Önce TGB’li üyelere bildiri dağıttıkları için soda şileleriyle saldıran, ardından olaya müdahale eden Polis ile çatışıp, taşlayan ve önceki günlerde Kutlu doğum haftası nedeniyle gül ve hadis-i şerif kitapları dağıtan Agd üyelerine yapılan saldırılar oldukça düşündürücü.
Malumunuz Üniversiteler özellikle düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda özerk alanlar. Kampus alanı içinde yapılan eylemlerin birçoğu da bu istek ve arzunun dile geldiği, Üniversiteler özgür olmalı diye slogan atılan eylemler, peki bunu çok isteyen ve bu konuda defalarca slogan atan insanlar, kendilerinden başka dünya görüşü ve duruşu söz konusu olduğunda neden buna tahammül edemiyor?
Düşünce özgürlüğü isteyip de, bunu sadece kendisi için isteyenlerin bu isteği samimi olur mu?
Sağ, sol, muhafazakâr herkesin istediği düşünceyi ifade edebileceği, isteyenin bildiri dağıtıp, isteyenin gül dağıtabileceği bir alan olmayacaksa üniversiteler siz hangi özgürlüğün peşindesiniz?
Hele ki gül ve Hadisi şerif dağıtan insanlara “gerici” diye saldırmak hangi “ilericilik” bunu açıklar mısınız?
Kusura bakmayın ama İncil dağıtılan tezgâhlara bile sempatiyle bakılırken bu ülkede, kendi inancımızın bir unsurunu gerici diye niteleyip saldıra bulunmak, çok vahim bir durum.
İnsanlar sizin bu eylemleriniz yüzünden sol düşünce mensuplarını dinsiz, tanrıtanımaz ve her düşünceye muhalif olarak tanımamalı, siz sol düsturun temsilcisi değilsiniz, olamazsınız da.
Umarım son günlerde yaşanan bu gerginlikler farklı bir noktaya ilerlemez ve umarım bundan sonra istediği ile yaptığı birbirini yalanlayan davranışlara sahne olmaz Eskişehir akademi yuvaları.
Özgürlük kimin tekelinde?
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
İşsizlik oranlarındaki Ali-Cengiz oyunu!
Tarkan Demir
MHP’de yeni dönem heyecanlı başladı
Kerem Akyıl
Geleceğe bırakılan en büyük miras
Ümit Polatbaş
ESKİŞEHİR ULAŞILABİLİR OLMALI
Seval Erci
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Mobilya sektörünü kim bu hale getirdi?
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy