"Eskişehir'den kaçıp, Konya'ya gidecek!"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Eskişehir'den kaçıp, Konya'ya gidecek!"
A
a

URAYSİM Projesi hakkında konuşan Gelecek Partisi Eskişehir İl Başkanı Mahir Sayın, projenin Konya’ya gitmesi için ciddi anlamda bir çalışma yapıldığını söyledi.

Sütiş Eskişehir
Gelecek Partisi Eskişehir İl Başkanı Mahir Sayın, basın mensuplarıyla bir araya geldi. İlk olarak Dezenformasyon Yasası ile ilgili konuşan Sayın, söz konusu düzenlemenin seçim öncesi bilinçli bir şekilde çıkarılmak istendiğini söyledi. TOKİ’nin yapacağı sosyal konut projesine başvuruların yoğun olduğunu, bunun da ülkenin ekonomik durumunu gözler önüne serdiğini belirten Sayın, “2019 yılında 100 bin konut sözü vardı hükümetin. Yine aynı şekilde başlamıştı. 100 bin konut yok. Önce o 100 bin konutu yapsınlar sonra 250 bine baksınlar. Bence müflis tüccar gibi hareket etmenin anlamı yok. 2019’da vermiş oldukları sözleri tutsunlar, ona insanlar ne kadar inanıyorsa aynı zamanda başvurunun bu kadar yoğun olmasının sebebi ülkedeki yoksulluğun olduğu düzeydir. Buna zenginlikten başvurmuyor insanlar. Gençler, insanlar ev alamayacaklarını biliyorlar. O yüzden ona başvuruyorlar. Yaptıkları her şey aslına ülkenin ekonomik anlamda bulunduğu vahim durumu bence gösteriyor” diye konuştu.
Eskişehir'den kaçıp Konya'ya gidecek!" 10.10.2022
PROVAKATİF HAREKETLER YAPIYORLAR
Eskişehir’de gittikleri bazı yerlerde bilinçli bir şekilde provakatif hareketler yapanlar olduğunu söyleyen Sayın, “Vatandaş bıkmış durumda. Bunu net görüyoruz. Bunu sahada olan her siyasetçi görüyor. Emek, Çukurhisar, Söğütönü geziyoruz. Eskişehir’de gitmediğimiz yer kalmayacak bu ay itibariyle. Ama şöyle bir durum var. Biz Emek’te bununla karşılaştık. Daha önce Samsunlular Derneği’nde program yapmıştık. Provakatif hareketler yapıyorlar. Bunu görüyoruz. Bizim olduğumuz yere özellikle geliyorlar. Buyursunlar gelsinler. Dikleşmeyeceğiz kimseyle, kavga etmeyeceğiz. Düsturumuz budur. Dikleşmeden dik duracağız. Onlar istedikleri kadar kavga edebilirler. Çünkü onlar buradan çıkar elde edecekler. Onlara bu zemini hazırlamayacağız” şeklinde konuştu.
URAYSİM MUHTEMELEN KONYA’YA GİDİYOR
URAYSİM hakkında da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sayın, “URAYSİM muhtemelen Konya’ya gidiyor” diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “URAYSİM Projesi aslında AK Parti ile CHP’nin savaşına dönüştü ama Eskişehir’e değer katacak her projeye tamam diyoruz. Belediye de mahkemeye başvurdu. Onların da gerekçesi tarım alanlarıyla alakalıydı. Oraya yapmasınlar. URAYSİM büyük bir proje. Eskişehir’de olması Eskişehir’e değer katar. Eğer problem tarım alanlarıysa biraz daha sanayiye yakın bir yere getirebilirler bence. Daha verimli olur. URAYSİM muhtemelen Konya’ya gidiyor. Çok ciddi bir çalışma var Konya’ya gitmesiyle alakalı.”  
 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi