O yüzden partili arkadaşlarımızın kurucu il başkanına tepki göstermeleri olağandır. Buna ilişkin en güzel cevabı Osman Bey ve aday adaylığı kısmını değerlendirecek de MHP’dir” diye konuştu.

HEDEFLERİMİZ VAR

İttifak çalışmalarında son durumu ve ilçe belediye başkan adaylarının ne zaman açıklanacağıyla alakalı değerlendirmelerde bulunan Çalışkan, “Genel merkezler nezdinde Eskişehir’deki ittifaka dönük ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar artık son noktaya gelmek üzere. Gerek Büyükşehir gerekse merkez ilçeler ve diğer ilçelere ilişkin ittifakın hangi yönde olacağı, nasıl değerlendirileceğine ilişkin talimatlar inşallah genel merkezimizden bugün yarın gelir diye tahmin ediyoruz. Gelinen noktada ittifakın detaylarının netleştiğini değerlendiriyoruz. Genel merkezimin bize Eskişehir’de ittifakın olacağı yönünde söylemleri var. Aynı şekilde MHP de benzer tarzda değerlendirmeler yapıyor. Umut ediyoruz 24 Haziran’da bu ittifakın hem ülkemize hem şehrimize nasıl faydası olduysa önümüzdeki yerel seçimlerde de biz ittifakın çok yararlı olabileceğini düşünüyoruz. Şehrimizin her iki partimizin de içinde bulunduğu bir değerlendirme ile şehrin önümüzdeki süreçte AK Parti belediyeciliğine ilişkin özellikle Büyükşehir’de gerek fiziki gerek kültürel gerek sosyal belediyecilik anlamında hedeflerimiz var. Ciddi anlamda bakanlıklar destekli ve ciddi ekonomik pay alan projelerin destekli olarak sağlanan belediye anlayışıyla inşallah şehirdeki hemşerilerimizi buluştururuz. Trafik başta olmak üzere ekonomik alanlardaki sorumluluklarda olmak üzere hepsine çözüm üreten bir belediyecilik anlayışıyla şehrimizi tanıştıracağımızı umut ediyoruz. Bu yönde de çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

15-0 İDDİA DEĞİL REALİTEDİR

Eskişehir hedeflerinden söz eden Çalışkan, “Biz hedeflerimiz bilerek söylüyoruz. Hiçbir şey tesadüfü olmuyor. Biz bu şehirde bütün belediyeleri kazanabilecek güce, azme ve kararlılığa sahibiz. Daha önceden 14 belediyeyi kazandık. Bir tek Büyükşehir Belediyesini kazanamadık. Büyükşehir belediyesini de kazanabilecek azmimiz, gücümüz var. Kaldı ki son dönemlerde yapılan anketler bizim ciddi anlamda kazanmak konusunda mesafe kat ettiğimizi gösteriyor. Biz bunu hem sosyal medyadan hem de yaptığımız anketlerde görüyoruz. Biz rahatlıkla bu seçimi kazanacak durumdayız. O yüzden bu kadar farklı strateji üretimine maruz kalıyoruz. İttifakla ya da ittifaksız biz 15-0 hedefimiz var. İttifak olduğunda 15-0 matematiksel olarak gözüküyor. 15-0 bir iddia değil, realitedir. Tüm belediyeleri alabilecek güce yeterliliğe sahibiz. Zaten 10 belediyemiz var. Bunun üzerine koyarak devam edeceğiz. 14-0 mümkün de 15-0 mı mümkün değil. Bu konuda bütün çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mehmet KALENDER 18 Aralık 2018 10:22

Geçti Bor un pazarı sür eşeğini Niğde ye derler ya işte öyle.Havanı alırsın geçti artık o aldatmacalar. İşsizlik hayat pahalılığı, sağlık çökmüş eğitim rezalet, herşey rezalet gelde oy iste hangi yüzle. Kesinlikle oy da yok su da yok. Yeter artık kandırdığınız 17 yıldır bittik tükendik.

0 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi