YHT Bölge Müdürlüğü Eskişehir’e getirilirse belki treni kaçırmayız!

Türk Demiryolu Teşkilatının kurucusu ve ilk Ulaştırma Bakanı Behiç Erkin'in kabrine ev sahipliği yapan Eskişehir, önemli bir demiryolu kavşağında yer alıyor.

10 Mayıs 2024 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Türk Demiryolu Teşkilatının kurucusu ve ilk Ulaştırma Bakanı Behiç Erkin'in kabrine ev sahipliği yapan Eskişehir, önemli bir demiryolu kavşağında yer alıyor.
Demiryolu serüveni 1874 yılında cer atölyesiyle başlayan Eskişehir Demiryolu Fabrikası, genel müdürlük statüsündeki TÜLOMSAŞ’tan sonra 2020 yılında Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii AŞ (TÜRASAŞ) Bölge Müdürlüğüne dönüştürüldü.
Eskişehir’de 540 dönüm açık, 184 dönüm kapalı alana sahip TÜRASAŞ’ta, “Lokomotif, Boji, Elektrik, Motor, Vagon, Talaşlı İmalat ve Kimyasal İşlemler” adlarıyla 7 ayrı fabrika bulunuyor.
Gelelim mevzunun aslına…
Demiryolu kültürü iliklerine kadar işlemiş, adeta aşka dönüşmüş Eskişehir, TCDD’nin Bölge Müdürlüğünü hak etmiyor mu?
Sorarım sizlere…
Türkiye’de 7 TCDD Bölge Müdürlüğü var.
Sırasıyla, İstanbul 1, Ankara 2, İzmir 3, Sivas 4, Malatya 5, Adana 6, Afyonkarahisar 7.
Gayri resmi olarak 8. Bölge Müdürlüğü olarak anılan bir de Yüksek Hızlı Tren (YHT) Bölge Müdürlüğü var.
İşte bu YHT Bölge Müdürlüğü Eskişehir’e getirilebilir.
Bunun için tüm altyapı Eskişehir’de mevcut.
Ofisler, lojistik altyapı ve binalar…
Yani YHT Bölge Müdürlüğü için ihtiyaç duyulan tüm donanıma sahip TÜRASAŞ yerleşkesi buna uygun.
Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ramazan Kaya da bu konuda çok istekli.
Kaya, YHT Bölge Müdürlüğü için Eskişehir’in düşünülmesi durumunda bugün çokça tartışılan Ankara-İzmir YHT hattında Eskişehir’in pas geçilmesi gibi durumun yaşanmayacağını söyledi.
Bu tür projelerin YHT Bölge Müdürlüğü’nde üretilip tasarlandığına dikkati çeken Başkan Kaya, “Kavşak noktada yer alan demiryolu kenti Eskişehir, bunu sonuna kadar hak ediyor. Bunun için her türlü altyapı, büro, ofis ve binalar da mevcut” dedi.
Ankara-İzmir YHT projesinde olduğu gibi treni kaçırmak istemiyorsak YHT Bölge Müdürlüğü’nü Eskişehir’e getirmek için çabalamamız gerekiyor.
İktidar milletvekillerinden CHP milletvekillerine kadar bu konuda söz söyleyebilecek herkes kendine bunu dert edinirse neden olmasın?

AK Parti Eskişehir teşkilatlarında değişim yaşanacak!

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısında, il ve ilçe teşkilatlarından başlanarak bir değişimin olacağını bu köşeden yazmıştım hatırlanacağı üzere.
Büyükşehir Belediyesini 25 yıldır kazanamayan AK Parti açısından Eskişehir’deki seçim yenilgisi nasıl algılandı bilmiyorum ama…
Kaybedilen seçimin bir faturası olacak.
Bu süreçte Eskişehir’in ilçelerinin raporunu hazırlayan İl Başkanı Gürhan Albayrak başkanlığındaki ekip, genel merkeze 50 sayfalık bir rapor sundu.
Parti Genel Merkezinde yapılacak toplantı için çağrı bekliyor.
Eli kulağında…
Yerel seçimlerde adayların açıklandığı gün il başkanlığını “kucağında bulan” Gürhan Albayrak, önceki başkan Süleyman Reyhan’ın yönetimiyle görevini sürdürüyor.
Merkezde Tepebaşı ve Odunpazarı ilçe başkanları ve yönetimi de aynı şekilde önceden atanmıştı. Albayrak’ın arkadaşları olabilir ancak kendi ekibi değil.
Eğer AK Parti Olağan Genel Kurulu bir sonraki yıla yani 2025 yılına ertelenmezse ki ertelenme ihtimali konuşuluyor, eylül ayında yapılacak.
Bu da temmuz-ağustos ayında il ve ilçelerdeki seçimlerin tamamlanması anlamına gelir.  Bu nedenle AK Parti Genel Merkezi 2-3 ay için bir değişikliğe gitmeyebilir.
Giderse eğer…
Tepebaşı ve Odunpazarı ilçe teşkilatlarının değişeceği…
“Kendi yönetimini yap” denilen Başkan Gürhan Albayrak’ın da bu süreçte il ve ilçelerde başkanlar dahil bazı değişikliklere gitmesi gayet normal. Çünkü, hastalık, işlerin yoğunluğu, yeterli çabanın gösterilmemesi gibi pek çok neden değişime gerekçe gösterilebilir.
Odunpazarı İlçe Başkanlığı için adı geçen Süleyman Ekşi ile yaptığımız görüşmede, “Gündemimde böyle bir konu yok” derken…
Tepebaşı İlçe Başkanlığı için ise eski İl Başkan Yardımcısı Hasan Burgaz’ın ismi dillendiriliyor.
Hasan Burgaz, Tepebaşı İlçe Başkanlığı’na sıcak bakıyor. Eğer seçim yapılırsa aday olacak gibi duruyor.
Hasılı…
Her ne olursa olsun bir değişim yaşanacak.
Orası kesin.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi