Eskişehirspor’un yol haritası belli oldu!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehirspor’un kurtuluşu için söz verdikleri gibi seçimin hemen ardından kolları sıvadı.

22 Mayıs 2024 09:38
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehirspor’un kurtuluşu için söz verdikleri gibi seçimin hemen ardından kolları sıvadı.
Milletvekilleri, Eskişehirspor’un mevcut ve eski başkanları, oda ve borsa başkanları ile bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle ilk toplantıyı yapan Ünlüce başkanlığındaki belediyeler, daha sonra Vali Hüseyin Aksoy ile görüştü.
Başkan Metin Güler Belçika’da olduğundan dolayı katılamasa da Ticaret Odası olarak ev sahipliği yaptığı geniş katılımlı toplantıdan mevcut Eskişehirspor yönetiminde de yer alan Eskişehir Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Ulaş Entok ismi üzerinde uzlaşma sağlandı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Edindiğim bilgilere göre Eskişehirspor’un yol haritası şöyle oluşturuldu:
Olağan mali genel kurul ve olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı 26 Mayıs Pazar günü yapılacak. Yeterli çoğunluk sağlanamazsa 2 Haziran Pazar günü gerçekleşecek.
Büyük ihtimalle seçim 2 Haziran’da yapılacak.
Bu süreye kadar Ulaş Entok siyasetten uzak, herkesten destek alabilecek yönetimini yapacak. Eskişehirspor Genel Kurulu’nda bir “Üst Kurul” veya daha önce denendiği gibi “Divan Kurulu” oluşturulacak.
Bu kurulda, milletvekilleri, belediye başkanları, eski Eskişehirspor başkanları yer alacak.
Eskişehirspor Kulübü ile arasına mesafe koyan iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları ile yeniden bir güven ortamı yaratmak amaçlı bir iş yapacak bu kurul, bir nevi manevi destek sunacak. 
“Bakın kentin yöneticileri olarak biz Eskişehirspor’un arkasındayız. Siz de gelin bu cenazeyi birlikte kaldıralım” denilecek yani.

HEDEFLER

Bu toplantılar dizisinde Eskişehirspor için hedefler de belirlenmiş.
İlk hedef bir üst lige çıkmak. Altyapıya önem vermek. Yeni bir kadro oluşturmak.  Ve en nihayetinde şeffaf ve hesap verebilir bir şirket kurmak.
İş dönüp dolaşıp Eskişehirspor’un borçlarının nasıl ödeneceğine, kaynağın nasıl bulunacağına geliyor.
Bunun için de küsen, bir kenara çekilen verdiği kaynakların nereye gittiğini bilmeyen iş dünyasının güvenini kazanabilmek için Eskişehirspor Kulübü yönetiminin şeffaf ve hesap verebilir bir sistemi ortaya koyması sağlanacak.
Milletvekilleri, belediye başkanları, oda ve borsalar ile iş dünyasının önde gelen kesimlerinin manevi desteğiyle bulunacak kaynakla borçlar kapatılıp şirketleşmeye gidilecek.
Yöntem bu.

YENİ ESKİŞEHİR STADI’NIN KULLANIM HAKKI

Gelelim, AK Parti iktidarınca Atatürk isminin bir türlü verilmediği Yeni Eskişehir Stadı’nın kullanım hakkının Eskişehirspor’a verilip verilmeyeceğine…
Ayşe Ünlüce başkanlığında belediye başkanlarının Vali Hüseyin Aksoy’u ziyaretlerinde bu konu gündeme gelmiş.
Vali Aksoy bu konuya sıcak bakmış. Hatta AK Parti Milletvekili eski Eskişehirspor Başkanı Nebi Hatipoğlu da bununla ilgilenebileceğini ifade etmiş.
Anlayacağınız…
Belediye başkanları el atana kadar AK Parti’nin arka bahçesi haline geldiğinden…
Yani yönetime siyaset bulaşmasının da etkisiyle Eskişehir’in geniş kesimlerinden gereken desteği bulamayan Eskişehirspor’da artık bir umut var.
Borç batağından kurtulup, üst liglere çıkabilecek kadroyu oluşturma şansı var artık Kırmızı Şimşeklerin.
Şurası bir gerçek ki…
Başkanlar Ünlüce, Kurt ve Ataç, her ne olursa olsun Eskişehirspor’u içinde bulunduğu kötü durumdan kurtarmak için ne gerekiyorsa yapacak.
Buradan görünen o.

Asgari ücretli sefilleri oynayacak! 

DİSK’ bağlı Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi'nin hazırladığı rapora göre, açlık sınırı 17 bin 756 TL, yoksulluk sınırı ise 61 bin 418 TL olarak belirlendi.
Yani açlık sınırı asgari ücreti geçti.
Dört kişilik bir ailenin aylık harcama tutarı 17 bin 756 lira. 
Açlık sınırı üzerinden hane halkı tüketim harcamaları esas alınarak yapılan hesaplama sonuçlarına göre ise yoksulluk sınırı 61 bin 418 lira. Tek başına yaşayan bir kişi için ise yoksulluk sınırı 28 bin 458 TL oldu. 
Sağlıklı ve dengeli beslenmenin maliyeti günlük neredeyse 600 lira.
Yapılan açıklama bu şekilde ancak durumun vahameti şu ki…
Yıllık enflasyonun yüzde 70 olduğu bir ortamda…
Şubat ayında cebine 17 bin 2 lira giren bir asgari ücretlinin 4 ayda gerçekleşen yüzde 18,70’lik enflasyonla 3 bin 179 lirası şimdiden uçtu gitti.
Satın alma gücü azaldı.
Bu yıl ikinci bir zam yapılmayacağı da iktidar mensuplarınca açıklanmışken, asgari ücretlinin yıl sonuna kadar sefilleri oynayacağı şimdiden kesin.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi