Otomatik motamatik bizim için değerli!

Dün katıldığım davette bir öğretmen arkadaşımla karşılaştım. Elinde telefonla kendisine gelen mesajı gösterdi ve okumamı istedi:

25 Kasım 2023 09:11
A
a
Sütiş Eskişehir
Dün katıldığım davette bir öğretmen arkadaşımla karşılaştım. Elinde telefonla kendisine gelen mesajı gösterdi ve okumamı istedi:
-Değerli Öğretmenim  ‘Öğretmenler Gününü’zü kutlar sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim. Hüseyin Aksoy, Eskişehir valisi…
-Otomatik mesaj, dedim…
Bizim öğretmen arkadaşın yanıtı hızlıydı:
-Otomatik, motamatik kaç yıllık öğretmenim bana şimdiye kadar hiçbir mülki amirden böyle bir mesaj gelmedi. Düşünmesi, hatırlaması benim için önemli ve değerli…
…/…
Kimi zaman cep telefonlarımıza gelen mesajları önemsemiyoruz. Ama işte “ilk” olunca işin rengi değişiyor. Öğretmen “Devlet tarafından” hatırlandığını, sayıldığını hissediyor…
Valimiz Hüseyin Aksoy’un davranışı son derece nazik ve ince…
Atatürk, 24 Kasım tarihinde başöğretmen kabul edildi. “Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözünü biliyoruz. Ama konuşmanın tamamını pek azımızın okuduğunu tahmin ediyorum:
- Öğretmenler! Yeni nesli, Cumhuriyet’in özverili öğretmen ve eğitmenleri, sizler yetiştireceksiniz; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin yeteneğiniz ve özveriniz derecesiyle uygun olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu kalite ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizlerin, seçkin görevinizin yerine getirilmesine büyük özveriyle varlığınızı vereceğinize hiç şüphe etmem.
…/…
24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bize emeği geçen tüm öğretmenlerimizin günlerini en kalbi duygularımla kutluyorum.


 

İBRAHİM AKGÜN’E VEDA!

 
Değerli dostumuz, arkadaşımız, ağabeyimiz  İbrahim Akgün’ü kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Gece vefat haberini aldığımda şunu düşündüm.
-En son ne zaman karşılaşmıştık. Ne konuşmuştuk! Anıları hatırlamaya çalıştım.
İbrahim Akgün, 40 yıldan fazla zamandır mühendislik yapıyordu. Kamu emekçilerinin sendikalaşma mücadelesinde en ön saflarda yer aldı. Enerji-Yapı-Yol Sen’in başkanlığını yaptı. Daha sonra Emek Partisi’nde görev aldı. Başkanlık, yöneticilik görevlerinde bulundu. Ömrü boyunca Emek ve demokrasi mücadelesinde en ön saflarda mücadele etti…
2015 yılında Ankara’daki gar saldırısında orada bulunan isimlerden biriydi.
Yaklaşık 500 kişi yaralandığı saldırıda İbrahim Akgün’de oldukça büyük bir yara almıştı.
Tedavi süresi çok uzun sürmüş ve aramıza güçlükle dönebilmişti…
Akgün, geçen yıl doğum gününü kutlayan arkadaşlarına şu mesajı göndermişti:
- 3 günlük dünyada, her zaman gerçek ve samimi dostlukların kıymeti yabana atılmamalıdır. Çünkü kurulan samimi arkadaşlıklar sayesinde zor günlerimizde dayanacak bir omuz, güzel günlerimizde de sevincimize ortak olan bir dost kazanmış oluruz.
…/…
İbrahim Akgün’ün ailesine, yoldaşlarına, dostlarına, sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Allahtan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun!

 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi