Odunpazarı’nın “Halkçı Başkan”ı Kazım Kurt!

Bu köşenin müdavimleri önceki yazılarımdan bilir… Büyükşehir Belediyesinin üreticiyi destekleyen, Eskişehirlileri önceleyen “Halk Ekmek, Halk Süt ve Halk Yumurta” çalışmalarının büyük memnuniyet yarattığı Eskişehir’de…

1 Mart 2024 09:25
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu köşenin müdavimleri önceki yazılarımdan bilir…
Büyükşehir Belediyesinin üreticiyi destekleyen, Eskişehirlileri önceleyen “Halk Ekmek, Halk Süt ve Halk Yumurta” çalışmalarının büyük memnuniyet yarattığı Eskişehir’de…
Odunpazarı Belediyesi’nin özellikle yoksul kesime dokunan “Halk Market, Yaşlı Bakım Merkezi, Halk Evleri, aşevi ve kreşler” gibi hizmetleri Kazım Kurt’a “Halkçı Başkan” unvanını kazandırdı.
Örnek olması açısından…
Yaklaşık 9 yıl önce kurulan Halk Market, ihtiyaç sahiplerine alışveriş yapma imkanı sunuyor. Halk Market’ten bugüne kadar her ay 6 bin hane yararlanıyor. 
Anlayacağınız, halkçı çalışmalarıyla anılan bir başkandan bahsediyoruz.
Önceki gün ESTV’de yayınlanan Adaylar Konuşuyor programına katılan Başkan Kurt, yine eğip bükmeden tüm sorularımıza içtenlikle yanıt verdi.
Satırbaşlarıyla özetlersek eğer…
- TOKİ mağdurlarının arkasındayım. TOKİ mağdurlarının gerekirse hukuki mücadelesine katkı sunarım.
- Şebeke suyu temizdir, içilebilecek niteliktedir. İçerseniz bir zararı olmaz. Bu lezzet meselesidir.
-58 bin nüfusu olan Emek’te, 30 bini aşkın nüfuslu 71 Evler’de bir lisenin olmaması kadar bu iktidar için bu kadar olumsuz bir politika yoktur.
-AK Parti’nin Büyükşehir adayı Nebi Hatipoğlu, başka bir dünyada yaşıyor. Uzayda yaşıyor, kendine göre hayaller kuruyor ve uyduruyor. Diğer ilçe belediye başkan adayları şu anda Eskişehir'de kaybolmadan tanımaya çalışıyorlar.
-Vatandaş kararlı vatandaş oyunu kullanacak ve hesap soracak. Her seçim dönemi 2 kilometre yapılan Alpu, Sarıcakaya yolunun hesabını soracak. Göz boyamayla Eskişehirlilerin işi yok.
-Kreşlerimizdeki ücretler en düşük özel kreşin üçte biri fiyatında.
-Gerekirse tartışıyorum, kavga ediyorum ama Odunpazarlıların hakkını yedirmedim, yedirmem. Kimsenin de hakkını yemem. Dürüst, şeffaf ve aydın bir belediyeci olarak yeniden halkımın desteklerini istiyorum.
Önceki seçim gibi bu seçime de ittifaksız giren Başkan Kurt, en güçlü rakibine bile yüksek oranda fark atacak gibi görünüyor.
Benden söylemesi…

KARISI DURAKTA BELEDİYE OTOBÜSÜ BEKLEYEN BAŞKAN

 Bir gazeteci arkadaşımın yaşadığı olay, aslında “dürüst ve halkçı” kavramlarının altını dolduracak nitelikte…
Şeker Mahallesi’nde ikamet eden meslektaşım, eşiyle sabah otomobiliyle çalıştığı gazeteye giderken, durakta belediye otobüsü bekleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un eşi Türküz Kurt’u görür.
Önce selam verirler ve sonra Türküz Kurt Hanım’ı aracıyla gideceği yere bırakmayı teklif ederler.
Türküz Hanım’ın otobüsle gitmek istediğini söylemesi üzerine meslektaşım ve eşi araçlarıyla yollarına devam eder.
Belediyelerin ihalelerini alan şirketlere, eşine ve aile fertlerine şoförlü araç tahsis ettiren belediye başkanlarına tanık olduğumuz Türkiye’de, Türküz Kurt Hanım’ın durakta otobüs beklemesi normal olmaktan çıkıyor maalesef.
Hasılı…
Halkçı yaklaşım, mütevazi olmak bir aile terbiyesidir…
Halkçı olmak lafla değil, yaşam biçimiyle, icraatla olur…
Bilmem anlatabildim mi?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi