Büyükşehir Belediye Meclisinde ESKİ olayı tartışıldı.
6 AKP’li, 3 CHP’li üyeden oluşan Bütçe komisyonunun aldığı yüzde sekiz zam
talebi AKP’li Mustafa Birsen’in ısrarı ile sıfıra indirildi..
Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı’ya CHP’li Kazım Kurt karşı çıkıp süresinin dolduğunu
Söylese de dinleyen olmadı..
Böylece AKP’liler komisyonda kabul ettiklerini mecliste kabul etmediler..
Ahmet Yapıcı, J.Nur Süllü’ye bırakılan Başkan Vekilliğini de bir güzel yapmış oldu.
Bakalım Yılmaz Hoca döndüğünde bu konuya nasıl bir yorum getirecek?
---//---
Gelelim futbola..
Eskişehir futbolda tehlike çemberinin içinde dönüyor.
Bu hafta FB maçı var..
Ardından GS ile karşılaşacak olan Kırmızı şimşeklerin alacağı sonuç;
“Çok önemli”
Önce FB’den alınacak puan ya da puanlar Es-Es’in yolunda rahat yürümesini, sağlayacak…
Sonra Kupada GS karşısında alınacak güzel sonuç büyük moral olacak..
--//--
Dedim ya..
Bu hafta Es- Es için zorlu geçecek..
İstanbul’da bir hafta kalacak olan Kırmızı Şimşeklerin alacağı sonuç, hem ligde, hem kupada çok önemli..
Ligde FB ile oynayacak olan Kırmızı Şimşekler, ardından kupada GS’la kapışacak..
Başkan Mesut Hoşcan’da tıpkı Teknik direktör Sağlam gibi umutlu..
Diyor ki:
“FB’den alacağımız puan ya da puanlarla moral bulup, kupada GS’yi yeneceğimize inanıyoruz.. Çünkü takımda moraller üst seviyede..”
--//--
Eskişehir’de günün konusu futbol ve politika..
ESKİ olayına kısaca değindik...
Öyle sanıyorum bu konu uzun süre tartışılacak..
AKP’nin gelişmelere engel çıkartmasının yankıları sürecek..
Şimdi gözler Büyükerşen’de..
Bakalım yurt dışı dönüşünde neler söyleyecek?
Kazım Kurt’un başkan vekilliği konusunda ki ısrarlı çıkışına yanıt gelecek mi?
Futbola gelince..
Bu hafta rakip FB..
Ardından kupada GS..
Daha sonra İstanbul Büyükşehir..
Gerçekten Es-Es için zorlu bir hafta..
FB’den takımın mutlaka puan ya da puanlar çıkarmasını bekleyen taraftarlar:
“ Takım yalnız bırakmayalım. .”diyorlar.
Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’a “Kolay gelsin diyor”, Es-Es’in İstanbul’dan puan ya da puanlarla döneceğine inanıyorum..-//--
Yazımın başlığını:
“Politikayla karışık futbol” koydum..
Öyle gerçekten..
Bir yanda ESKİ olayında AKP’nin tutumu..
Öte yanda Eskişehirspor’un İstanbul seferinden alacağı sonuç
Günlerin getirdiği
--Politikanın arka yüzü—
Eskişehir’de hemen her siyasi partide değişik yönlü politik tarışmalar yapılmaya başladı. Nereye gitseniz, kiminle konuşsanız ağzınızı arayıp soruyorlar” falan partiden filan adaymış. Falan kişiye adaylık teklifi yapılmış doğrumu? Hani derler ye politikayı sokaktan öğreneceksiniz.. Aynen öyle.. Geçen gün Hamamyolu’nda yolumu kesen bir dostum dedi ki ”Gel” hem bir kahve içer, hem de iki laflarız sende havadis boldur.”
Anladım durumu.. Bende laf olup olmadığını çok iyi bilen bu dostumun dilinin altında bir şeylere olduğunu öğrendim.. İlkin AKP’yi konuştuk. Ayhan Arslan’ı sorup ”Politikaya atılacakmış doğru mu” dedi. Ardından AKP’nin eski milletvekili Fahri Keskin’den söz açıp ”köşende yazıyorsun.. Aranız çok iyi galiba”dedi.. Herkesle aramın iyi olduğunu söylediğimde ”Fahri Keskin ben bir daha aday olmam” demiş doğrumu diye sordu. Fahri Keskin’le bu konuda hiç konuşmamızın olmadığını söylediğimde yanıt verdi ”Fahri Keskin ben politikayı bıraktım.. Ama yeni gençler var. Onlara destek olacağım. Onları öne süreceğim” demiş diye konuştu.. Gülerek dedim ki ”Neden olmasın. Bakın ne güzel her alanda olduğu gibi, politikada da gençlere destek vermek yanlış mı?”
Bilemiyorum.. Fahri Keskin ile siyasi konuları hiç konuşmadık.. Demek ki ”herkesin aklında bir konu var ki, öksürükten nem kapıyor ”Samimi söyleyeyim, bu konuda anlatılmak istenilenleri tam olarak anlayamadım..”
--Sadri Yıldırım çekildi—
.Önceki gün eski Adalet Partililere konuşurken Sadri Yıldırım’ı sorup” hiç görünmez oldu.. Sivrihisar’da mı yoksa Ankara’da mı? Politikayı bıraktı mı” dediğimde yakınlarından biri aynen şöye dedi” Sadri Bey politikayı bırakmadı. Ama politika onu bıraktı. Onun arkadaşları İbrahim Yaşar Dedelek.. Demir Berberoğlu.. Fevzi Yalçın.. Hepsi hayatta.. Politikayı bırakanlar var. Dedelek gibi, devam edenlerde bulunuyor. Ama Sadri Yıldırım politikadan alacağını aldı ki çekildi bir kenara.. Ne var ki sayın Yıldırım iyi bir insandı.. Kimseye bir zararı olmadı. Herkese iyilik yapmak için koştu, koşturdu”
Evet, Sadri Yıldırım için politika cephesinde hep “İyi adamdı. Kimseyi kırmazdı” şeklinde sözler duymak ne güzel değil mi?