Pazaryeri atıl kalmasın Eskişehirspor’a verilsin!

Kurtuluş Pazaryeri uzun yıllar boyunca Eskişehirlilere hizmet verdi. Ancak pazaryeri riskliydi ve kullanıma elverişli değildi…

20 Kasım 2024 09:35
A
a
Sütiş Eskişehir
Kurtuluş Pazaryeri uzun yıllar boyunca Eskişehirlilere hizmet verdi. Ancak pazaryeri riskliydi ve kullanıma elverişli değildi…
Büyükşehir Belediyesi bu nedenle yıkmaya karar verdi. Yeni yapılacak pazaryerinin projesi, maddi kaynağı falan hazırdı…
Ancak, yıkım bittikten sonra Milli emlak devreye girdi ve şöyle söyledi:
-Durun burayı yapamazsınız çünkü bizim!
Çaresiz belediye beklemek zorunda kaldı. Yazışmalar dosyalar, bürokrasi falan derken projeye başlanamadı!
Pazarcı esnafı mağdur, mahalle halkı mağdur…
Artık yapılabilecek mi belli değil!
Eskişehir’in göbeğinde devasa bir arsa boş olarak bekliyor! Milli emlağın, araziyi belediyeye vermemekte ısrarlı olduğu iddia ediliyor. İster satar, ister kiraya verir, bundan sonrasının ne olacağını kimse bilemez.



Eskişehirli iş adamı Metin Tezişçi, bu bölgenin bu şekilde kalmaması için bir öneride bulunuyor:
-Bu gidişle pazaryeri 10 yıl daha böyle kalacak. Bölge esnafı yok olup gidecek. Bu alanda pazaryeri inşaatı başlayana kadar Eskişehirspor’a otopark olarak verelim!
Doğrudur, yanlıştır! Ancak, öneri tartışılabilir. Bu öneri sorumlu bir Eskişehirli vatandaşın önerisidir. Eskişehirspor’a destek söz konusu olunca belediye ile hükümet pekala anlaşabilir. Dahası zor günler geçiren bölge esnafına da böylelikle katkı sağlamış olursunuz…
Eskişehirspor kimi zaman şehirdeki “kördüğüm” olan konuların çözümünde ilk akla gelen kurum olması da şehrimiz için ayrı bir kazanç…
 

KES KOPYALA YAPIŞTIR!

Medya okurlarının şu sıralar en şikayet ettiği konuların başında…
-Haberler birbirinin aynısı!
Gazetelere göz atıyoruz, pek az farklı içerik var.
İnternet sitelerinde de durum farklı değil! Yapılan basın açıklamaları, ajanslardan alınan ve sayfalara yerleştirilen haberler…
Haliyle okur, kendisine saygısızlık yapıldığını düşünüyor.
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da faaliyet gösteren gazete ve internet haber sitelerinin temsilcileriyle buluştuğu toplantıda gazetecilerin ve okurların da şikayetçi olduğu bu durumu bir kez daha dile getirdi:
-Basmayan, satmayan dolayısıyla okunmayan gazetelerle bir yere varmamız mümkün gözükmüyor. Biz gözümüzü kapasak bile ilan ve reklam veren müşterilerimiz rıza göstermiyor. Onların haklı olmadığını söyleyebilir miyiz? O halde bize tek bir seçenek kalıyor. O da nitelikli gazeteler ile yola devam etmek. Bu alandaki resmî ilan pastası da giderek küçülüyor…
-Bizim nitelikli yayınlara ihtiyacımız var. Kes, kopyala, yapıştır tarzı; birbirinin aynısı yayınlar ne yazık ki yaşadığımız sorunların kaynağı olmuştur.
Reklam verenler şikayetçi, okur şikayetçi, kurum şikayetçi, gazeteciler şikayetçi!
Bu kadar çok bileşen “şikayetçi” olduğu bir durumda “çözüm bulmak” zor olmasa gerek!
 

MÜLAKAT KALDIRILIR MI?

Atanmak için mülakata başvuran öğretmen sayısı 60 bin…
Atanacak öğretmen sayısı ise 20 bin…
Öğretmen adayları 4 yıllık fakülte bitiriyor. KPSS’ye giriyor, onu da kazanıyor. Son olarak mülakata giriyor. 20 bini kazanacak, 20 bini elenecek!
Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı Fadime Arslan, mülakata şu cümlelerle tepki gösteriyor:
-Mevcut hükümet mülakatı kaldıracağını söylemişti. Ancak bugün, o vaatlerin hepsi unutulmuş durumda. Üstelik Bakan, mülakatların devam edeceğini ısrarla dile getiriyor!
Arslan, çözüm olarak da şu öneride bulunuyor:
-Mülakat sistemi, maalesef adaletli bir şekilde işlemiyor. Biz Eğitim-İş olarak, mülakatların derhal kaldırılmasını talep ediyoruz!
Mülakatlar kaldırılır mı?
Sınav kaldırılır, mülakat kaldırılmaz!