Hak aramak, yanlışı düzeltmek için örgütlenmek ve kamuoyuna basın aracılığı ile dertleri anlatmak herkesin en doğal, en tabii hakkı ve bunu kullanmalarından yanayım. Amma velâkin bazı siyasetçiler ve siyasi mekanizmalarla doğrudan temasta olanlar vatandaşın bu duru, saf, temiz eylemine karışıp ön saflarda yer alınca işin rengi, samimiyeti ve algısı da farklı yönlere gidiyor.
Son günlerde özellikle bazı meclis üyelerinin yerel yönetim karşısında yapılan protestolara, bazı muhalif partililerin de her hükümet karşıtı protestoda karşımıza çıkıyor oluşu ihtiyaçtan çok bu durumu kullanmak isteyen siyasilerin organizasyonu gibi algılanıyor. İnsanlar da empati kurmak yerine haklı mı, haksız mı bakmak yerine olaya tamamen kendi duruşu ve oy verdiği parti, kitle üzerinden refleks veriyor. Duyarlı olunması gereken işler sessiz, abartılmaması gereken bazı eksikler ise dünya meselesi olabiliyor.
Bu yüzden bu vatandaşlar her türlü istek ve taleplere karşı siyasilerden bağımsız eylemler, protestolar yapsınlar ki birileri onların mağduriyeti üzerinden kolay siyaset yapamasın. İlla ki bunu dile getirmek, sorunu çözmek, tepki göstermek isteyenler de lütfen eylemin içinde değil makamında ve partisi adına bunun hesabını sorsun. Emin olun daha çok işe yarayacaktır.
Apart’maya gerek yok
Eskişehir’in çoğunluğu artık 1+1 hatta 1+0 diye tabir edilen apart dairelerden ibaret. Üstelik bunların çoğu boş, satılamıyor, kiralanamıyor ve ölü yatırım olarak yapanın elinde kalıyor. Buna rağmen ısrarla ‘bu tip apart daireler yapayım, para kazanayım’ derdinde olanların inşaat faaliyetleri de sürüyor. Bence artık ihtiyaçtan daha fazla apart olduğu için birileri bu işlerde fena çuvallayacak ve bir süre bu tip dairede ısrar etmemek de en akıllı yatırım olacak. Ha illa yapacak olan var ise de 3+1 daire gibi fiyat biçmek yerine makul, ekonomik bir fiyat politikası izlemeli ki sürümden kazanabilsin. Bizden söylemesi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
AK Parti’ye kumpas
Kerem Akyıl
Bursa’daki turizmciler Eskişehir’in başarısını sorguluyor!
Tarkan Demir
Eskişehir ders alsın!
Kaan Özcan
Dilencilere karşı etkin mücadele
Seval Erci
Hangi yolu seçersen seç pişman olacaksın
Ümit Polatbaş
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu