Vali Aksoy'un ilk hedefi turizm!

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, göreve başladığı ağustos ayından bu yana kenti tanımanın yanı sıra öncelikleri de belirleme konusunda önemli bir çaba içinde.

5 Haziran 2024 07:52
A
a
Sütiş Eskişehir

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, göreve başladığı ağustos ayından bu yana kenti tanımanın yanı sıra öncelikleri de belirleme konusunda önemli bir çaba içinde.

ESGROUP çalışanları olarak ziyaret ettiğimizde Vali Aksoy, bu yönde açıklamalarda bulunmuştu.  

Ha keza ESGROUP’a iadeyi ziyaretinde de “Eskişehir turizmden daha fazla pay nasıl alabilir, onun üzerinde çalışacağız” ifadesini kullanmıştı.

Vali Aksoy’a, dün yaptığımız görüşmede bu sözlerini hatırlattım. 

Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenledikleri “Eskişehir Turizm Çalıştayı”ndan çıkan sonuçlara odaklanacaklarını ifade eden Aksoy’un, turizmi ilk hedef olarak seçtiği anlaşılıyor.

Vali Aksoy’un bu etkinlikte sarf ettiği, “Turizm ilimiz adına son derece stratejik öneme sahip bir alandır. Ekonomik hedefler bakımından turizmin önemli fırsatlar sunduğunun bilincindeyiz. Eskişehir, tarihi konumu ve sahip olduğu manevi değerlerle inanç turizminin merkezi olmaya adaydır. Aldığı göç ile hem kültürel hem de gastronomi birikimi oldukça güçlenen şehrimizi turizmde cazibe merkezi haline getirmek için bu çalıştay önemli bir adımdır. Buradaki rapor ve sonuçlar doğrultusunda Eskişehir’in turizm potansiyelinin artırılması için gerekli tüm çalışmalar yürütülecek” sözler de çok kıymetli.

“Jeoturizm, Dijital Turizm, Sağlık Turizmi, Gastronomi Turizmi ve İnanç Turizmi” gibi farklı temalar üzerinde yoğunlaşan Vali Aksoy, artık icraata geçileceğini de sözlerine ekledi.

“Eskişehir devlet eliyle bir turizm hamlesine hazırlanıyor”! dersek sanırım yanılmış olmayız.

 

Porsuk’ta balık tutma yarışması düzenlenecek

 

Eskişehir Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği (ESBALDER) 8-9 Haziran’da “Yaşam Porsuk’ta” sloganıyla Porsuk Çayı Tatlısu Kefali (Kasna) Yakalama At-Çek (Spin) Yarışması düzenleyecek.

ESBALDER Başkanı Kerem Takıl, ESGROUP’u ziyaretinde, Eskişehir’de yaygın olan nehir balıkçılığına dikkati çekmek ve tüm Türkiye’ye bu kültürü tanıtmak amacıyla 8-9 Haziran’da Porsuk Çayı’nın geçtiği Kanlıkavak Parkı’nda balık tutma yarışması düzenleyeceklerini söyledi.

Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, İstanbul, Kütahya ve Eskişehir’den yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşecek yarışmada amatör olta balıkçılığını yaygınlaştırmayı temel hedef olarak seçtiklerine işaret eden Takıl, şunları ifade etti:

“Hobimizi 7’den 77’ye her yaştan kişiye tanıtmak istiyoruz. Yarışmamız at-çek (spin) disiplininde yapılacak. 8 Haziran Cumartesi günü yarışmacılarımız Kanlıkavak Parkı’nda toplanmaya başlayacak ve kamp alanımızda çadırlarını kurarak yarışma saatini bekleyecekler. 9 Haziran Pazar günü sabah 06.00’da start verilecek ve oltalarımız su ile buluşacak. Yarışma bitimine kadar güzel bir rekabet içinde sporcularımız en büyük ve en çok balığı yakalamak için mücadele verecekler. Pozitif ayrımcılık adına kadın ve 13 yaşına kadar çocuk yarışmacılarımızdan katılım ücreti olan 400 lira alınmayacak.

Eskişehir’in eşsiz güzelliği Porsuk Çayı’nda halkımız ile iç içe gerçekleşecek yarışmamıza katılanları çok farklı bir deneyim bekliyor olacak. Sporcularımızın can güvenliği için Dorlion Arama Kurtarma (DAK) ekibi yarışma süresince bizlerin güvenliğini sağlayacak.”

Sadece amatör olta balıkçıları değil, değişik bir aktivite arayışındakiler için de güzel bir etkinlik olacağa benziyor.

 

Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi