"Eskişehirspor küme düşme hattının üzerindeydi"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Eskişehirspor küme düşme hattının üzerindeydi"
A
a

Eskişehirspor Teknik Direktörü Mustafa Özer, önemli açıklamalarda bulundu. Kulübün yok olma sürecinde olduğunu söyleyen Özer, “Ben tüm Eskişehir halkının Eskişehirspor’a destek olmasını istiyorum. Başka Eskişehirspor yok” dedi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehirspor haberleri

İsmail Er’e konuştu
Hürriyet Gazetesi’nde İsmail Er’e konuşan Özer önemli açıklamalarda bulundu “Türk futboluna damga vuran kulüplerden Eskişehirspor, tarihinin en karanlık günlerini yaşıyor” diye  başlayan haber şöyle devam ediyor, “Geçmiş yıllarda forma giyen yabancı futbolcuların paraları ödenmediği için FIFA’dan 15 puan silme cezası alan kırmızı siyahlı kulüp, TFF 1. Lig’in son sırasına demir atmış durumda. Öyle zor durumda ki, kadroda bir yabancı bile kalmadı. Hepsi devre arasında çekip gitti. Çoğu altyapıdan yetişme 25 genç futbolcuyla yaşam mücadelesi veriyor. Bir mucizenin peşinden koşan Es-Es’in hocası Mustafa Özer’le konuşup, yaşadıklarını anlatmasını istedik. İşte Özer’in anlattıkları...

Giderler hep artmış
Eskişehirspor, son 7 senede sattığı futbolculardan 18 milyon Euro yani 135 milyon liraya yakın (Güncel kurla 135 milyon TL) para kazanmış. ‘Peki bu paralar nereye gitti?’ diye soruyorlar, ben söyleyeyim... Birincisi, yönetimlerin yetersizliği. Oyuncularla yapılan sözleşmelerdeki yanlışlar ve transfer hataları. Satılan oyuncuların yerine gelenlerin aynı kalitede olmaması. İkincisi ise, futboldaki giderlerin her sene artması. Süper Lig’de kalıcı olmak için her sene daha fazla harcama yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bu süreçte gelir-gider dengesini sağlayamazsanız ekonomik olarak sona gelirsiniz. Bu arada döviz kurunun sürekli artış göstermesi ve kredi faizlerini de unutmamak gerek.

26 puanımız vardı
Ben geldiğimde takımın kümede kalma şansı yüzde 5’ti, bunu yüzde 50’ye kadar çıkardık fakat bu sefer de FIFA’dan 6 puan silme cezası daha geldi. Sezon başından beri silinen puanların toplamı 15’e çıktı. Şimdi 11 puanımız var, o 15 puan silinmeseydi, 26 puanla küme düşme hattının üstüne çıkmıştık. Bunun hesabını kim verecek? Ben tüm Eskişehir halkının Eskişehirspor’a destek olmasını istiyorum. Başka Eskişehirspor yok!

En genç kadro bizde
Eskişehirspor belki de tarihinin en karanlık günlerini geçiriyor. Bu durumdaki kulüpler kapatılsın mı? Hayır ama bir yapılanma gerekiyor. Sakaryaspor, Kocaelispor, Orduspor, Mersin İdman Yurdu ve Gaziantepspor’un başına gelenler ortada. O yüzden, üst ve alt ligler arasındaki gelir uçurumunu biraz olsun kapatarak, daha dengeli ve denetleyici bir sistem kurmak gerekiyor. 20.7 yaş ortalamasıyla TFF 1. Lig’in en genç kadrosuna sahibiz. Oyuncularımı motive ederken genellikle Eskişehirspor’un eski maçlarını izletiyorum.”

Sabretmeyi bilmemiz gerekiyor
Özer, Türk futbolunun temel sorunlarını şöyle anlatıyor: “Bizde öncelikle sabırsızlık ve sistemsizlik var. Teknik direktör, elinde sihirli asa ile her şeyi değiştirebilecek biri değildir. Başarı için önce sistemli olmak, sonra sabretmeyi bilmek gerekir. Biz ise bir an önce sonuca gitmek istiyoruz. Bu saydıklarım, dönemsel olarak yetersiz yöneticilerle birleştiği zaman kriz başlıyor. Transfer genellikle bir kumar gibidir. Eskişehirspor’a çok kaliteli yabancılar geldi. Dede, Diomansy Kamara, Funes Mori ilk aklıma gelenler. Ama diğerleri aynı seviyede olamadı. Bu risk tüm kulüpler için geçerli.”

Eskişehirspor’un son 7 sezonda elde ettiği transfer geliri
2013-14 SEZONU
Alper Potuk                Fenerbahçe     7 Milyon 250 Bin Euro
Veysel Sarı                 Galatasaray     700 Bin Euro
2014-15 SEZONU
Tarık Çamdal              Galatasaray     4 Milyon 750 Bin Euro
Erkan Zengin              Trabzonspor    2 Milyon 250 Bin Euro
Aytaç Kara                 Trabzonspor    2 Milyon 100 Bin Euro
2018-19 SEZONU
Cemali Sertel              Başakşehir      500 Bin Euro
Dorukhan Toköz          Beşiktaş          150 Bin Euro
2019-20 SEZONU
Fıratcan Üzüm            Trabzonspor    87 Bin Euro
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hoca 6 Mayıs 2020 20:09

Sezon başındaki takım şampiyonluk için kuruldu hoca sende puan silinmeseydi ligde kaldırdık diyorsun işte paranın nereye girdiği belli

0 1 Cevap Yaz
fazıl 6 Mayıs 2020 15:08

Kardeşim anlamıyormusunuz yada kafanız basmıyormu.200 milyonluk borç nasıl ödenir.Taraftar para toplasa en fazla bir milyon olur.Daha ne yapsın taraftar.İş adamları haklı dipsiz kuyuya ne atsan yutuyor.Getirisi hiç yokki.Anlayın artık .Yeniden yapılanmadan sıfırdan başlamadan bu iş olmaz.İnanın bu olsun bir emekli maşımı vereceğim.Yoksa şimdi para versen ne olacak.Uçup gidecek.Yeni sezonda gençlerin kalacağınımı düşünüyorsunuz.Sıcak parayı alan gider.Çocuklara para vermezseniz olacağı budur.

0 11 Cevap Yaz
26 6 Mayıs 2020 14:33

Hoca yabancılar kendileri gitmedi. Yönetim tarafindan gönderildiler. Kamuoyunu yanıltmayin.

1 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi