Hukukçular disiplin konusunu kolay çözerler!

CHP Eskişehir’deki disiplin sürecini değerlendiren Kurt, seçimde aleyhinde çalışma yapan parti üyeleri ile ilgili son derece açık konuştu

14 Haziran 2024 09:10
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Eskişehir’deki disiplin sürecini değerlendiren Kurt, seçimde aleyhinde çalışma yapan parti üyeleri ile ilgili son derece açık konuştu:
-Örgüt içerisinde disiplin gereklidir. Parti tüzüğü diyor ki: Partiden kesin ihraç sebepleri, partinin adayları aleyhine açıktan ya da gizli olarak çalışmaktır. Böyle bir iddiası olan başvurusunu yapar, Genel Merkez, Disiplin Kurulu gereken soruşturmayı yapar. Varsa cezasını verir. Ben de talepte bulundum. Bazı işler yapılacak, biz sessiz kalacağız, böyle bir şey olmaz. Benim aleyhime çalışanlar vardı CHP’li. Açıktan çalışanlar da gizli çalışanlar da vardı. Bunu herkes biliyor. Eskişehir’de bilmeyen yok.

Kurt, yukarıdaki cümleleri meslektaşlarım Kerem Akyıl ve Tarkan Demir’e ESTV’deki programda söyledi…
Kısacası Kazım Kurt, disiplin kurulunun çalışmasını istiyor.
Kurt, aleyhine çalışma yapan bazı partililerin kimler olduğunu mutlaka partinin kurullarına vermiştir…
Bir sonuç mutlaka çıkar! Ancak bu sonuç Kurt’un istediği bir sonuç mu bilinmez. Sanırım Kurt’un “aleyhime çalıştılar” dediği bazı partililer “koruma altına” alınmış durumda…
İşin bir başka boyutu daha var.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Talat Yalaz ve Disiplin Kurulu Başkanı Muratcan Cırık aynı zamanda avukat…
Hukukçu kimlikleri var…
Bu işi fazla uzatmadan çözecek bilgi ve birikime yeterince sahipler…
 

SÜLEYMAN EKŞİ BURADAN BAŞLAMALI!

 
Dün Esgazete’de yer alan bir haber dikkatimi çekti. Anadolu Üniversitesi’nde çalışan bir idari personel, keyfi uygulamalar nedeniyle canlarından bezdiklerini anlatıyor. Personelin açıklamasından bazı bölümleri sizlerle paylaşmak istiyorum:
-Bugün Anadolu Üniversitesinin yemekhanesinin önünde çekilen fotoğraflarda da görüleceği gibi uzun kuyruklar oluşmuş personel 40 dereceyi bulan öğlen sıcağının altında yemek yiyebilmek için saatlerce beklemiştir. Halbuki yemekhanenin üst katı sadece akademik personelin kullanımına tahsis edilmiş ve bomboş dururken, idari personelin sadece alt katta yemek yemesine izin verilerek üniversite personeli arasında ayrımcılık hat safhaya çıkarılmış…
-Hatta yemek menüsünde içecekler konusunda da akademik personele markalı bir içecek verilirken,  idari personele de markası bilinmeyen piyasadaki en düşük markalı içecek sunulmaktadır. Yemekhanede birden fazla turnikeden yemek verme imkanı varken bu kadar kuyruğun oluştuğu yerde tek turnikeden yemek verilmeye çalışılması tam bir iş bilmezlik örneğidir.

Süleyman Ekşi, göreve yeni başladı! Bence yapacağı ilk iş bu uygulamaya son vermek olmalı! Anadolu Üniversitesi’nde çalışma barışını korumaya yönelik ilk adımı atmalı!
 

KONUT SATIŞI DURDU!

TÜİK’in yayınladığı istatistiklere göre Eskişehir genelinde konut satışları 2024 Mayıs ayında, 2023 Mayıs ayına göre yüzde 16,4 oranında azalarak bin 689 adet oldu.
Düşüş oranı yüksek gözüküyor. Ancak kredileri göz önüne alırsak, bu rakamlar oldukça iyi…
Muhtemelen Haziren ve Temmuz aylarında daha da düşecek!
 

BÜYÜK MİLLET!

Büyük millet miyiz?
Ne demiş Victor Hugo:
-Bir milletin büyüklüğü, nüfusunun çokluğuyla değil, akıl ve erdem sahibi insanların çokluğuyla belli olur.
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Hiçbir kötülük, kötülükten söz etmekle son bulmamıştır.
Theodor W. Adorno

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi