
Bu fotoğraf 4 Temmuz 2018 tarihinde Atatürk Stadyumu yerine yapılacak “Millet Bahçesi” inşaat çalışmaları öncesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen veda programında çekilmişti.
Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen programa, dönemin Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı ve Emine Nur Günay, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehirspor’un eski kulüp başkanları, Fethi Heper gibi Eskişehirspor’un efsane futbolcuları, Es-Es Bando ve taraftarlar katılmıştı.
Ardından Vali Çakacak’ın da yer aldığı EsEs’in efsane futbolcuları ile gazetecilerin oluşturduğu takımlar maç yapmıştı.
Açıköğretim kaynakları kullanılarak TOKİ tarafından inşa edilen ve 20 Kasım 2016 tarihinde Eskişehirspor ile Evkur Yeni Malatyaspor arasında oynanan maç ile ilk resmi karşılaşmanın yapıldığı Yeni Eskişehir Stadı’na halen Atatürk ismi verilmedi.
Üstelik, toplu açılışlar yapmak üzere 23 Ekim 2017 tarihinde Eskişehir’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından 27 Ekim’de basın toplantısı düzenleyen AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, yeni stadyumun adının Yeni Atatürk Stadyumu olarak tescilleneceğini duyurmuştu.
Vikipedia’da bile, “Yerel halkın, AK Parti hükümetinin stadın isminin Yeni Eskişehir Atatürk Stadyumu olarak değiştirilmesi yönündeki talep ve vaatlerine rağmen stadın ismi hala değiştirilmedi” İfadesi yer alıyor.
Anlayacağınız…
Bu görev AK Parti Eskişehir milletvekilleri Fatih Dönmez, Ayşen Gürcan ve Nebi Hatipoğlu’na düşüyor.
9 yıldır sürüncemede bırakılan bu işi çözen Eskişehirlilerin gönlüne girer.
Benden söylemesi.
‘Zaman Eskişehir’in aleyhine işliyor’
MHP İl Başkanı İsmail Candemir, ESTV yayınında önemli değerlendirmelerde bulundu.
Son yerel seçimlerden sonra Eskişehir'de diyalog ve hoşgörü ortamının yeşerdiğine dikkati çeken Candemir, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak ve milletvekillerinin Eskişehir konusunda taşın altına elini koymaya çekinmediklerini kaydetti.
Seçimlerin üzerinden geçen bir yılda Eskişehir'deki “25 yıllık kavga”nın son bulduğuna ilişkin emarelerin görüldüğünü anlatan Candemir’in şu sözleri dikkat çekici:
“Çünkü mevzu Eskişehir. Biz Eskişehir için siyaset yapıyoruz. Yıllardır söylüyoruz…
Pansuman tedavilerini bırakalım. Bu şehrin gerçek sorunlarına neşter vuralım.
Kentsel dönüşümü, trafiği, otoparkı, bunları öncelikle gündeme getirmemiz lazım.
Burada daha önce de söylediğimiz gibi belediyelerin buna bütçesi yetmez, gücü yetmez. Ama siz ortaya bir proje koyun, merkezi hükümetten destek kısmında da gereken çalışma yapılsın.
Artık kronik büyük sorunlara neşter vurmamız lazım. Zaman geçiyor. Eskişehir'in aleyhine işliyor bu zaman. Hepimizin aleyhine işliyor.
Yerel yönetimler, makyaj belediyeciliğini bırakıp, gerçekten Eskişehir'in kronik problemleriyle alakalı gerekli adımları atarlarsa, Cumhur İttifakı olarak her türlü destek zaten veriliyor. Bundan sonra da verilecektir.”
Cumhur İttifakı paydaşı MHP’nin İl Başkanı olarak Candemir’in söyledikleri kıymetli.
Ülkenin ve yerelin iktidarları Eskişehir paydasında buluşarak bekleyen hizmetlerin önünü açmak için çözüm üretmeli.
İşin doğrusu bu.