THY Zafer’e gidiyor Eskişehir’e uçak yok!

Zafer Havaalanı sürekli zarar ediyor. Zararın birazını kapatabilmek için geçen yıl Eskişehir Hasan Polatkan havaalanına gelen yurt dışı seferlerin önemli bir bölümü Zafer havalanına aktarılmıştı…

22 Mayıs 2024 09:43
A
a
Sütiş Eskişehir
Zafer Havaalanı sürekli zarar ediyor. Zararın birazını kapatabilmek için geçen yıl Eskişehir Hasan Polatkan havaalanına gelen yurt dışı seferlerin önemli bir bölümü Zafer havalanına aktarılmıştı…
Şimdi de THY İstanbul ile Zafer havalanı arasında uçak seferleri başlatacak.
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, sosyal medya hesabından Afyon'un doğal ve kültürel zenginliklerini keşfettiklerini söylediği geziyi paylaştı…
Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi de olan İkbal Termal Otel’in Genel Müdürü olan Ali Gümüşhan, Bolat’a yanıt verdi ve “Afyonkarahisar’ı seyahat rotanıza ekleyebilirsiniz” dedi.
Bunun üzerine THY Genel Müdürü Ahmet Bolat ile Ali Gümüşcan arasında bir anlaşmaya varıldı. Ahmet Bolat şu öneriyi getirdi:
- Siz oteller olarak, THY ailesine ve buradaki takipçilerime özel indirim yapsanız, biz de Zafer Havalimanına olan uçuşlarımıza özel indirim yapsak. Böylece daha çok vatandaşımız bu güzellikleri tanısa!
Gümüşcan, Zafer bölgesi otelcileri ile yaptıkları toplantıda alınan kararları açıkladı:
- Türk Hava Yolları’nın İstanbul- Zafer, Zafer-İstanbul uçuşlarını canlandırmak ve desteklemek için tüm uçuş yapan ve otellerde minimum iki gece konaklayan ücretli misafirlerin uçuş bilet tutarlarının yüzde 50’sini oteller olarak konaklama ücretinden düşerek destek olacağız!

Eskişehir Ticaret Odası, Otel dernekleri ve SİAD’ların bu anlaşmayı dikkatle incelemesi gerekiyor. Biz neden yapamıyoruz, sorusunu da kendilerine sormaları gerekir.
Eskişehir’in yıllarca istediği THY uçak seferleri de böylelikle Zafer havalanına  gitmiş oluyor. Bundan sonra Eskişehir’e THY seferi kolay kolay gelmez. Umarım, Hasan Polatkan havalanı kapatılmaz!
 
 

NÜFUSUMUZ KRİTİK EŞİKTE!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında birçok konuda açıklama yaptı. Bir konuya önem verdi. Nüfusumuz yenileme eşiğinin altında olmasına dikkat çekti:
-TÜİK'in 2023 yılı doğum istatistikleri endişe vericidir. Buna göre 2001 yılında 2,38 olan doğurganlık hızı 2023 yılında 1,51'e gerilemiştir. Yani nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2,1 seviyesinin altındayız. Açık söylüyorum bu Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir bir felakettir. Biz bu tabloyu gördüğümüz için sürekli 3 çocuk tavsiyesinde bulunuyorduk. Eleştiriye uğradık. Maalesef zaman bizi öngörülerimizde haklı çıkardık. Nüfus millet olarak en büyük gücümüzdür ve bunu korumak zorundayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan hiç şüphesiz çok haklı…
Bir de Suriyeliler meselesi var.
Onların doğurganlık hızına bakarsak, Türkler belki de 40-50 yıl sonra azınlıkta kalacak!
 

ÇIKMAYAN YOLLAR! 

Genç bir adam ormanda kaybolmuş. Bir türlü yolu bulamıyormuş. Sonra nasıl olduysa yaşlı bir adama rastlamış…
Yaşlı adamda ormanda kaybolmuş ve o da genç gibi çıkış yolunu arıyormuş.
Yaşlı adam şu öneriyi yapmış:
-Çıkışı birlikte arayalım!
Genç itiraz etmiş:
-Olmaz! Çıkış yolunu bilseydin, şimdiye kadar kurtulurdun!
-Ama! Diye itiraz etmiş yaşlı adam:
-Ben çıkmayan yolları öğrendim!

ELİM KIRILSAYDI!

Oyunu kullanan köylü seçmen biraz ilerledikten sonra geri dönmüş:
-Bey pusulamı geri istiyorum.
-Geri verilmez niçin istiyorsun!
-Zarfın üzerine adresi yazmayı unutmuşum da.
-Zarfa adres yazılır mı be adam…
-Geçen sefer adresi yazmadık oylar başka partiye gitti.
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Tebessüm bedavadır; vereni üzmez alanı mutlu eder. Şems
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Emre 23 Mayıs 2024 07:54

Eskişehire uçak olmaması gayet normal, o uçak ülke içinde nereye uçarsa uçsun dolmayacağı için zarar yazacak. Zarar yazacağını bile bile niye uçak verilsin eskişehire? Afyonada bir süre sonra zarardayız diyerek uçuşlar durdurulur. Afyona gitmek için istanbul içi ulaşım + 2 saat önceden uçağı beklemek derken çoğu kişi afyona gitmek için 5 saatini harcamaz. Kendi aracıyla gitmeyi tercih eder. Uçakla gidenler elbet olacaktır ancak uçağı dolduracak kadar değil. Havaalanı hiçliğin ortasında ne afyona nede kütahyaya ulaştıracak otobüsler de yok. Otele gitmeyenler için oldukça eziyetli bir durum.

0 0 Cevap Yaz
Es 22 Mayıs 2024 16:22

Eskişehir cezalandırılıyor.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi