Hoca evladını hukukçu kızına emanet etti!

Eskişehir, AK Parti’den sonra CHP’nin de Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanmasıyla seçim atmosferine girdi.

12 Ocak 2024 08:57
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir, AK Parti’den sonra CHP’nin de Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanmasıyla seçim atmosferine girdi.
CHP, Büyükşehir Belediye Başkanlığına, bu kurumda 5 yılı aşkın süredir Genel Sekreter olarak çalışan avukat Ayşe Ünlüce’yi aday gösterdi.
Odunpazarı ve Tepebaşı’nda ise adaylar değişmedi… 
Kazım Kurt ve Ahmet Ataç.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla CHP’li 3 belediyenin düzenlediği etkinlikte başkanlarla bir araya gelme fırsatımız oldu.
Etkinlik devam ederken CHP Parti Meclisi toplantıya başlamıştı. 
Ayşe Ünlüce’nin büyükşehire aday gösterileceği, daha gece başlamadan basına sızmıştı.
CHP Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) alınan bu kararın, saat 21.00 gibi başlayan Parti Meclisi’nden aynı şekilde çıkıp çıkmayacağı merak konusuydu.
CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan ve İl Başkanı Talat Yalaz ile konuştuğumda, konuya vakıf ancak PM’deki sonucun ne olacağını tam olarak kestiremiyorlardı.
İlerleyen saatlerde konu netleşti Ayşe Ünlüce’nin adaylığı, kendisinin katılmadığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliğinde kulaktan kulağa yayılarak öğrenildi.
Gelelim bugüne…
Yaklaşık 20 yıl kadar önce Eskişehir Barosu yönetiminde yer aldığı, Türk Telekom’da Hukuk Müşaviri olarak görev yaptığı dönemde haber yapmak amacıyla tanışmıştım Ünlüce ile.
Daha sonra yine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri görevindeyken haber amaçlı bir araya gelmiştim.
Geçen yıl mart ayında Büyükşehir Belediye Başkanvekili olan, kendisi gibi avukat eşi Aydın Ünlüce’nin vefatının yasını tutan Ayşe Ünlüce, Yılmaz Büyükerşen’in en yakınında bulunan bir hukukçu.
Her ne kadar 5-6 yıldır Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreterlik gibi önemli bir mevkide bulunsa da 2016-2018 yılları arasında belediyenin hukuk müşavirliğini de üstlenmişti.
Biri, kendisi gibi avukat olan ve vefat eden eşinin hukuk bürosunun sorumluluğunu alan, diğeri ise mimarlık eğitimini sürdüren 2 erkek evlat sahibi Ünlüce, 54 yaşında disiplinli, çalışkan, belediye mevzuatına hakim, öz ve öz Eskişehir çocuğu.
Tepebaşı Belediye Meclis Üyelik aday adaylığı için Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden istifa eden Ünlüce, siyasete uzak bir kişilik.
Seçimi kazanması durumunda bayrağı devralacağı Eskişehir’in efsane Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in tam desteğini alan…
Büyükerşen’in, parti genel merkezine “Benim yerime aday gösterirseniz adaylığımı çeker her türlü desteği veririm” dediği Ayşe Ünlüce, eğer seçimde başarılı olursa “Yılmaz Hoca”nın “evladı” olarak görüp emanet ettiği Eskişehir’i 5 yıl yönetecek.
Hakimlik, hukuk müşavirliği ve Büyükşehir Belediyesinde ikinci koltuk olarak görülen Genel Sekreterlik gibi önemli görevleri üstlenen Ünlüce, kuvvetle muhtemel Yılmaz Büyükerşen ile çıkacağı seçim meydanlarında vaatlerini, sürdüreceği çalışmaları, projelerini anlatacak.
Ayşe Ünlüce, rakiplerinin arasındaki en güçlü isim AK Parti’nin adayı Milletvekili Nebi Hatipoğlu ile yarışacak.
İki adaya baktığımızda…
Ne Ünlüce ne de Hatipoğlu siyasetçi.
Ünlüce avukat, Hatipoğlu ise iş insanı.
Ünlüce, ailesinin mütevazi bütçesiyle üniversite okuyup kariyer basamaklarını bin bir zorluğu aşarak tırmanan bir hukukçu.
Hatipoğlu ise önemli girişimler ve yatırımlar yapıp, ailenin 3. kuşak temsilcisi olarak şirketlerini 2 bin kişiyi istihdam edecek büyüklüğe ulaştıran bir iş insanı.
Ünlüce, Eskişehir’i dünyaya marka yapan efsane Başkan Yılmaz Büyükerşen’in el verdiği hukukçu kızı, Hatipoğlu ise kazanırsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın prensi olmaya namzet sanayici.
Hatipoğlu, İYİ Parti’den seçildikten sonra arabadan inip AK Parti’ye geçti, Ünlüce ise belki de adaylığı sırasında CHP üyesi oldu.
Her ne olursa olsun…
Demokratik bir ortamda centilmence bir yarışın olması tek dileğimiz.
Zaten Eskişehir’e de bu yakışır.
Kalın sağlıcakla.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Hatice 12 Ocak 2024 10:27

Ünlüce kazanamaz.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi