Tıpış tıpışın intikamı!

Her seçim sonuçlarının ardından “seçmenin verdiği mesaj” konusu dile getirilir. Seçmen şu mesajı verdi, seçmen şöyle dedi… Yazarlar, gazeteciler, yorumcular, anketçiler, siyaset bilimciler seçmen adına seçmenin ne demek istediğini anlatır durur. Strateji ve Taktik, Stalin’in en bilinen eseridir.

16 Mayıs 2023 09:24
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Her seçim sonuçlarının ardından “seçmenin verdiği mesaj” konusu dile getirilir. Seçmen şu mesajı verdi, seçmen şöyle dedi…
Yazarlar, gazeteciler, yorumcular, anketçiler, siyaset bilimciler seçmen adına seçmenin ne demek istediğini anlatır durur.
Strateji ve Taktik, Stalin’in en bilinen eseridir.
Altılı masanın kampanyası doğruydu. Söylemler yerindeydi. Performansları iyiydi. İşbirliği de yeterliydi. Ancak tüm bunlar kazanmak için yetmedi. Çünkü, Seçim stratejiniz yanlışsa taktiksel başarıların bir anlamı yoktur.
Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aday olduğu zamanı hatırlayın! Ne demişlerdi…
-Tıpış Tıpış oy atacaksınız!
Bu seçimde bunu söylemediler. Ama CHP listeleri öyle bir şekillendi ki FETÖ ve HDP’ye sıcak bakmayan seçmen, Kılıçdaroğlu’na yüz çevirdi. HDP ve FETÖ sempatizanlarından gelecek oyları artı hanesine yazdılar ama gidecek oyları eksi hanesine yazmadılar.
Listelere tepki gösterenlere sistematik bir şekilde sosyal medyada saldırılar düzenlendi…
Seçmen gerçekleri görüyor, algılar ters tepiyor. Tıpış tıpış gitmedi ve CHP’yi ve liderini cezalandırıp gerçekleri görmesini sağladı.

 
HATİPOĞLU’NUN YÜKÜ AĞIR!

İYİ Parti Türkiye genelinde 9.75 oy aldı. Eskişehir’de 13.92 oya ulaştı ve bir milletvekilliği kazandı. Nebi Hatipoğlu, çok rahat bir şekilde milletvekili oldu. Türkiye ortalamasının 4 puan üzerinde hiç de küçümsenmeyecek bir başarı. Bu başarı Hatipoğlu’nun hanesine başyazıldı…
Bu başarı seçim öncesi “Eskişehirlilik vurgusu yapan” Nebi Hatipoğlu’nun omuzlarına daha fazla yük yüklemiş oldu.

ZAFER PARTİSİ NE DİYOR?

Seçim öncesi konuşan il başkanlarına göz atın! Kamuoyunda hiç bilinmeyen, açıklamalarını önemsemediğimiz, tanımadığımız bir isim var. Zafer Partisi il başkanı Bayram Bingöl…
Şu anda Eskişehir’in 5. büyük partisinin il başkanı! Eskişehir’de yüzde 3 oy aldı. 18 bin 783 Eskişehirlinin oyunu aldı. Bundan sonra Eskişehir siyasetinde önemli bir aktör! Herhangi bir olayda “Zafer Partisi ne diyor?” diye mutlaka sorulması gerekiyor.

 
CHP’NİN SİTESİ!

CHP seçimler başlayınca anında ekranlarda ki verilere itiraz etti. Anadolu Ajansını uyardı, YSK’yı göreve çağırdı…
İyi ama CHP, kendisi de seçim sonuçlarını açıklayacağı bir site kurmuştu. Ancak bu site bir süre sonra erişime kapatıldı. Bakalım site 2. turda erişime açılacak mı?

İNCE İSTATİSTİK!

Muharrem İnce, adaylıktan çekilmesine rağmen 242 bin kişi kendisine oy verdi. Şöyle bir hesap var.
Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesine rağmen aldığı oylar geçersiz sayılsaydı ne olurdu?
Hesaplamalara göre Erdoğan ilk turda seçimi kazanıyordu!
 

CHP’DEN BAŞKA HERKES KAZANMIŞ!

CHP toplam 132 milletvekili çıkardı.
CHP listelerinden 4 parti seçime girdi…
DEVA, Gelecek Partisi, SP ve DP CHP listelerinden toplam 38 milletvekili çıkardı. Seçimlere girselerdi belki de Zafer Partisi kadar oy alamayacaklardı.
Seçim sonuçlarında kim kazandı kim kaybetti soruları çok soruluyor. En çok kazanan CHP listesinden seçime giren 4 parti oldu. Görünen o ki CHP’den başka herkes kazanmış…
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Es-es sevdalısı 16 Mayıs 2023 10:49

Altılı masanın kampanyası doğruysa, söylemleri yerinde ise, performansları iyi ise, işbirliği yeterli ise, o zaman kazanması lazımdı!!! analizin çok yanlış... millet ittifakı KAZANAMAZ....

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi