Eskişehirspor’da isimler kurtarıcı olmaz!

Eskişehirspor’da kongre yaklaştıkça başkan adayları için birçok isim yazılıp çiziliyor…

21 Mayıs 2024 09:52
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor’da kongre yaklaştıkça başkan adayları için birçok isim yazılıp çiziliyor…
Olanlar olmayanlar…
İstekliler, gönüllüler var! Kaçanlar ve saklananlar da!
Ancak yeni bir başkan Eskişehirspor için asla kurtarıcı olmayacak! Başkanlara kurtarıcı gözüyle bakanlar fena halde yanılır.
Asıl olan yönetim nasıl ve kimlerden oluşacak, hangi projeler yapılacak. Kalıcı gelir kaynakları nasıl sağlanacak? Şirketleşme nasıl dolacak? Gelecek için alt yapı nasıl güçlendirilecek…
Dahası da var, elbette!
Tüm bunlar ele alınmadan sadece başkan seçmek geçmişte yapılan hataları bir kez daha tekrar etmek anlamına gelir.
Süper Ligdeki takımlara bir bakın! Hepsinin başkanları zengin, varlıklı insanlar. Holdingleri devasa şirketleri var. Ama takımlar borç batağı içinde! Süper ligden düşen takımlar. Eskişehirspor’dan daha beter durumdalar.
Eskişehirspor için öncelikle “ortak akıl” gerekiyor. Birlikte hareket etmek gerekiyor. Belediye Başkanları Ayşe Ünlüce, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç önderliğinde bir toplantı yapıldı.  Toplantının sonunda bir dizi temas yapıldı ancak şimdiye kadar bu temasların sonucu açısından bir açıklama yapılmadı…
Başkan adayının önce “şirketleşme” dosyası hazır halde genel kurula gelmesi gerekiyor. Yönetimin Eskişehir kamuoyunun genelinde kabul görmesi gerekiyor. Geçmiş dönemlerde yapılan en büyük hatalar, başkanların ve yöneticilerin kulübün sahibiymişiz gibi davranmalarından kaynaklanıyor. Sanki koltuk giderse eldeki mal mülk başkasına gidecek gibi davrandılar…
Eskişehirspor için bu kongre bir çıkış yoludur. Eğer yeni bir anlayış olmazsa başkanların, yöneticilerin kim olduğunun hiç bir anlam ve önemi yoktur.


 

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM SAĞLIĞA ZARARLI!

1990’ların ortalarından günümüze kadar görev yapan hükümetler iki konu üzerinde yoğunlaştılar…
Birisi eğitim diğeri sağlık…
Belirli kelimeleri ezberledik…
Sağlıkta reform, sağlıkta dönüşüm, sağlıkta yenilik, sağlıkta değişim…
Kelimelerin sihirli olduğunu özünü yansıtmadığını tam aksine sağlık hizmetlerinin her geçen gün geriye gittiğini bu sihirli cümlelerden anlıyoruz…
Şimdi yeni bir proje var, “sağlıkta dönüşüm
Hekimler “eyvah” diyor, pek de vatandaşın hayrına olacak bir durum yok ortada. Eskişehir Bilecik Tabip Odası (EBTO) Başkanı Dr. Nazan Aksayar, dün yaptığı açıklamada olayı son derece anlaşılır şekilde ifade ediyor:
-Bakanlığın uygulamaları yüzünden muayene süresi 2 dakikaya kadar düştü. Hastalarımız randevu bulurlarsa ilaç bulamıyorlar.  Bulurlarsa yüksek katkı payları nedeniyle ilaçlarını alamıyorlar. Hastanelerde yatak bulunamıyor. Başka illerde veya özel kuruluşlarda çare aramaya mecbur kalıyorlar.
Dr. Aksayaray, sorunların temelinde ”Sağlıkta dönüşüm” programı olduğunu belirtiyor ve hastanın da hekiminde değersizleştirildiğini belirtiyor…
Çağrısı, bu dönüşüm programından vazgeçilmesi yönünde!


 

SAHTE SİGORTALILAR DİKKAT!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sahte sigortalılık ve sahte işyerleri ile mücadele için “Takip Platformu" kurdu.  Eşe, dosta işyerinde çalışmadığı halde sigorta yapanlar ile sahte işyeri sahiplerini cezai yaptırımlar bekliyor. Çalışmadığı halde sigorta yapılanlar ve sahte işyeri sahiplerini hem parasal hem de cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.
Tespit halinde, sahte hizmetler ve bağlanan aylıklar iptal edilip, ödenen maaşlar faiziyle geri alınacak. İlgililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacak. Sahte bildirim yapan işverenlerin ise işyeri kayıtları iptal edilerek, ödenen primlere el konulacak ve teşvikler geri alınacak.

Uygulama başarıya ulaşırsa ne olur?
Türkiye’de birden bire işsizlik patlar!
 

YENİDEN BAŞLAMAK!

•         Arkadaşlar giysi gibidirler. Üzerine oldukları sürece iyidirler ama en sonunda ya yıpranırlar ya da sen büyürsün.
•         Yeniden başlamak, legodan bir ev yapmaya benzer. Yenisine başlamak için, öncekini parçalamanız gerekir.
 

GÜNÜN SÖZÜ

Hiçbir şey yapmayarak da adaletsizlik yapabilirsiniz. MarcusAurelius

GÜNÜN KARİKATÜRÜ


 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi